Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolanika29

Chce poddać się zabiegowi ABORCJI

Polecane posty

Gość kolanika29

Witam.Jestem w 9 tygodniu ciąży.Niedawno się o niej dowiedziałam.Nie jestem gotowa na dziecko, mam 18 lat...To była totalna wpadka przy czym brałam tabletki anty... Nie wiem co mam robić...

Gość n1kol
A może by tak ponieść konsekwencje? Zabijesz to niczemu winne dziecko bez powodu? Totalna głupota. Jeżeli to zrobisz będziesz całe życie żałować.

A nie wiazesz przyszłosci ze swoim facetem? Jesli sie kochacie to moze jednak sprobujecie stworzyc rodzine.

Gość jakbym miala duzo
kasy i wpadla to bym usunela bez wahania.

Gość natusiaaaaaaa
I masz do tego prawo... Tylko po co piszesz o tym na kafeterii... Tysiące takich tematów już jest.... Wyszukiwarka nie gryzie....

Gość kolanika29
Myślę raczej o Niemczech.Do "n1kol" z kąt Ty taka pewna , że żałować będę ??? Na razie po prostu nie chce mieć dzieci .

nie słuchaj głupot ja znam trzy laski które to zrobiły i żadna nie żałuje - głupie gadanie tych co sie same w[ierdoliły a baly sie zabiegu . . .

Gość kolanika29
Mam chłopaka od 2 lat.Leci 3... . Ale mamy oboje po 18 lat i boję się , że kiedyś w przyszłości nie damy sobie rady...

Gość kolanika29
Dzięki "diabeł wcielony" ! Na pewno wezmę te wszystkie informacje co napisałaś pod uwagę

dacie sobie rade napewno przeciez macie pewnie rodzicow ktorzy beda wam pomagac i wspierac. a własnie rodzice wasi wiedza? i co oni na to? ja apeluje zebys jednak nie usuwała,

Gość kolanika29
Właśnie w kropce jestem i nie wiem co mam robić... Moi rodzice wiedzą, tato nic na to , on i tak ciągle podróżuje (taka praca) , mama trochę pokrzyczała, poddenerwowana chodzi , ale to co innego gdybym miała 15 lat , a jak mam 18,inna reakcja... Mama chłopaka też wie , ona lubi dzieci. Ale to mnie nie przekonuje...Przecież to ja będę z tym dzieckiem ....i wogóle...

naprawde nie jestes jeszcze w takiej złej sytuacji. przeciez nikt cie samej nie zostawi z tym dzieckiem beda ludzie ci pomagac. ostateczna decyzja oczywiscie nalezy do ciebie ale apeluje raz jeszcze nie usuwaj ;(

Sprawa niezmiernie trudna, konsekwencje są na całe życie. nie moją rolą jest przekonywaniae do ktrejkolwiek opcji ale napiszę tylko tyle: masz rodziców, nie wyrzucą Cię, matka ojca dziecka jest za urodzeniem (wnioskuję z tego, co opisałaś), nikt nie namawia Cię na usunięcie. wg mnie wszyscy stoją przed tobą z otwartymi ramionami. Może nie są przeszczęśliwi ale to kwestia czasu, ważne, że masz wsparcie.Ze strachu usuniesz a czy zdajesz sobie sprawę z tego jak może być za kilka lat? Piszę, bo absolutnie najgorszemu wrogowi nie życzę tego, co niektre kobiety przechodzą.Znajdą się też takie, które wcale nie żałują ale... myslę, że gdybyś była pewna swojej decyzji to nie pisałabyś tutaj na forum. Myślę, że się boisz a strach nie jest powodem do tego, by usuwać ciążę. Gdyby sytuacja miała się tak, że nie masz gdzie mieszkać, za co żyć, to mozna byłoby rozważać różne rozwiązania.Co zrobisz, gdy za 2 lata zdasz sobie sprawę z nieodwracalności zdarzenia? Gdy na widok cudzych dzieci bedziesz myślała o swoim, usunietym, które nigdy nie dorośnie?

Musisz się zastanowić czy lepiej nie przełożyc rodzenia dzieci na póxniej. Szkoła, praca, zapewnienie sobie przyszłości - to wszystko może być trudne. Ja sobie nie wyobrażam takiego startu w dorosłość. Poza tym jesteście bardzo młodzi i choc życze wam najlepiej to nie wiadomo czy ten zwiazek przetrwa a mloda panna z dzieckiem raczej nie jest obiektem pożądania dla facetów . . .

Hej. Wiesz co ja o tym myślę-chciałabyś urodzic to dziecko, tylko tu na kafeterii szukasz osób, które będą ci mówiły,że aborcja to nic i przekonaja cię do tego. Skoro rodzice juz wiedza-nie marnuj sobie życia-w końcu to wasze dziecko-zostan mama.Moja kolezanka dokonała aborcji i wiem co działo sie z jej psychiką.Powodzenia i przemyśl to jeszcze.

Ja z kolei należe do ludzi którzy lubią mieć wszystko poukładane. Najpierw studia potem praca i stabilnośc finansowa a na koniec dziecko jeżeli ma sie na nie warunki. Osiemnastoletnia mamusia bardzo ogranicza swoje szanse no bo kim zostanie w przyszłości? Sprzedawczynia w TESCO???

Hej. Wiesz co ja o tym myślę-chciałabyś urodzic to dziecko, tylko tu na kafeterii szukasz osób, które będą ci mówiły,że aborcja to nic i przekonaja cię do tego. Skoro rodzice juz wiedza-nie marnuj sobie życia-w końcu to wasze dziecko-zostan mama.Moja kolezanka dokonała aborcji i wiem co działo sie z jej psychiką.Powodzenia i przemyśl to jeszcze.

Gość kless
Usuwaj i nie sluchaj dewot, chyba ze chcesz sobie spieprzyc zycie.

Każdy ma prawo do własnego zdania. Dlaczego ktoś, kto namawia na zabieg skacze także na tych, którzy próbują dziewczynie przedstawić nieodwracalność czynu? Pomyślcie trochę, to nie boli. To, że dziecwzyna ma 18 lat nie znaczy, że potraktuje aborcję jak zabieg wycięcia wyrosktka.Odwrócę sytuację:A co, jeśli będzie tego żałowała do końca życia? Weźmiecie Jej cierpienie na swoje barki? I nie rozumiem przyrównania do kasy w tesco, studia może rozpocząć z kilkuletnim opóźnieniem a znam osoby, ktre rozpoczęły je niezależnie od tego, że były w ciąży - i skończyły.Grunt - to chcieć. Bo warunki raczej ma, z tego, co przedstawiła w poście.

Gdyby była przekonana do aborcji nie akładałaby tutaj żadnego tematu tylko zwyczajnie poszła i usunęła.A jesli nie jest przekonana, to skutki tego czynu są w tej sytuacji nieprzewidywalne (odnośnie tej konkretnej osoby).

Gość może żałować
zarówno usunięcia jak i urodzenia. Może żałować wyjścia za mąż, wyboru studiów, różnych rzeczy, a chodzi o to żeby utwierdzić ją w przekonaniu, że to jej decyzja i nie musi z jej powodu się tłumaczyć i mieć wyrzutów sumienia. Informacje o możliwości dokonania aborcji można znaleźć na kafe.

może żałować, masz rację, dlatego uważam, że bezsensowne jest tu przytaczanie kasy tesco, namawianie do usunięcia a także namawianie do zatrzymania. Ale myślę, że warto przedstawić Jej możliwości, ktre ma, bo może ich nie widzi. A decyzję i tak podejmie sama (mam nadzieję).

Gość może żałować
Zgadzam się, do niczego nie namawiam, a zwłaszcza uważam za głupie dokonywanie aborcji z powodów jakichś ideologicznych.