Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem o co chodzi..........

co to moze byc?

Polecane posty

witam wszystkich. co jakis czas odczuwam bardzo dziwne objawy, co prawda po ktoryms razie zauwazylam, ze mam tak po alkoholu - ale o dziwo nie na drugi dzien, tylko z dokladnie 7 dniowym opoznieniem. jestem okropnie senna, moglabym spac caly dzien i nie mialabym dosc. jak zjem cos slodkiego, sennosc troche ustepuje. od poniedzialku mam ten dziwny stan (tylko tym razem bez udzialu alkoholu, unikam czegokolwiek procentowego) , na szczescie nie jest tragicznie - ostatnio jak mi sie to zdarzylo to czulam sie jakbym byla "poza swiatem" , nic do mnie nie docieralo, dzwonil telefon obok mojego lozka i go nie odbieralam, nie potrafie podac wyraznej przyczyny. nie dbam wtedy o nic, niczym sie nie przejmuje - pozornie moze sie wydawac, ze to swietny stan, ale jest on nie do zniesienia. gdzies w glebi wiem, ze mam obowiazki ale zawsze wygrywa ta "olewka". najgorsze jest to, ze nad tym nie panuje. wiadomo, przeziebie sie to ide do szkoly, kuruje sie jakos sama, nawet z jakas tam goraczka. ale podczas tego stanu nic mnie kompletnie nie interesuje, nie jestem w stanie isc do szkoly. pisze w tym roku mature i boje sie, ze mnie to w tym czasie dorwie... spotkal sie ktos z Was z czym takim? bo ja juz niestety trace sily, moja mama niestety tez.

Gość Metalubna
Może to jest spowodowane jakiś niedospaniem? W nocy śpisz dobrze? Ja np. miałam dzisiaj coś podobnego. Sąsiedzi całą noc robili sobie balangę, jakoś udało mi się usnąć, ale dzisiaj bardzo to odczułam. Miałam podobne objawy do twoich. Nic mnie nie obchodziło, najchętniej zamknęłabym oczy i przestała się interesować tym co dzieje się wokół. W szkole nie chciało mi się nawet uśmiechnąć, myślałam, że usnę. Taki nastrój jest też może spowodowany przez pogodę? Nieodpowiednie ciśnieni, to też sprawia, że człowiek staje się senny. Nie wiem czy daję ci dobrą radę, ale jak będziesz miała czas to porządnie się wyśpij, połóż się już w dzień. Zregenerujesz siły i twój organizm nie będzie już odczuwał takiego "zmęczenia", bo po co spać mu w nieskończoność? :P Potem staraj się czymś rozruszać. Połaź po dworze, złap świeżego powietrza (tylko pamiętaj żeby się tym chodzeniem znowu nie zmęczyć). Może to coś da. Staram się pomóc ;)

Gość utfyf
może to byc z ciśnienia, radziłabym tez zrobić badania na cukier. Moze dopadła cie jakaś deprecha? :)

niestety nie, w wakacje tez tak mialam, a wtedy sypialam bardzo dobrze ;) teraz gdzies w internecie wyczytalam o niedocukrzeniu, objawy mam bardzo podobne... chyba pojde jutro po prostu zbadac cukier.

Gość cbadef
idź do lekarza i zrób badanie krwi i moczu - może to być anemia lub niski poziom cukru we krwi stąd senność (a także np. niedoczynność tarczycy itp....) prze internet nikt cię nie uleczy

cisniene mam od zawsze niskie. jestem przebadana na wszystkie mozliwe sposoby chyba, tylko ten cukier wlasnie... doczytalam ze przy cukrzycy nalezy unikac alkoholu, a te objawy pojawily sie po raz pierwszy przy zakrapianej imprezie.

Gość minima
może być też problem z glukozą, najlepiej idź na badania, lekarze zlecają je raczej bez problemu, albo sama zrób, z tego co pamiętam nie są drogie. Jak tak masz teraz to raczej nie jedz rzeczy z cukrami prostymi bo mają krótkie działanie (słodycze) lepiej coś z cukrami złożonymi.

jutro sie wybiore do lekarza. dziekuje wszystkim:)

a moim zdaniem powinnaś się usac do swojego lekarza pierwszego kontaktu i opowiedziec mu o tym,bo przydałoby się w tym przypadku badanie nie tylko cukru,jak już napisałaś,ale także krwi,ciśnienia oraz ekg.Niby takie podstawy,ale czasem mogą co nieco wyjaśnic:) A jeśli to nie pomoże-wyniki będą w normie,to radzę rozmowę z psychologiem, taki stan może byc wynikiem np poddenerwowania przed maturą, czasem wydaje się człowiekowi,że się niczym nie przejmuje,a tak naprawdę jakieś mniejsze czy większe obawy tkwiące w naszej podświadomości dają o sobie znac w dziwny dla nas sposób. Jejku,ale się rozpisałam,mam nadzieję,że jest to w miarę jasne?

Gość jkwqhiewqjdqkasia
a ja tak mialam przez hormony;] prolaktyna? cos zwiazengo z przysadka mozgowa

mowisz ze sennośc ustępuje po zjedzeniu czegoś slodkiego to objaw hipoglikemi czyli spadku poziomu cukru we krwi najlepiej zgloś sie do lekarza i skontroluj poziom cukru, krew na badanie wystarczy pobrac z palca:) nie bagatelizuj tego gwałtowny spadek cukru moze nieść za sobą poważne konsekwencje i powodowac śpiączke