Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morrigana

Jestem w ciąży.Dziecko ma poważną wadę.Lekarz odmówił usuniecia.

Polecane posty

Gość morrigana

Chociaż są do tego wskazania i moge ją wykonać. Co mam robić.Chyba zwariuje.

Gość morrigana
jestem w 11 tygodniu. Mała ma rozszczep kręgosłupa, wodogłowie zespół downa i wadę serca.

Gość ja mam rozszczep kregoslupa
i jestem po wodoglowiu,i mam prawie 40 lat.poruszam sie na wozku inwalidzkim.i ZYJE!

Gość to nie możesz iśc do innego

Gość n1kol
idź do innego lekarza. masz prawo usunąć, a lekarz ma prawo odmówić (na podstawie klauzuli sumienia). na pewno znajdziesz takiego który się zgodzi.

Gość zmień lekarza

Gość do iga.tez tak uwazam a
swoja droga te prowokacje sa coraz bardziej przykre...az sie czytac nieraz nie chce

wodogłowie i rozszep kręgosłupa moga występowac razem ale do tego zespół downa to bardzo rzadki przypadek czasami nawet nierealny więc marna ta prowokacja i żal mi że jakieś dziecko nudzi się w sobotę.

Gość malenstwo12345
ja bym na twoim miejscu usuneła znajdz lekarza który sie tego podejmie. mozesz miec kolejne dziecko a po co to ktore juz masz skazywac na cierpienie kalectwo i laske innych osób

"jestem w 11 ty mała ma.." w 11 tyg i już wiesz ze to dziewczynka? expresss :D:D:D

nie jestem lekarzem, ale wydaje mi sie, ze w 11 tygodniu to chyba za wczesnie na wykrycie powaznej wady serca. Tez jestem zdania, ze to prowokacja :classic_cool:

Oczywiście że za wcześnie takie wady wykrywa się ok. 18 tygodnia ciąży i płeć tak samo czasami trochę pózniej zależy jak dziecko się okręci i jakie ejst ruchliwe.

Gość kuki123
w 13 tyg robi siie badania genetyczne prowokacja dziecko nudzi sie

Czego ty dziewczyno oczekujesz po tym temacie? Chcesz zdobyć współczucie tym marnym kłamstwem???? ;(

Gość kuki123
iga w 13 tyg miałam znałam płec

Gość ale ludziom sie nudzi
zal :o

napisałam że zależy od ruchow dziecka 13 tydzień to zaledwie 3 miesiąc i nie wierzę bo tak wczęśnie nie można się dowiedzieć, moja siostra dowiedziała się dopiero w 5.

Gość i za wcześnie
na wykrycie płci,a autorka sugeruje, że to płeć żeńska

Gość Żałosna prowokacja
Żal mi ciebie głupia prowokatorko. Jak tak można. W 11 tygodniu da się tylko i wyłącznie wykryć rozszczep kręgosłupa. Od 12 tygodnia można podejrzewać zespół Downa na podstawie przezierności karkowej - ale zawsze jest to tylko podejżenie które należy podeprzeć aminopunkcją wykonywaną w 15 tygodniu. Od 12 tygodnia podejrzewać można wadę serca ale potwierdzenie można uzyskać dopiero na USG w 20 tygodniu. Również wodogłowie wykrywa się później. Płeć od 12 tygodnia można spróbować rozróżnić ale tylko na bardzo dobrym sprzęcie i nigdy nie ma 100% pewnośći. Spadaj na szczaw wieśniaro. Ja nie wiem jak tak w ogóle można pisać. Jak naprawdę będziesz w ciąży to zobaczysz co to znaczy obawiać się tych wszystkich schorzeń!!!!