Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poiizone988832

proszę o pomoc

Polecane posty

Gość poiizone988832

Było tak, okres powinnam dostac na początku tego miesiąca, zamiast okresu miałam niewielki plamienie 2-dniowe, bolały mnie piersi po bokach głównie, a dziś dostałam okres, jest bardzo obfity i ciemny, niemal że czarny i czuję się jak na normalny okres.Proszę o konkretne odpowiedzi czy wszystko jest wporządku bo się bardzo niepokoję i co mogło być tego skutkiem.Oczywiście mam chłopaka i współżyjemy.

Oczywiście nikt Ci nie pwie czy wszystko w porządku, bo nikt z nas nie jest w stanie zbadac Cię na odległość i stwierdzić, że plamienie jest tym, czym zdaje się być a krwawienie miesiączką, za jaką je mamy.podejrzewam jedynie, że plamienie było plamieniem potocznie zwanym okołoowulacyjnym (inaczej: śródcyklicznym) i nie ma znaczenia, że wcześniej się to nie zdarzało. Każdy cykl jest inny i kiedyś się zdarzy albo i nie. Raz albo kilkanaście razy. Nie ma reguły.prawidłowo 12-16 dni po owulacji wystepuje miesiączka więc tu by się wszystko czasowo zgadzało.Natomiast nie ma 100% pewności i jesli masz jakiekolwiek podejrzenia co do ciaży, czy innego schorzenia, to udaj się do ginekologa.

A spóźnienie owulacji to rzecz naturalna i się zdarza. Wystarczy zmiana warunków życiowych, czasem stres czy inne silne emocje, wyjazd, nawet niedaleka podróż.

Gość zadawanie takich pytan
na forum myśle że nie jest dobrym pomysłem....na pewno nie mam tutaj żadnego lekarza a już tym bardziej o tej porze, nie mówiąc o ginekologu