Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OlciaCK

kurs AutoCad

Polecane posty

Mam pytanko, dla kogo przeznaczony jest kurs AutoCad, u nas w miescie jest on finansowany z Unii, chcialabym sie zapisac, czy warto?

Gość ferfere
AutoCAD - program tworzony i rozpowszechniany przez firmę Autodesk, wykorzystywanym do dwuwymiarowego (2D) i trójwymiarowego (3D) komputerowego wspomagania projektowania. Specjalizowane wersje AutoCADa (np. AutoCAD Mechanical) umożliwiają również wykonywanie grafiki inżynierskiej 2,5D, metodą FBM. Pierwotnie wykorzystywany był tylko przez mechaników, jednak z czasem został rozszerzony i aktualnie jest używany przez architektów i innych projektantów dzięki temu, że firma Autodesk rozszerzyła program o wiele specjalistycznych "nakładek" np.: AutoCAD Electrical, AutoCAD Mechanical, Mechanical Desktop, Architectural Desktop, Civil Design itp. AutoCAD jest w tym wypadku podstawą do której dołączone są biblioteki, funkcje, interfejsy specyficzne dla danej branży. Ponieważ AutoCAD ma otwartą architekturę wiele zewnętrznych firm stworzyło własne nakładki. Przykładem może być AutoPLANT firmy Rebis (obecnie oddział firmy Bentley) przeznaczony do projektowania instalacji rurowych. http://pl.wikipedia.org/wiki/AutoCAD jak ty wyszukiwarki nie potrafisz obsłuzyć to nie chwytaj się za cada :o

spadaj, czytalam o tym duzo, potrafie obslugiwac wyszukiwarke, chodzilo mi o to czy jest to program tylko dla architektow, czy oplaca sie isc na taki kurs nie bedac zwiazanym z jakas konkretna branza

Gość odpowiedziarz masz cos
wspolnego z ladaco???

Gość wydawało mi się

nie uwazam sie za glupia babe! Skonczylam studia i chce isc na kurs, ja pierdziele co w tym dziwnego? Moze Wy macie jakies kompleksy na swoi temat, bo jezeli mam mozliwosc zrobienia za darmo takiego kursu to dlaczego mam nie skorzystac? Nie wiem ktory inteligentny mezczyzna siedzi na kafeteri...

Gość cadm
to zalezy w czym bedzie pracowac,,,to jest program dla inzynierow,architektow,jesli mialabsy pracowac w firmie o podobnym profilu to moze sie przydac,,,,

inzynierie środowiska. Dziekuje za komantarze ktore mi pomogly i te ktore nie pomogly, weszlam na ta strone zeby sie dowiedziec czegos, zostalam osmieszona, dziekuje za Wasz poziom wypowiedzi, naprawde bardzo mi pomogliscie....

zastanawia mnie co takiego napisalam ze mnie tak osmieszyliscie, ale nie bede juz wnikac... szkoda czasu...

Gość cadmmm
jak inzynierie srodowiska no to zrob,,,ale troche jestem w szoku ze po takich studiach nei wiesz do czego jest autocad i czy ci sie przyda....a projekty to jak kreslilas na studiach?

wiem do czego jest autocad, chodzilo mi tylko o to czy warto zrobic sobie kurs z unii europejskiej z tego wlasnie programu, ja piernicze...

Gość cadmmmm
Mam pytanko, dla kogo przeznaczony jest kurs AutoCad, u nas w miescie jest on finansowany z Unii, chcialabym sie zapisac, czy warto? pytalas sie dla kogo jest przeznaczony i czy warto?....

dla kogo jest przeznaczony, chodzilo mi czy tylko dla architektow czy tez mozna sie uczyc go tak sobie i wlasnie czy warto, nie napisalam wam napiszcie mi do czego sluzy....chyba ze slepa jestem

Gość cadmmm
ok ok a tak pytam poprostu: Nie uzywaliscie juz cada na studiach?

niestey, dziekuje za wszystkie wypowiedzi, te mile i te niemile, jednak sie zapisze.

Gość TheLusiaLusia
fajny kurs a gdzie można na taki kurs się dostać?

Najczęściej taki kurs robią inżynierowie, ale tez osoby zajmujące się grafika. Myślę, że warto zrobić sobie coś takiego, jeżeli ma się zamiar mieć coś wspólnego z projektowaniem, szeroko0 rozumiany. Z tego co wiem, to w AXONIE można sobie zrobić taki kurs, jak na ten program, to nie jest drogi. Myślę, że raczej taniej się nie znajdzie.

Bez przesady, nie tylko architekci są zainteresowani nauką obsługi takich programów jak AutoCad. Tak naprawdę w wielu dziedzinach może się on przydać. A czy oplaca się robić? moim zdaniem tak, opłaca się robić wszystko co nas rozwija

Gość lamabadaca
AutoCAD to program do rysowania, projektowania np budynków ale nie tylko. program dla architektow to ARCHICAD. Bardzo warto sie nauczyc autocada, ja miałam na studiach. ale z tego co wiem kursy sa dosc drogie. jelsi tylko masz szanse sie go uczyc to korzystaj. wielu pracodawców wymaga autokada. bardzo dobry program.

Ja się uczyłam tego programu w liceum - i prawdę mówiąc nie bardzo mnie on zachwycał na początku. W ogóle nie kumałam o co chodzi z tym wszystkim. Ale musiałam mieć wysoką ocenę z tego przedmiotu więc się przyłożyłam i dużo uczyłam się sama. I powiem wam że go polubiłam :D Jak się opanuje podstawy to potem można robić ciekawe rzeczy. Nie jest łatwy, ale po pewnym czasie go polubisz :-) W axonie są rzeczywiście takie kursy, więc możesz zobaczyć na ich stronkę i sobie zobaczyć ile kosztują.

W Axonie kurs photoshopa i corela dla przykładu kosztuje 700zł więc podejrzewam, że cena kursu AutoCada będzie w podobnej cenie. Owszem nie są to małe pieniądze wydane jednorazowo ale tak prawdę mówiąc w siebie samego trzeba inwestować i patrząc na to w taki sposób, to wcale nie są duże sumy

Gość jestem super facetem
LUDZIE CZYTAJCIE DATY!!!!!!!!!!

No w ogóle to szczęście mają te osoby, które pracują w miejscu , w którym pracodawca oferuje swoim podwładnym wszelkiego rodzaju kursy a już w szczególności takie, które mogą się przydać w dalszej pracy zawodowe, albo niezbedne sa przy awansowaniu.

Gość gość
A co sądzicie o BricsCadzie? Można go zakupić na stronie vectorsoftware i jest chyba całkiem niezłą alternatywą

Gość pasjonata
jeśli chodzi o AutoCada to ja robiłem sobie nie tak dawno to szkolenie w szkole NOVA w Rzeszowie. Ogólnie bardzo dobre wrażenie zrobiła na mnie ta szkoła, profesjonalnie przygotowane szkolenie i kompetentny nauczyciel ( nie jak gdzie nie gdzie pierwszy lepszy z ulicy bo i na takich kursach zdarzyło mi się być). Z czystym sumieniem mogę polecić !

Gość gość
Uwierz mi, że najlepszy wybór to BricsCAD. Jest naprawdę konkurencyjny, a bardzo mało osób z niego korzysta. Zobacz na www.vectorsoft.pl.