Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość STRASZNYSTRES

preejakulat,brak miesiączki,biały śluz..RATUNKU!!

Polecane posty

Gość STRASZNYSTRES

mam problem.ostatni okres miałam 8 października.a 4 października(wg różnych obliczeń powinny to być moje dni niepłodne ale z tym to nie wiadomo nigdy) kochałam się z chłopakiem.Mielismy prezerwatywe.i ona nam się zsuneła przed wytryskiem(długo przed wytryskiem),wiec mógł być tylko preejakulat.był we mnie nie długo bo poczuliśmyy że jest coś nie tak wiec szybko wyjął ze mnie członka i skończyliśmy.no i jest już 18 listopada a ja nie mam nastepnego okresu bardzo sie boje chłopak mnie pociesza że nie powinnam być w ciąży bo szybko zauważyliśmy ze jest bez gumki a to bylo przed wytryskiem.tylko nie jest do konca jasna sprawa co z tym preejakulatem.sa w nim plemniki czy nie?powinnam sie bać ze jestem w ciązy czy raczej nie?aha...powiem że okres mam nieregularny dosyć.niby miałam po tym wydarzeniu okres ale w ciązy też można przez jakiś czas krwawic jeszcze .Strzasznie sie boje,od dwoch tygodni chodze taka zestresowana ze masakra błagam,pomóżcie bo zwariuje! A na dodatek od paru dni mam taki biały śluz,dosyc gesty.ostatnio miałam tak dzien przed okresem,może dwa i teraz sie ucieszyłam ale to juz trwa jakis tydzien i cholernie sie boje.

Gość STRASZNYSTRES
dodam jeszcze że po tym wydarzeniu(po 4 listopada)kochaliśmy się ale strzasnie uwazalismy i na pewno było wszystko ok.tylko dlaczego ten okres mi sie spóźnia?:(i ten sluz:(( POMÓŻCIE BŁAGAM!wiem,łatwiej było zrobić test ale wole najpierw poznac sie z waszymi opiniami na ten temat,co radzicie,co myslicie o tym?aha...i ja w sumie mam okresy nieregularnie no ale stres jest przez to wydarzenie z gumką.

Gość STRASZNYSTRES
błagam was,odpiszcie coś:( :( :( :(

Gość a niby czemu nie
zajście w ciążę cztery dni przed okresem graniczy z cudem, nie wiem czy w ogóle jest możliwe, czekaj spokojnie na okres albo zrób test, jeśli się denerwujesz i napisz jak się skończyło, pozdrawiam

Gość STRASZNYSTRES
No i dalej nic,no:((

Gość wqr1324
Witaj.Jeśli miałaś wtedy okres, nie panikuj! W plejkulacie-znajdują się plemniki, lecz jest ich mało i część z nich nie nadaje się do zapłodnienia.Ale i część nadaje. Jeśli wg Twoich obliczeń wtedy miałaś dni niepłodne , to jeszcze bardziej zmniejsza szanse na cokolwiek.Krótka "wizyta" członka bez prezerwatywy w Tobie naprawdę nie prowadzi do niechcianej ciąży.Jest to prawdopodobne jak 1 do 10.Jeśli masz cykle nieregularne sprawa jest stresująca... Mi ostatnio okres spóźnił się 60 dni ! A to przez zwykłe zaburzenie.W ciąży można krwawić ,ale to nie jest zwykła miesiączka! To najczęściej plamienia trwające od kilku godzin do dnia lub dwóch.I jest baardzo skąpe.A to że się bardzo stresujesz , też działa na to , że miesiączka nie przychodzi.Idź do lekarza.Tyle mogę Ci radzić.Wykonaj test ciążowy dla pewności,dostępny bez recepty w każdej aptece.Jeśli wynik wyjdzie negatywny.W ciąży nie jesteś.Moim zdaniem nie jesteś , biorąc sam fakt tego , że po tym incydencie okres miałaś.Biały śluz świadczy o dniach niepłodnych, i występuje tóż przed miesiączką i tóż po niej.Więc wygląda na to , że okres jest tóż tóż.

Gość STRASZNYSTRES
wqr 1324 strasznie ci dziekuje:* mam nadzieje ze okres niedługo przyjdzie,tak jak mówisz:)

Gość STRASZNYSTRES
słchajcie,dalej nie mam okresu:( ale teraz od poniedziałku jestem lekko przeziebiona,czy to dodatkowo moze opoznic okres? a poza tym,moze to glupie,ale gdybym byla w ciazy przez to wydarzenie,czyli juz ponad miesiac to chyba bym wiecej jadła,miala jakies nudnosci(czytalam ze pod koniec pierwszego miesiaca przewaznie tak jest)a ja nic.poza tym,od miesiąca staram sie mniej jesc i troszke schudłam,ale to tak tyci,tyci.nie mam nudnosci ani nic.Prosze,napiszcie

Gość przeczytaj to i nie panikuj
Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe. Jednak, jak ostrzegają specjaliści zajmujący się edukacją seksualną i tematyką planowania rodziny, w preejakulacie mogą znajdować się plemniki pochodzące z poprzednich wytrysków, dlatego stosunek seksualny nie zakończony wytryskiem może stanowić ryzyko ciąży.

Gość to jest z wikipedii

od ilu lat miesiączkujesz? jak masz nieregularne okresy to nie masz co panikować. nie prościej było by iść do ginekologa po tabletki bądź plastry? skoro nie miesiączkujesz regularnie to wpadka może się zdarzyć w każdej chwili.

witam, byłam z chłopakiem przez całą noc, nie kochaliśmy sie tylko on dotykał mnie penisem bądz ręką w okolicach pochwy. Nie doszedł do wytrysku - to wiem napewno, ale co do sluzu przed wytryskiem - nie mam pojęcia. To był pierwszy ( i jak narazie ostatni) taki wybryk. Jestem jeszcze dziewicą. Boje sie, bo po tym jak dotykał mnie penisem w okolicach pochwy, zrobił mi palcówke i o ile był gdzies w okolicy ten płyn przed wytryskiem mogl go miec na palcach. Kolejnym aspektem jest fakt, że oboje jesteśmy palaczami (ja od 4, on od 7 lat) oraz dodatkowo on pali jeszcze marihuane a to podobno zmniejsza płodność. Jakie jest prawdopodobieństwo, że zaszłam w ciąże? CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ!

Gość lustro23
słuchaj ja miałam taka sytuacje jak Ty... teraz jestem juz w 8 miesiacu i sie ciesze:) ale na poczatku tez rozpaczałam

Gość STRASZNYSTRES
miesiączkuje o 4 lat.okresy mam bardzo nieregularne.a jesli chodzi o te plemniki w preejakulacie z porzedniego wytrysku to nie kochalismy sie wczesniej.przed tym wydarzeniem nasz ostatni stosunek był jakiś tydzien wstecz.

Gość STRASZNYSTRES
a czy to że jestem chora tez moze sie przyczynic do tego ze okres nie chce mnie "odwiedzic"?

Słuchaj, nie wiem na ile Cię to uspokoi i na ile procent mam rację, bo każdy organizm jest inny, ale patrząc po sobie samej, nie jesteś w ciąży... Opóźnia Ci sie tyeraz bo się denerwujesz, poza tym przeziębienie które też "odpędza" miesiączkę . Gdyby w w tym preejakulacie były plemniki, to ja bym już tuzin dzieci miała ;p. Tak jest przynajmniej ze mną. My "bawimy sie" w wysuwanie członka tuż przed samym wytryskiem...(ale oczywiście to nie jest metoda żadna antykoncepcji i jak ktoś nie chce dzieci nie polecam) Nie wiem, na ile możesz ufać swojemu mężczyźnie, wiesz ja nic nie sugeruje, ale słyszłam kiedyś takie opowieści, że facet robił dziewczynę w konia a tak naorawdę coś tam mu się juz zaczynało "ulewać" do środeczka a sie nie przyznawał... No ale jeśli zsunęła się daleko przed wytryskiem, to raczej spokój :)

Gość luuuuuuuuuuzikkk
4 dni przed okresem to dni nieplodne:)

Fakty: -były moje dni płodne -jestem dziewicą -chłpak zrobił mi palcówke ale nie wiem czy preejakulat nie dostał się 'do środka' -napewno nie było tam spermy -oboje palimy już bardzo długo(to podobno obniża płodność) -jeszcze nie dostałam okresu -teraz bylam chora, brałam duzo antybiotyków/wiatmin jakie jest prawdopodobienstwo , że jestem w ciązy? bardzo sie martwie..

Gość gość
Miałam takie same objawy też się tragicznie bałam, ale poszłam do ginekologa i po prostu stres i brak owulacji w zeszłym miesiącu u mnie wystąpił, dlatego warto zrobić test lub iść do ginekologa, ja się naczytałam w internecie i myślałam, że wybuchnę ze stresu, a tu okazało się ok, po prostu dostałam tabletki na wywołanie okresu :)

Gość boomtralalaa
ja mam biały śluz przed okresem zawsze ;p i cycki mi puchną. a moim skromnym zdaniem nie da się zapłodnić wkładając palce na których coś od faceta było, po to jest wytrysk by popchać to trochę dalej niż wchodzą palce ;P