Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fibiczka z kola

fobia spoleczna- ktory lek lepszy?

Polecane posty

Gość fibiczka z kola

Witajcie, chce wziac silny lek, bycmoze jakis sprawdzony przez was, przed prezentacja. W domu mam afobam, ale on nie za bardzo mi pomogl, przed zwyklym pytaniem wielam 2 tabletki i serce nadal walilo, glos drzal na dodatek bylam oglupiona. Teraz czeka mnie wystapienie przed wieksza grupa ludzi i watpie zeby afobam zadzialal (jaka bierzecie dawke doraznie?) Zastanawiam sie czy moze kupic traxene. Doradzcie, prosze.

Gość mawi77
Jak dla mnie najlepszy jest afobam, alprox to to samo, ale wole jednak alproź, to jedyny lek skuteczny na fobię, ale pamietam , że gdy go pierwszy raz wzięłam też nie spełnił moich oczekiwań , teraz mam go cały czas i przed tak wystąpieniami biorę.

Gość fobiczka z kola
a co to alproź? jaka dawke bierzesz doraznie?

Gość mawi77
Przepraszam za błąd chodzi o alprox to jest to samo co afobam czyli lek z grupy uzależniających benzodiazepin.Przetestowałam inne leki , ale to jedyny który pomaga na moja dolegliwość, oczywiście można go tylko brać doraźnie , bo on tak naprawdę nie leczy. Zresztą taka jest prawda , że jedyny lek na fobie jest w naszej głowie czyli nasze myśli.

Gość fobiczka z kola
hej, ja wiem ze to w glowie siedzi! znasz jakas terapie grupowa, gdzie spotykaja sie fobicy? Jak wyglada twoja fobia? Ile dokladnie tego afobamu bierzesz doraznie?

Gość fobiczka z kola
?

Gość mawi77
Biorę 0,5 lub w bardziej stresujących sytuacjach 1mg tak ok. godzinę, półtora wcześniej.Serce trochę bije ale na początku i przed ale daję radę, a potem to całkiem spoko.