Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

OlciaCK

kurs AutoCad

Polecane posty

Mam pytanko, dla kogo przeznaczony jest kurs AutoCad, u nas w miescie jest on finansowany z Unii, chcialabym sie zapisac, czy warto?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ferfere
AutoCAD - program tworzony i rozpowszechniany przez firm臋 Autodesk, wykorzystywanym do dwuwymiarowego (2D) i tr贸jwymiarowego (3D) komputerowego wspomagania projektowania. Specjalizowane wersje AutoCADa (np. AutoCAD Mechanical) umo偶liwiaj膮 r贸wnie偶 wykonywanie grafiki in偶ynierskiej 2,5D, metod膮 FBM. Pierwotnie wykorzystywany by艂 tylko przez mechanik贸w, jednak z czasem zosta艂 rozszerzony i aktualnie jest u偶ywany przez architekt贸w i innych projektant贸w dzi臋ki temu, 偶e firma Autodesk rozszerzy艂a program o wiele specjalistycznych "nak艂adek" np.: AutoCAD Electrical, AutoCAD Mechanical, Mechanical Desktop, Architectural Desktop, Civil Design itp. AutoCAD jest w tym wypadku podstaw膮 do kt贸rej do艂膮czone s膮 biblioteki, funkcje, interfejsy specyficzne dla danej bran偶y. Poniewa偶 AutoCAD ma otwart膮 architektur臋 wiele zewn臋trznych firm stworzy艂o w艂asne nak艂adki. Przyk艂adem mo偶e by膰 AutoPLANT firmy Rebis (obecnie oddzia艂 firmy Bentley) przeznaczony do projektowania instalacji rurowych. http://pl.wikipedia.org/wiki/AutoCAD jak ty wyszukiwarki nie potrafisz obs艂uzy膰 to nie chwytaj si臋 za cada :o

Udost臋pnij ten post

spadaj, czytalam o tym duzo, potrafie obslugiwac wyszukiwarke, chodzilo mi o to czy jest to program tylko dla architektow, czy oplaca sie isc na taki kurs nie bedac zwiazanym z jakas konkretna branza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odpowiedziarz masz cos
wspolnego z ladaco???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wydawa艂o mi si臋

Udost臋pnij ten post

nie uwazam sie za glupia babe! Skonczylam studia i chce isc na kurs, ja pierdziele co w tym dziwnego? Moze Wy macie jakies kompleksy na swoi temat, bo jezeli mam mozliwosc zrobienia za darmo takiego kursu to dlaczego mam nie skorzystac? Nie wiem ktory inteligentny mezczyzna siedzi na kafeteri...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cadm
to zalezy w czym bedzie pracowac,,,to jest program dla inzynierow,architektow,jesli mialabsy pracowac w firmie o podobnym profilu to moze sie przydac,,,,

Udost臋pnij ten post

inzynierie 艣rodowiska. Dziekuje za komantarze ktore mi pomogly i te ktore nie pomogly, weszlam na ta strone zeby sie dowiedziec czegos, zostalam osmieszona, dziekuje za Wasz poziom wypowiedzi, naprawde bardzo mi pomogliscie....

Udost臋pnij ten post

zastanawia mnie co takiego napisalam ze mnie tak osmieszyliscie, ale nie bede juz wnikac... szkoda czasu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cadmmm
jak inzynierie srodowiska no to zrob,,,ale troche jestem w szoku ze po takich studiach nei wiesz do czego jest autocad i czy ci sie przyda....a projekty to jak kreslilas na studiach?

Udost臋pnij ten post

wiem do czego jest autocad, chodzilo mi tylko o to czy warto zrobic sobie kurs z unii europejskiej z tego wlasnie programu, ja piernicze...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cadmmmm
Mam pytanko, dla kogo przeznaczony jest kurs AutoCad, u nas w miescie jest on finansowany z Unii, chcialabym sie zapisac, czy warto? pytalas sie dla kogo jest przeznaczony i czy warto?....

Udost臋pnij ten post

dla kogo jest przeznaczony, chodzilo mi czy tylko dla architektow czy tez mozna sie uczyc go tak sobie i wlasnie czy warto, nie napisalam wam napiszcie mi do czego sluzy....chyba ze slepa jestem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cadmmm
ok ok a tak pytam poprostu: Nie uzywaliscie juz cada na studiach?

Udost臋pnij ten post

niestey, dziekuje za wszystkie wypowiedzi, te mile i te niemile, jednak sie zapisze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TheLusiaLusia
fajny kurs a gdzie mo偶na na taki kurs si臋 dosta膰?

Udost臋pnij ten post

Najcz臋艣ciej taki kurs robi膮 in偶ynierowie, ale tez osoby zajmuj膮ce si臋 grafika. My艣l臋, 偶e warto zrobi膰 sobie co艣 takiego, je偶eli ma si臋 zamiar mie膰 co艣 wsp贸lnego z projektowaniem, szeroko0 rozumiany. Z tego co wiem, to w AXONIE mo偶na sobie zrobi膰 taki kurs, jak na ten program, to nie jest drogi. My艣l臋, 偶e raczej taniej si臋 nie znajdzie.

Udost臋pnij ten post

Bez przesady, nie tylko architekci s膮 zainteresowani nauk膮 obs艂ugi takich program贸w jak AutoCad. Tak naprawd臋 w wielu dziedzinach mo偶e si臋 on przyda膰. A czy oplaca si臋 robi膰? moim zdaniem tak, op艂aca si臋 robi膰 wszystko co nas rozwija

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lamabadaca
AutoCAD to program do rysowania, projektowania np budynk贸w ale nie tylko. program dla architektow to ARCHICAD. Bardzo warto sie nauczyc autocada, ja mia艂am na studiach. ale z tego co wiem kursy sa dosc drogie. jelsi tylko masz szanse sie go uczyc to korzystaj. wielu pracodawc贸w wymaga autokada. bardzo dobry program.

Udost臋pnij ten post

Ja si臋 uczy艂am tego programu w liceum - i prawd臋 m贸wi膮c nie bardzo mnie on zachwyca艂 na pocz膮tku. W og贸le nie kuma艂am o co chodzi z tym wszystkim. Ale musia艂am mie膰 wysok膮 ocen臋 z tego przedmiotu wi臋c si臋 przy艂o偶y艂am i du偶o uczy艂am si臋 sama. I powiem wam 偶e go polubi艂am :D Jak si臋 opanuje podstawy to potem mo偶na robi膰 ciekawe rzeczy. Nie jest 艂atwy, ale po pewnym czasie go polubisz :-) W axonie s膮 rzeczywi艣cie takie kursy, wi臋c mo偶esz zobaczy膰 na ich stronk臋 i sobie zobaczy膰 ile kosztuj膮.

Udost臋pnij ten post

W Axonie kurs photoshopa i corela dla przyk艂adu kosztuje 700z艂 wi臋c podejrzewam, 偶e cena kursu AutoCada b臋dzie w podobnej cenie. Owszem nie s膮 to ma艂e pieni膮dze wydane jednorazowo ale tak prawd臋 m贸wi膮c w siebie samego trzeba inwestowa膰 i patrz膮c na to w taki spos贸b, to wcale nie s膮 du偶e sumy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jestem super facetem
LUDZIE CZYTAJCIE DATY!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

No w og贸le to szcz臋艣cie maj膮 te osoby, kt贸re pracuj膮 w miejscu , w kt贸rym pracodawca oferuje swoim podw艂adnym wszelkiego rodzaju kursy a ju偶 w szczeg贸lno艣ci takie, kt贸re mog膮 si臋 przyda膰 w dalszej pracy zawodowe, albo niezbedne sa przy awansowaniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co s膮dzicie o BricsCadzie? Mo偶na go zakupi膰 na stronie vectorsoftware i jest chyba ca艂kiem niez艂膮 alternatyw膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pasjonata
je艣li chodzi o AutoCada to ja robi艂em sobie nie tak dawno to szkolenie w szkole NOVA w Rzeszowie. Og贸lnie bardzo dobre wra偶enie zrobi艂a na mnie ta szko艂a, profesjonalnie przygotowane szkolenie i kompetentny nauczyciel ( nie jak gdzie nie gdzie pierwszy lepszy z ulicy bo i na takich kursach zdarzy艂o mi si臋 by膰). Z czystym sumieniem mog臋 poleci膰 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uwierz mi, 偶e najlepszy wyb贸r to BricsCAD. Jest naprawd臋 konkurencyjny, a bardzo ma艂o os贸b z niego korzysta. Zobacz na www.vectorsoft.pl.

Udost臋pnij ten post