Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie dziś padłam

Bardzo bolesne okresy

Polecane posty

Gość prawie dziś padłam

Dziś myślałam, że się wykończę. Ból jak zwykle niesamowity. Promieniujący na plecy i nogi. Uniemożliwiający leżenie w spokoju, jak i chodzenie. Gorączka i drgawki, a to i tak mało powiedziane. Powiedzenie zesrać się z bóli chyba nie jest tak do końca mówione w przenośni :O Wypiłam 2 saszetki Nimesilu, przyłożyłam do brzucha butelkę z gorącą wodą i mogłam normalnie funkcjonować. Nie wiem jak będę kiedyś chodziła do pracy, skoro 2 dni w miesiącu jestem totalnie niedysponowana... A jak wy sobie radzicie z tak silnymi bólami?

A to normalne nie jest. Ja przez takie okresy mam właśnie badania w kierunku endometriozy. Z tym, że mnie tak boli średnio przez dwa tygodnie w miesiącu :o No może bez tych drgawek. Masakra kompletna.

Gość prawie dziś padłam
Byłam już u 2 ginekologów w tej sprawie, i nic nie poradzili na moje problemy :O Jedyne co zrobili to USG i przepisanie tabletek. W trakcie ich picia nie bolało aż tak bardzo, ale po jakimś czasie było trzeba je odstawić, i znów powtórka z rozrywki :o Z moim przypadkiem nic się chyba nie da zrobić, a ja się kiedyś wykończę :O

Gość a ja tak powiem
urodzisz dziecko to ci przejdzie ja też tak miałam a po porodzie jak ręką odjął nawet nie czuję, że mam okres , bo rozciągają się mięśnie macicy podczas porodu a póki co powinnaś się przebadać u ginekologa

Gość idz di innego
ginekologa, ja tez mam takie problemy.gineklog przepisal tabletki anty i pomoglo

Gość a ja tak powiem
mi pomagał ibuprom !

Gość po urodzeniu dziecka
Ci przejdzie, ale może się przerzucić na migreny tak jak w moim przypadku....zamiast 2 dni jestem niedysponowana 3!Bóle głowy,mdłości, mroczki, po prochach jakbym dostała czymś w łeb....a pracować trzeba.....No , anie daj boże tuż przed okresem jakiś alkohol.....

Gość prawie dziś padłam
Również słyszałam, że po pierwszym porodzie, ból się zmniejsza. Ale niestety w moim przypadku się nie zapowiada tak dobrze :O

Gość masakraaaaaaaa
A ja np. nie chcę mieć dzieciaka! I co mam całe życie cierpieć?! :o

Gość resocjalka
A BRAŁAŚ TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE.... I TO ONE OSŁABIŁY BÓLE? PODCZAS OKRESU TRACISZ DUŻO KRWI I W OSTATNICH DNIACH JEST JAKBY BRUDNA? MIAŁAŚ USG JAMY BRZUSZNEJ CZY DRÓG RODNYCH? MOŻE MOGĘ POMÓC

Gość jak nie chcesz dzieciaka
to może, można wyciąć macicę....

Gość prawie dziś padłam
resocjalka, tak hormony osłabiły bóle, ale po odstawieniu miałam nawrót, tracę dużo krwi, a w ostatnim dniu to w ogóle nie przypomina krwi... Miałam usg jamy brzusznej

Gość bywalca zapytaj to taki
wirtualny ginekolog -amator z bozej laski :)

Bardzo śmieszne... to tak jakby powiedzieć. Nie chcesz dziecka to odetnij sobie genitalia. Ja też nie chcę mieć dziecka, a cierpię podobnie :(

Gość jak mnie skręca to łażę
Proponuję trochę ruchu, spacer rozluźni mięśnie - leżenie tylko pogarsza sprawę.

Gość resocjalka
WIESZ NIE CHCĘ CIĘ STRASZYC ALE JA PRZESZŁAM ENDOMETRIOZĘ.... OZNAKI ZACZĘŁY SIĘ KIEDY MIAŁAM 21 LAT, KAŻDY MÓWIŁ ŻE TO NORMALNE, MINIE I ŻE NIE MA SIĘ CZYM MARTWIC.... ŻYŁAM Z TYM PRZEZ 8 LAT... OCZYWIŚCIE BYŁO CIĘZKO W OSTATNIEJ FAZIE BÓL SPRAWIAŁ ŻE MDLAŁAM, WYMIOTOWAŁAM I MIAŁAM "JAK TY" DRGAWKI... NIE MOGŁAM CHODZIC, SIEDZIEC ANI ZA PRZEPROSZENIEM SIĘ WYS**C TAK BOLAŁO... WIĘC NIE ZWLEKAJ TYLKO ZGŁOŚ SIĘ DO KILNIKI GINEKOLOGICZNEJ NA LAPAROSKOPIĘ LUB LAPAROTOMIĘ I POPROŚ O POBRANIE WYCINKA Z JAMY

Gość resocjalka
OTRZEWNEJ

Gość prawie dziś padłam
No ja właśnie też staram się chodzić, bo leżenie jest nie do wytrzymania. Spaceruję po domu podpierając się za wszystko po kolei :O Widok naprawdę żałosny :O

Gość resocjalka
dopiero wtedy będziesz miała badania z którymi możesz iśc do gina po jakiekolwiek tabletki. Jak mnie wkurzają takie f@@@y które nie robią badań w takim przypadku a przepisują tabletki- bo one zmniejszają objawy choroby ale jej w ogóle nie leczą!!!

W moim przypadku ruch nie pomaga... niestety. Nic nie pomaga... Nie przypominajcie mi bo za tydzień mam dostać 😠!!! Kolejne 4 dni leżenia w łóżku na tabletkach :(

Gość resocjalka
jeżeli bardzo Cię boli to dobrze jest "zwinąc się w kłębek" i spróbowac wyciszyc lub wziąc bardzo ciepłą kąpiel

Gość resocjalka
radzę szybko reagowac dziewczyny, teraz może to dla was bez znaczenia ale jeżeli będziecie chciały miec dzieci to obawiam się że mogą byc z tym wielkie kłopoty. jak jesteście z wawy mogę polecic kilkoro lekarzy naprawdę konkretnych i z powołania

Gość prawie dziś padłam
No to trochę mnie przestraszyłaś... Ja mam 20 lat, i bóle mam od kiedy pamiętam... Postaram jak najszybciej zapisać się na wizytę. Możesz mi napisać jak wyglądały te badania?

Gość resocjalka
wg. mnie laparoskopia to najlepsza z metod ale tylko tak strasznie to wygląda, jak trafisz na dobrego lekarza to blizny są prawie nie widoczne

Gość prawie dziś padłam
Poczytałam o endometriozie, i bardzo prawdopodobne, że to mam :o Możliwe, że usg jamy brzusznej tego nie wykryło. Obawiałam się, że badania będą mogły być przeprowadzane przez drogi rodne, co by mi uniemożliwiło, ze względu, że jestem dziewicą.

prawie dziś padłam sa takie tabletki zagraniczne nazywaja sie dismenol moja mama bierze bo ona jak ma okres to karetka przyjeżdża i zastrzyki jej robia a po tych tabsach jej nie boli nie sa na recepte wiec pewnie gdzies zamówisz

Gość prawie dziś padłam
Qrcze nie doczytałam... A więc te badanie cyba odpada....