Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bucik na obcasie

Sny o zębach

Polecane posty

Gość bucik na obcasie

od jakiegoś czasu nie dają mi spać makabryczne sny o moich zębach. śni mi się że mi się ułamują wypadają albo ruszają i je wyjmuje lub wypluwam często są zakrwawione. nie mogę przez to spać. rano budzę się i sprawdzam czy mam zęby bo te sny są tak realistyczne że zimny pot mnie oblewa.mieliście kiedyś takie sny?

Gość .....ot ..co.....
ja dzisiaj mialam taki sen :O obudzilam sie zlana potem. snilo mi sie, ze najpierw wypadla mi gorna dwojka, a potem lecialy mi prawie wszystkie dolne zeby z prawej strony. do tego leciala mi krew a w jednym gornym zebie byla straszna prochnica i tak jakby zab gnil :(

Gość .....ot ..co.....
podobno wypadajace zeby to niedobry znak. mam nadzieje, ze nic zlego sie nie stanie :( od czasu do czasu sni mi sie, ze ruszaja mi sie zeby i potem wypadaja, ale dzisiejszy sen bije na glowe wszystkie moje poprzednie sny o zebach razem wziete

Gość emiemi
jak się śnią zęby to - śmierć lub choroba , zmartwienie

Gość blę26
Ząb, zębyZąb wskazuje na potrzeby materialne i seksualne. Dokładne znaczenie daje się odczytać przede wszystkim z następujących okoliczności towarzyszących: zdrowe zęby: zwiastują sukces i korzyści materialne zepsute zęby: ostrzegają przed porażkami i stratami plombowanie zębów: to apel, żeby nie wypierać problemów ze świadomości tylko je rozwiązywać ból zębów: powodzenie sztuczne zęby: zawód, może wskazywać na potrzebę większego znaczenia i próżność albo na pozorność naszych sukcesów wyrywanie zębów: uporządkowanie spraw, problemy finansowe lub z fiaskiem naszych oczekiwań stracić ząb: kłopoty, czasem śmierć bliskiej osoby zęby złote: bogactwo zęby srebrne : otrzymasz pieniądze wypadające zęby: nieszczęście, śmierć w rodzinie zęby trzonowe : oznaczają drogie przedmioty, symbolizują tajemne nauki kły : oznaczają rzeczy mało wartościowe dłużnik śni, ze wypada mu ząb : odda dług wszystkie zęby wypadają naraz : dom zrobi się pusty rosną zęby o różnej wielkości : kłótnia w domu, niezgoda zęby z kości słoniowej : bogactwo wypadają zęby, ale na ich miejsce rosną nowe : zmiany w życiu, jeśli żeby są lepsze od poprzednich będzie to zmiana na lepsze, jeśli gorsze to przeciwnie. czerń między zębami lub kawałek jedzenia : napotkasz przeszkodę, oznacza też bezczynność. Zęby górne oznaczają lepszych i znaczniejszych domow­ników osoby śniącej, dolne zaś gorszych. Usta bowiem uważane są w tym przypadku za dom, a zęby za ludzi w domu. Te po prawej stronie symbolizują mężczyzn, po lewej zaś kobiety. Siekacze oznaczają młodych ludzi, kły ludzi w średnim wieku, zęby trzonowe osoby starsze. Kto śni, że traci któryś z wymienionych zębów straci odpowiednio któregoś z domowników. Zęby jednak mogą też oznaczać to, co się posiada. Trzonowe — przedmioty drogie; kły — niezbyt wartościowe; siekacze — meble. I znowu, sen o ich wypadaniu za­powiada jakąś stratę. Zęby obrazują też przebieg różnych spraw. Trzonowe są symbolem misteriów i nauk tajemnych; kły tego, o czym wie niewielu; siekacze tego, co jawne. Jeśli więc śnisz, że któryś z tych zębów wypada, odpowiednie sprawy doznają przeszkód.

Mówi się,że sny o zębach oznaczają śmierć.. w senniku wyczytałam coś o seksualności.. a gdy zeszłam na dól mama powiedziała mi,że babcia nie żyje.. Ale ten ząb śnił mi się pewnie dlatego,że coś się działo w jedynce z plombą i strasznie się tym przejęłam,a denstystę udało mi się załatwić na tydzień później dopiero i ciągle się stresowałam.

Gość hujaliju
ostatnio miałam sen,że byłam u dentysty,leczyła mi zęby,a oprócz mnie było tam mnóstwo osób i one też miały leczone zęby u innych stomatologów.Po tym śnie zachorowałam i znalazłam się w szpitalu...wyleczono mnie

Gość bucik na obcasie
no ja mam nadlewkę na jedynce i może dlatego że się tak boję żeby znów się nie ukruszyła to mi się te zęby tak śnią-już trzy razy ją nadlewałam:/ myślałam też że może zgrzytam zębami jak śpię, ale nie mam jak tego sprawdzić bo co noc o tym nie śnię i musiałby ktoś nasłuchiwać co noc obok mnie:)

Ja też właśnie miałam taki problem,że kruszyła mi się jedynka. I strasznie się bałam,że wypadnie mi na święto wszystkich zmarłych.