Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zbulwersowana

wychowawczyni upokorzyla kolezanke!

Polecane posty

Gość mieciuŚmieciu
Jak bylibyście zgraną klasą, jak moja licealna grupa, to byście zbojkotowali tą jej wycieczkę. I najlepiej powiedzieć jej wprost dlaczego i niech się buja. Przecież oni też lubią wycieczki, łaski wam nie robią.

Gość wiekszosc nauczycieli traktuje
ludzi jak gorsza kategorie Niewzne jakie masz studia , gdzie pracujesz Oni uwazają sie za elitę i wszystkowiedzacych Co niektórzy szanują lekarzy , profesorów itp , ale co do reszty społeczenstwa to maja ich za gorszy gatunek Nie wiem dlaczego własnie pedagodzy tak sie zachowują , inne wykształcone grupy społeczne nie maja takiego parcia wybujałego ego :-0

Gość upapomidorowa.
Nie przesadzajcie. Chyba nie znacie od strony domowej żądnego nauczyciela. Co za idiota wymyslił, że pół roku nic się nie robi? Każde zajęcia to wcześniej min. 2 h przygotowań. W czase, gdy uczniowie mają wolne, nauczyciele borykają się z robotą papierkową itp. Owszem, ten babsztyl przesadził, bo ja znam osoby, dla których 13 zł na jednodniową wycieczkę to było dużo, ale wtedy po prostu robiliśmy zrzutkę albo załatwialiśmy jedno miejsce gratis, albo nie jechaliśmy. Skoro nauczyciele mają tak fajnie, to czemu nimi nie jesteście? Ostatecznie ta mini pensja odstrasza, ale przecież za to tyle wolnego, miła, przyjemna praca... Śmiech na sali.

Gość Iga6979i9
Sama bylam kiedys w takiej sytuacji i wtedy slowem sie nie odezwałam dzisiaj bym inaczej postapiła.... Ale do tej pory nie potrafie zrozumiec takich nauczycieli takich ludzi jak mozna w taki sposob sie zachowac w stosunku do swoich uczniów zero podejscia pedagogicznego

Gość zupapomidorowa.
To wyżej oczywiście pisałam ja :classic_cool:

Gość Kameliaa
Boskie Serce Jezusa, ofiaruję Ci przez Niepokalane Serce Maryi wszystkie modlitwy, sprawy, prace i krzyże dnia dzisiejszego jako wynagrodzenie za grzechy moje. Pomódlmy się za Twoją koleżankę :) Łączę je z tymi wszystkimi intencjami, w jakich Ty za nas ofiarowałeś się na krzyżu i nieustannie ofiarujesz się na ołtarzu. Ofiaruję Ci je za Kościół święty, za Ojca świętego i na intencje na dzień dzisiejszy wyznaczone, za potrzeby naszej parafii, rodziny, za przełożonych i krewnych tak żywych, jak i zmarłych. Pragnę też zyskać wszystkie odpusty, jakich dostąpić mogę i ofiaruję je za dusze w czyśćcu. Amen.

Gość Kameliaa
Pomódlmy się za Twoją kolreżankę :) Boskie Serce Jezusa, ofiaruję Ci przez Niepokalane Serce Maryi wszystkie modlitwy, sprawy, prace i krzyże dnia dzisiejszego jako wynagrodzenie za grzechy moje. Pomódlmy się za Twoją koleżankę :) Łączę je z tymi wszystkimi intencjami, w jakich Ty za nas ofiarowałeś się na krzyżu i nieustannie ofiarujesz się na ołtarzu. Ofiaruję Ci je za Kościół święty, za Ojca świętego i na intencje na dzień dzisiejszy wyznaczone, za potrzeby naszej parafii, rodziny, za przełożonych i krewnych tak żywych, jak i zmarłych. Pragnę też zyskać wszystkie odpusty, jakich dostąpić mogę i ofiaruję je za dusze w czyśćcu. Amen.

podoba mi sie pomysl , ktory ktos napisal wyzej..chyba zbojkotujemy te wycieczke!

Gość wielka głowa
Nie czytalam komentarzy, więc może cos powtórzę. Ja bym na kolezanki miejscu wniosła skargę na wychowawczynię do dyrekcji, a najlepiej, jak zrobi to jej mama. Takie chamskie odzywki nie mają prawa mieć miejsca. Nie ma żadnego obowiazku jeździc na jakieś zawszone wycieczki, nie ma obowiazku sie z tego tłumaczyć, a jak juz sie wytłumaczyła, to nauczycielka nie ma komentować, czy 60 zł to moze byc dużo, czy nie może. Głupia dziwka

Gość mieciuŚmieciu
Szanowna Zupopomidorowa, rozumiem że sama jesteś nauczycielem, albo ktoś z Twoich rodziców, ale nie próbuj wmawiać ludziom czegoś co nie jest prawdą. To jest zawód dla W stosunku do nakładów pracy, nauczyciele zarabiają nieproporcjonalnie dużo. Będę twierdził, że to jest zawód dla ćwierćinteligentów, bo nauczyciele to nie jest żadna elita intelektualna. To są zwykłe miernoty, które uważają, że mają monopol na rację. kiedy będę rodzicem to nei pozwolę żadnemu sku... który skończył zaocznie jakieś nauczycielskie gówno, odwalać fuszerki wobec mojego dziecka. Trzeba im patrzeć na ręce. I trzeba być głupim żeby do nich mówić profesorze:D Ja bym mówił ćwoku.

Gość wielka głowa
Jak koleżanka jest lubiana i jak klasa jest zgrana, to ja bym też proponowała zbojkotować wycieczkę. Zresztą na pewno widziałaś, jaka była reakcja kolegów. Ale nie piszcie, ze taka jest grupa zawodowa nauczycieli, bo to niekoniecznie prawda. Takie kanalie można spotkać wśród wszystkich zawodów.Osoby, które oceniaja innych po zawartosci portfela i uwazające mniej majetnych za plebs. Moja mama jest nauczycielką i nigdy, przenigdy by sie tak nie odezwała do ucznia, nie wypytywalaby o powody, dla których ktos nie jedzie i nie pozwoliła sobie na komentarze stanu majatkowego. Ma też kolezanki, które by tak nigdy nie zrobiły - i takie, które można by o to podejrzewać. Ludzie są różni, po prostu

Gość wielka głowa
Mieciu - więc nie wysyłaj swojego dziecka do szkoły, tylko je ucz sam. Wtedy wyuczysz go na takiego geniusza , jakim sam jesteś :/ Niektórzy nauczyciele to niezłe ancymony, ale dzisiejsi rodzice to juz w ogóle szkoda gadać - oraz dzisiejsze bachory posyłane do szkół

Gość mieciuŚmieciu
I żeby nie było, że jestem negatywnie nastawiony do wszystkiego i wszystkich, miałem wychowawcę w gimnazjum, który zmarł niedawno. To był człowiek, który byl jedynym nauczycielem jakiego szanuję. Byłem przewodniczącym i też zdarzały się osoby, które nie miały pieniędzy na wycieczkę. Raz się zdarzyło, że on sam wpłacił kasę, żeby jeden chłopak mógł pojechać. Potem zbierałem od wszystkich po 2 złote pod pretekstem nowej kłódki do szatni, żeby mu oddać, bo strasznie mi zaimponował. A kłódkę i tak kupili moi rodzice. Wiem o tym tylko ja i chciałbym wam, życzyć żeby częściej tacy ludzie uczyli was i kiedyś wasze dzieci. PS. NAWET SIE NIE ZASTANAWIAJECIE, NIE BIERZCIE UDZIALU W TEJ WYCIECZCE

Gość wielka głowa
wyuczysz JE, nie GO

Gość mieciuŚmieciu
Wielka Głowo dziękuję za wspaniałą radę, ale zdajesz sobie sprawę z tego że w Polsce jest prawny obowiązek wysyłania dzieci do szkoły? Myślisz że wysyłałbym dziecko do szkoły po to żeby siedziało z 30 tką innych i słuchało jakiegoś idoty? Zapisałbym go prywatnie na matematykę i angielski, nauczył kochac ksiązki i lepiej by na tym wyszedł niż ja po tylu latach szkoły i 4 latach studiów.

tak wlasnie zamierzam zrobic...pogadam z reszta klasy i wspolnie ustalimy co zrobic z tym dalej. Za skarga nie jestem bo jak juz pisalam wczesniej pozniej sie na nas ta baba odegra. Prawdopodobnie mysle ze nie poijedziemy na wycieczke - przynajmniej wiekzosc osob bedzie za tym, bo wiem ze niektorzy na pewno nie...ale skoro wiekszosc nie pojedzie to nie ebdzie sensu robic tej wycieczki

Gość wielka głowo
Nazywając ludzi, których w większosci nie znasz, idiotami, wystawiasz świadectwo sobie i nikomu innemu. Nie twierdzę, że kazdy nauczyciel jest dobry i każdy jest święty, ale ze stwierdzeniami na takim poziomie szkoda sie kłócić. Te lekcje matematyki i angielskiego odbywałyby sie naturalnie u profesorów z sorbony albo harvardu, bo przecież nie u jakiegś idioty nauczyciela

Gość wielka głowa
Autorko - tak bedzie najlepiej - zrezygnowac z wycieczki. Niech was cmoknie. A wracając jeszcze do tych, którzy są strasznie madrzy i z pewnoscią lepszi, madrzejsi i lepiej wykształceni niż nauczyciele - nie ma to jak tumaniaści rodzice tumaniastych dzieci, którym "poziom" jest zawsze za niski, nauczyciele zawsze zbyt słabo wykwalifikowani, a ich tępe bachory z pewnoscia zostałyby wszystkie profesorami, tylko "nie ma kto ich nauczyć". Śmiech po prostu

Po prostu zaniemówiłam, brak klasy, szacunku. Powinna dziewczynę wziąć na bok, porozmawiać, ew. założyć za nią. Kiedyś byłam w podobnej sytuacji tylko chodziło o wycieczkę za 300zł, mama sama mnie wychowuje, chwile wdcześniej kupiłyśmy mieszkanie, remont, meble, nowy komp., to są wydatki, Sor naciskał, czemu nie jadę, powiedział, że załóży, byłam przeciwna, ale kilka dni później zadzwonił do mnie i powiedział: "wiem, że chcesz jechać na tą wycieczkę i pojedziesz, wiesz, że dla mnie 300 zł to nic(jest baaardzo zamożny, bo ma jeszcze jakies swoje firmy), że nie uszczupli to mojego budżetu, a cieszę się, że mogę Tobie sprawić radość". Okazało się, że wpłacił za mnie pieniądze przed naszą rozmową:). Oddałam po wypłacie mamy:) I bardzo się ciesze, że założył za mnie, bo była to wspaniała wycieczka!:) A wracając do tematu, wasza profesorka jest osobą bezmyślną, nieprofesonalistką, brak słów.

Gość mieciuŚmieciu
Wysyłając dziecko prywatnie mam przynajmniej pewność, że jestem w stanie kontrolować to co idiota z nim przerabia, płacę za jakość i nikt mnie nie obliguje do tego, zebym nie szukał lepszego nauczyciela. Poza tym są filolodzy angielscy, którzy nigdy nie uczyli zawodowo, są informatycy, elektronicy i matematycy którzy pokończyli wyższe studia, ale nie o profilu nauczycielskim. Nauczyciele to dno i weź mi naskocz.

Gość kiedys nauczyciel
to byl ktos...jakos tak 30 lat temu...wtedy to byl ktos wazny szczegolnie na wsiach. Co pwoiedzial nauczyciel to bylo swiete...teraz im to chyba zostalo i nadal sie tak czuja

Byli także lepiej traktowani przez uczniów, była jakaś dyscyplina, żadnego chamstwa.

Gość wielka głowa
Tak, zdecydowanie - anglista, który nigdy w życiu nie uczył, był co prawda na studiach w grupie z obecnym nauczycielem, ale z całkowitą pewnoscią zna angielski lepiej, niz nauczyciel. Jestem przekonana, że ty jesteś własnie jednym z tych rodziców - obecnych albo przyszłych, którym sie wydaje, ze własnie ICH bachory muszą miec specjalne wzgledy, a nauczyciele są w szkole po to, zeby oni mieli do kogo przyjść i wytrzeć sobie ryj, jak ich ich własny szef w robocie opieprzy - w końcu gdzies trzeba odreagować. Aha - i oczywiscie wiedzą lepiej, jak bachor sie zachowywał na lekcji, mimo ze nauczyciel na lekcji był, a rodzic nie. Zrób innym te przyjemność i swoje bachorki - obecne czy przyszłe - wyślij do tych prywatnych idiotów, którym bedziesz patrzył na ręce. Żebys nie kisił atmosfery w szkole - przede wszystkim innym dzieciom i ich rodzicom

Gość A ja tam bym
pozamykała wszystkie szkoły. Bo po co utrzymywać tą marną oświatę za nasze podatki skoro uczą w nich same tumoki i idioci. No nie jest tak?

Gość loleczka12345
pozamykaj szkoły, a wtedy następne pokolenia będą podpisywały się krzyżykami. mieciu, czy tam śmieciu... ależ możesz uczyć dziecko sam w domu, tylko egzaminy musi zdawać co jakiś czas. powodzenia do zbulwersowanej: olejcie kobietę i tą jej wycieczkę. to Was lepiej zintegruje. pozdr

Gość A ja tam bym
I bardzo dobrze. POZAMYKAĆ BUDY. Niech nam zdrowo rośnie pokolenie analfabetów. Ja bym tak zrobiła. Po co debile w szkołach mają nas gnębić niech się wezmą do normalnej pracy

Gość brzęczyhuj
Zróbcie jej wjazd na samochód. Koleżanka nie ma samochodu to nauczycielka też nie musi. Co za głupia szmata z tej nauczycielki

Gość kundzina
moja wychowawczyni w podstawowce tez postapila podobnie a moze i gorzej.koleżanka miala ojca w areszcie i wyslal jej list na adres szkoly.Wychowawczyni na apelu szkolnym wywolala ja na srodek i powiedziala wreczajac jej list ze sobie nie zyczy takiej korespondencji.masakra.

Gość Chopok
nauczycielka goli 5 tysiaków na korkach bez podatków, do sześć dych to dla niej jak pierdnął