Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jacek placek

czy ktoras z was rodzila ostatnio z zzo

Polecane posty

Gość jacek placek

ze znieczuleniem zzo?

ja rodzilam rok temu corke 1 raz :) bomba dla matki ale na nastepny raz nie wemze chocbym sie darla i po scianach z bolu skakala moje kolezanki mowia to samo. Porod dluzszy skomplikowany fatalne samopoczucie po porodzie i nie czuje sie parcia co utrudnia dziecku wyjsc czesto sie blokuje i czesto potrzebne sa kleszcze itp

Gość jecek placek
a mozesz mi napisac dlaczego nie zdecydujesz sie na taki porod jeszcze raz ? napisalas ze bomba ? sliczną masz dzidzie :)

Gość ja próbowałam ze 3 razy
ale mi sie nie udało :(

po 1 sze lekarz probowal ze 4 razy wbic sie w moj kregoslup-spore ryzyko. Bomba bo nie czujesz tak mocnego bolu.Ja mialam wszystkie 3 porody ciezkie i dlugie. da sie przezyc bez :) ja po porodzie z zoo wymiotowalam spuchlam i czulam sie naprawde zle.ale to nie musi byc ze kazdy tak bedzie odczuwal . oczywiscie parlam intensywnie 3 godziny i nic musieli sila wyciagac mala miala czerwona glowke 2 tygodnie ale na szczecie nic sie nie stalo.

Gość mama klaudii
ja rodziłam w maju i było super co prawda to moj pierwszy poród ale koło20h męczyłam sie z regularnymi skurczami co 3 min. pozniej czesciej a rozwarcia brak :( w koncu położna namówiła mnie na zzo i to była ulga..... po tylu godzinach męczarni nic mnie nie bolało :) z wkłuciem nie mieli zadnego problemu pożniej tez nie .... skurcze parte czułam ( tzn nie bolały ale to takie specyficzne uczucie było ...

Gość czy ktos jeszcze rodzil

Gość tak ja rodzilam
i jesli bede jeszcze razrodzic, to na pewno znow wezme :) skurczow nie czulam..parcie czulam (powinni zmniejszyc znieczulenie albo w ogole odlaczyc -juz pod koniec porodu :O ) dlatego ja parcie czulam. samopoczucie po porodzie swietne :) zadnych kleszczy u mnie nie stosowano

ja tez rodzilam z zzo ale nie ostatnio bo 20 miesiecy temu. planuje przy drugim w przyszlosci tez wziac zzo bez bolu, parte czulam ale nie bolaly, nie uzywali kleszczy, po porodzie czulam sie bardzo dobrze. mam mile wspomnienia z porodu i mam nadzieje ze drugi tez taki bedzie

oj to wam zazdroszcze widze ze bylam z nielicznych. zapomnialam dodac iz lekarz min mial problem sie z wkluciem do kregoslupa poniewaz mialam spora nadwage.