Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madagasskkar

jak myslicie?czy dobrze robie?

Polecane posty

Gość madagasskkar

za 2 miesiace rodze 4 dziecko mam 29 lat i nie chce wiecej juz dzieci..3 mam z byłego małżenstwa ,teraz jestem w zwiazku od 3 lat i moj K strasznie pragnął dzidziusia,mysle powaznie o styrylizacji podczas cc ,czy słusznie zrobie?

Gość trty547
co ty przedszkole zakładasz??:D

Gość Ale głupi komentarz ktoś
zostawił wyżej. A ty do szkoły nie chodziłaś/-eś? Gdybyś był bardziej obyty w świecie, to byś wiedział jaki model rodziny dominuje wszędzie indziej poza Polszą. 😠 Wszyscy mają po 4 lub 5, w najgorszym przypadku 3, tylko Polaczki dały sobie wcisnąć ciemnotę, że jak sobie sprawią więcej niż dwójkę to są bezmózgimi dzieciorobami... Co za socjalizm! Oł Dżizas! :o

Gość Meliissssaaa
A rozmawiałaś o tym ze swoim Partnerem?

Gość Po co masz się sterylizować
? Co to nie ma innych metod antykoncepcyjnych na rynku, albo nawet głupiego kalendarzyka? Zastanów się.

Gość madagasskkar
nie mieszkamy w Polsce i finansowo dobrze sobie radzimy.. tutaj styrylizacja jest jako srodek antykoncepcyjny i robią go bez problemu hm..moj partner odradza mi to i jest przeciwny ale tu chodzi o moj komfort psychiczny bo juz nie dzieci ale sam porod doprowadza mnie do rozpaczy :( dodam ze corke mam wlasnie stosując tabletki anty..nie jestem przekonana do takiego zabezpiecznia

Bo ja wiem czy dobrze. W zasadzie nikt nie wie jak życie się ułoży. Może jeszcze kiedyś zachcesz kolejne dziecko będzie was na to stać...Jesteś jeszcze młoda. A może tylko podwiązanie jajowodów a nie całkiem przecięcie? Ten zabieg jest odwracalny...

Gość do autorki....
Dziasiaj dwoje dzieci to już pełno, takie czasy, aż przykro.

Gość zbulwesowana
Skoro stac was na dzieci to je miejcie, najwazniejsze są dobre warunki i miłość. Ja mam 32 lata i 5 dzieci (w tym bliźniaki) Przy 3 dziecku wszytscy krzywo na mnie patrzli jednak sie nie przejelam jakos. Jak masz jakies watpliwosci to chetnie popisze :)

Gość madagasskkar
szczerze to jestem zaskoczona ...bo spodziewalam sie nagatywnych opini jak to na kafeteri bywa.. jak np.druga wypowiedz :) ale ja i tak sie tym nie przejmuje dziekuje za szczere odpowiedzi bo naprawde mam dylemat co zrobic i tak szczerze to moglabym wychowac i 10 dzieci gdyby ktos za mnie urodził i chodził 9 mies w ciazy :( zbulwesowana-dziekuje kochana ..jak sobie radzisz? ja naprawde niewiem jaką decyzje podjac..zostalo mi jeszcze 2mies

Nawet dobrze, dużo pomocy mam ze strony męża i starszej corka która świata nie widzi po za maluchami. Pierwsza córka ma 13 latka, zaliczyłam wpadkę ale ani razu nie myslalam o aborcji, urodzilam ja i kontynuowalam nauke potem po 6 latach uordzily sie blizniaki. nastepnie coreczka i najmlodsza ma 4 miesiace.

ee tam nie udalo mi sie.... chciałam dogryść tej kobiecie mówiąc że to wpadka ale jakoś sie nie wylogowałam i nie wyszło cóż nawet podszywac się nie umiem :P

Gość zbulwesowana
No coś raczej Ci się nie udało......... Widać nudzisz się....... Trzy ciąże a piątka dzieci :D Syn jest męża z poprzedniego małżeństwa, wychowujemy go od jego rozwodu obecnie ma 14 lat. Bliźniaczki mają 6 lat, synuś ma 3 latka a najmłodsza córeczka ma 9 miesięcy. Mąż ma 36 a ja 32. Dochodzi do tego pies rodzinny (labradorek), drobne zwierzątka każdy ma jakieś. :D czyli duża kochająca się rodzinka :)

Gość a ja mysle ze 4 to juz
stanowczo dosc... i powinnas pomyslesc nad czyms co pozwoli Ci wiecej w ciaze nie zachodzic..tylko wlasnie moze kiedys zapragniesz miec jeszcze dziecko wiec dowiedz sie czy nie ma jakiegos zabiegu ktory jest odwraqcalny.

Gość madagasskkar
zabezpieczacie sie jakos? ja cały czas mysle co zrobic i mam mieszane uczucia

Gość zbulwesowana
Jeżeli kobieta jest zadbana a ja dbam o siebie nawet bardzo, stac ludzi na dzieci, zapewniają im wszytsko potrzebne do zycia zarówno pieniądze jak i milośc. Czwórka zagranica to normalka szóstka też. Nie rób tego bo będziesz żałowała, skoro masz tyle dzieci i widze co piszesz to kochasz je i napisałaś że Cię stac więc jestem prawie pewna że będziesz jeszcze chciała za pare lat mieć jeszcze jedno dziecko.

Gość zbulwesowana
Biorę tabletki, kiedy planujemy dziecko odstawiam je, zaczynam brac witaminy, kwas foliowy i wtedy można spokojnie zacząć starnia :)

Gość zbulwesowana
A mogłabyś napisać coś wiecej? Ile masz lat, ile lat ma twój partner oraz dzieci.

Gość madagasskkar
za 3 tyg stuknie mi 30 latek :) moj K ma 33 lat(to bedzie jego pierwsze dziecko ) jestesmy razem ponad 3 lata i pragnął tego dziecka a najwaniejsze ze kocha moje jak swoje :) dzieci mamy w wieku 11 ,9,6 dzieci dla mnie to wielkie szczescie,ale na dzien dzisiejszy nie chce wiecej teraz w ciazy doszła mi cukrzyca ciązowa i kilka innych przypadłosci,mysle ze juz nie mam zdrowia i latka juz swoje :P

Gość zbulwesowana
jka bys miala jeszcze jakies pytania to mozesz smialo pytac :)

Gość madagasskkar
napisz mi prosze bo druga wazna decyzja przedemną mam do wyboru cc i porod ze znieczuleniem mam słabe nerwy i wybralabym cc bo bylaby planowana z drugiej strony gdyby porod przebiegal bez komplokacji i rodzilabym normalnie ,powrot do domu to jakies 8 godzin od porodu mam 30 grudnia spotkanie w szpitalu i mam zadecydowac..co wybrac?

Gość -----------------------
Eee tam opowiadasz. Ja mam zamiar mieć 5-cioro, ale chciałabym zacząć właśnie po 30-stce, lub w okolicach 30-stki. Co ty opowiadasz, że masz już swoje latka i zdrowie już nie te? W mojej rodzinie wszyscy zaczynają po 30-stce i jest ok. Ani jednego poronienia jak dotychczas, ani jednej bezdzietnej pary, ani jednej choroby genetycznej, niepełnosprawności itp. Za to wszyscy wykształceni i dostatnio całkiem na poziomie sobie żyją.

Gość madagasskkar
heh he he fajnie to napisałas :) wiec mam nadzieje ze spełni sie to czego pragniesz i troszke mnie podbudowałas :P