Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika z pomponikiem

imię Matylda- co uważacie?

Polecane posty

Gość gość
Imie ok-autorka ma antykonskiego meza :D

Gość Mama Matyldy
Moja córka nosi to imię od 25 lat i je lubi Mimo skojarzeń z ciotka Matyldą, krową czy swinką :-) To był mój pomysł i wcale tego nie żałuję Jest nazywana Matysią ,Marysią ,Mati , Tyldą i jest OK :-P

Gość gość
Ja mam córeczkę Matyldę. Byl to wybór bardziej męża niż mój ( ja wybieralam imię dla pierwszego dziecka ). Tez kojarzylo mi sie z wielka wiejska baba

Gość gość
To wyżej to ja . A mam śliczną,drobna,subtelna Matyldzie

Gość gość25
Ja dam tak swojej córce na imię. Mało mnie to obchodzi kto jakie ma skojarzenie z tym imieniem. Nikt nie daje mi na utrzymanie i nie będzie wybierał imienia dla mojego Dziecka a jak się nie podoba to jego problem, nie mój.

Gość gość25
Ja dam tak swojej córce na imię. Mało mnie to obchodzi kto jakie ma skojarzenie z tym imieniem. Nikt nie daje mi na utrzymanie i nie będzie wybierał imienia dla mojego Dziecka a jak się nie podoba to jego problem, nie mój.

Gość gość
Uważam że imię idealnie pasuje do mojej córki Matyldy. Jest wesołą trzpiotka i w żadnym razie nie kobylasta. Imię Konarzyny z dzieckiem. Inaczej bym nie nazwała dziecka. No i jest jedyną Matylda w szkole

Gość gość
Mi sie podoba

Gość gość
Znajoma chciała dać to WSZYSCY znajomi 30/30+ rykneli "krowa Matylda" ..hahaha !

Gość gość
mnie się bardzo podoba :)

Gość gość
Super.I orginalnie

Gość gość
sama mam na imie Matylda oznacza ono silną niezależną kobiete ale o wrodzonym wdzięku a nie niemiecką kobyłe nigdy nie zmieniłabym swojego imienia a jeśli chodzi o zdrobnienia to: tili ,matyldzia,til,tyldzia ,Motylia, ,mati,malaga,itp

Gość gość
Bardzo ładne imię.Ja mam marcelinke

Gość gość
Ladne, ale moja znajoma ma corke Matyldę, a ona to srednio fajne dziecko

Gość gość
Matylda okropnie

Gość gość
Piękne imię

Gość gość
Znam 2 Matyldy i 2 są bardzo wesołym osobami... Przynajmniej w tych 2 przypadkach kiedy się spotkałam z tym imieniem zgadza się jego definicja oby dwie się nigdy nie poddają, jeżeli ktoś je zrani mają to gdzieś i poprostu cieszą się życiem❤️ Bardzo polecam to imię jeśli chcesz mieć córkę odważną i otwartą na innych...

Gość gość
Muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu tak wolały dzieci za jedyną mi znana Matyldą (zmieniła na 18 :) ) .Imię jest twarde i brzydkie jak dla starej Niemki czy kobylastej Holenderki .

Gość gość
Moja babcia miała na imię Matylda, teraz 4 letnia córka tak się nazywa. Super imię. Jak się chce można zdrobnić my często mówimy- Matyldzia, Tilisia, Tili, Tyldzia, Tilusia, Tildzia. Charakterek ma, oj ma, taka jest ta moja Matyldzia. Polecam imię w 100%. Nie jest dziwne, absolutnie.

Gość gość
Fajne imie i ciekawe.

Gość gość
Odnośnie książki o sympatyczniej krowie Matyldzie, której osobiście nie znalam, gdyz wydana została gdy miałam 22lata to fajnie mieć swoje imię w jakiejś historii dla dzieci. Nie można nikogo wyśmiewać i nazywać krową czy kobyłą. A autor książki nazwał te krowę Liselotte a nie Matylda, ale fajnie, że taka jest polska wersja. Kupię córce Matydzie. Na pewno się ucieszy. Pozdrawiam.

Gość gość
Jezeli charakter jest sympatyczny to czemu nie? Fajnie jest miec swoje imie w ksiazce lub piosence no chyba, ze jest to negatywna prezentacja, ale Matylda chyba jest sympatyczna. Ja uwielbiam ten film dla dzieci Matylda. Jeden z moich ulubionych. Super ta dziewczynka w filmie jest.

Gość gość
Śliczne :)