Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajjjjjjjjja1234

w co ubieracie teraz dzieci kombinezon kurteczka? moja ma 9 miesiecy i mamy z t

Polecane posty

Gość kajjjjjjjjja1234

niestety my mamy z tym problem a wy? aha i jakie czapeczki jakies cieniutkie czy coś grubszego?

Gość Gabi i Hubert
Mój córka ma 8 miesięcy: -body -rajstopki -spodenki jeansowe -bluzeczka z dlugim rekawkiem -kurteczka -buciki narazie tyle starczy kombinezon zostawiam na później czyli jak będzie zimniej

Gość ja moja 17 miesieczna
corcie ubieram tak rajstopki , spodenki jeansowe , podkoszulka bulzeczka , kurteczka , cienki szaliczek , czapka( oczywiscie lzejsza nie ta zimowa ) i kozaczki . uwzam ze kombinezon jak jest ponizej 0 st C

Gość Wiesz co no ja w taką pogodę
czyli +5 st. C ubierałam dziecko w cienki kombinezon z bawełny z kapturem, cienką bawełnianą czapeczkę i na to śpiworek od autofotelika (bo akurat tego używaliśmy zamiast gondoli). Jak było +10 st. to nie używaliśmy śpiworka, tylko kocyk poliestrowy, a jak temp. spadał do około 0 st. i niżej, to do tego co zakładaliśmy na +5 st. dokładaliśmy tylko koc i było ok. Nie wydawaliśmy kasy na gruby kombinezon.

Gość Ooops. Właśnie zauważyłam że
pytasz o 9-miesięczniaka, a ja ci napisałam o niemowlęciu do 6 m-ca. 9-miesięczniakowi na + 5 st. wystarczy niezbyt gruba kurtka i zwykłe spodenki (ale nie od kombinezonu) z troszkę grubszej ocieplanej bawełny - pełno teraz takich w C&A.

Gość mama synka 15 miesięcy
To chyba zależy od rejonu Polski w jakim się mieszka, bo rożnice temperatur i pogody są ostatnio ogromne;) Na Dolnym Śląsku około 13 stopni, to jak wiosna dlatego nie zakładam dziecku ani rajstopek ani grubej kurtki by się nie przegrzewało;)

moj ma 16 ms czyli sam chodzi na spacerze cieniutka kutka wiatrowka bluza ciepla i body pod tym spodnie jeansy i rajstopy adidaski nie kozaki! czapka szalik ale nie zimowe grube nigdy nie chorowal

Gość No ja do grubszych spodenek
nie zakładałam rajstop tylko skarpety. W ogóle nie mam w zwyczaju zakładać rajstop, ani sobie, ani dzieciom.

Gość Taka ja____
pielucha + body z krótkim rękawem + spodenki/leginsy (grubsze niż na sezon wiosna-lato) + bluzka bawełniana/tunika (zwykłe, cienkie) + jesienna kurtka + skarpetki + gumowce/buty jesienne + czapka sporadycznie (jak robi się bardzo chłodno), z reguły wystarcza sam kaptur + bardzo cienki szalik/apaszka (ale tylko jak dziecko nie jest zapięte pod brodę, albo jak robi się nieprzyjemnie zimno) + czasami rękawiczki (mamy akurat takie bez paluchów) nie chorujemy, ani też się nie szczepimy :)

moj kombinezon nosił pierwsza swoja zime miał 4 miechy potem nawet mowy nie było teraz nosi spodnie dzinsy , sztruksy pod to rajstopki a na góre body bluzka i kurtka czapoka