Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anja88

Ciąża a dni niepłodne

Polecane posty

Gość Anja88

Witam. Czy kochająć sie z chlopakiem w dni niepłodne 8-9 dni przed okresem bez zabepieczenia można zajść w ciąże jeśli nie doszło do wytrysku i caly stosunek trwał dość krótko?

oczywiscie ze mozna, ale musiałabys miec akurat wtedy dni plodne i byc przed owulacja, jak długie masz cykle ? obserwowałas śluz ?

aaa nie przeczytałam uwaznie ,, nie doszło w twojej sytuacji do wytrysku to nie masz sie czym martwic :) sa przypadki ale bardzo rzadkie ze bezbarwny płyn podniecajacy z członka tez moze zaplodnic .. :)

Gość nieee maartw sie
jak nie bylo wytrysku to sie nie martw. w "soczkach" tez są czasem plemniki, ale znam wiele par, które od lat kochają sie bez gumki z wytryskiem na brzuch i nie mają dzieci. ale mlodemu niedoswiadczoemu chlopcu moze sie zdarzyc popuscic

Gość ja sie w plodne nawet
kocham wlasnie tak

w płodne jest szansa zajscia w ciązę do 40% jak jest wytrysk. wiec jaka w nieplodne bez wytrysku? policz sobie i sie nie stresuj. teraz jak nawet sie kocham nie do konca to przezywam że jestem w ciąży :-) i wyobrazcie sobie że mam nawet wszystkie objawy ;-) jakas taka przeczulona jestem na tym punkcie :-/

Gość Anja88
A na innych forach piszą że jest to możliwe i jak tu się nie stresować...

Gość straszą cie i tyle

Gość Anja88
A czy ktoś z was słyszał o takim przypadku ze dziewczyna zaszła w ciąże na 9 dni przed okresem?

oczywiscie ze słyszałam, ale jak juz mowiłam musiały wypadac wowczas dni plodne :) czyli zalezy od wielu czynnikow, od długosci cyklu

1. Owulacja prawidłowo przypada na 12-16 dni przed miesiączką ale zdarza się, że i 9-10 dni przed nią, to nie wyklucza zajścia w ciążę2. O tym, że miesiączka ma nadejść za 9 dni możesz wiedzieć tylko i wyłącznie obserwując się (temperatura! mierzona zgodnie z warunkami + obserwacje sluzu) lub po stwierdzeniu przedziału wystapienia owulacji (monitoring u gina). Inaczej wszystko to spekulacje. Za regularne uważa się cykle różniące się długością do 2 tygodni, tylko maszyny są niezmienne, zakładanie, że jesteś 9 dni przed miesiączką to czyste proszenie sie o wpadkę bo współżyjesz w okolicy owulacji!.Na przyszłośc - zabezpieczaj się.

Gość ale on przeciez sie nie
spuscil, troche rozsądku.

Tak, trochę rozsądku. Gdyby stosunek przerywany był środkiem antykoncepcyjnym, to koncerny farmaceutyczne i Durex, Unimil czy im podobne nie zbijałyby milionów na konsumentach.Wskaźnik Pearla jest dość precyzyjnym źródłem. Zawodność 20,0 co znaczy, że 20% użytkownikw takiego sposobu unikania ciąży (bo to nawet nie metoda) zajdzie w ciążę z powodu plemników zawartych w preejakulacie.

Gość Anja88
Minęło 2 dni od tego niezabezpieczonego stosunku i wyglada na to ze zaczynaja sie objawy sugerujące PMS. Wg mnie moj cykl jest naprawde regularny bo od prawie roku (własciwie odkad zaczelam przykładac do niego wieksza uwage) okres przychodzi zawsze tego dnia ktorego sobie wylicze. Na pewnym forum na ktorym na pytania odpowiadaja lekarze dostalam odpowiedz ze prawdopodobienstwo jest praktycznie zerowe. Więc komu wierzyc?? http://abcciaza.pl/pytania/dni-nieplodne-a-ciaza

Gość siuneczka nie wiesz co to jest
PMS?:O

Gość to o jakie objawy Ci chodziło
?

Gość nawiasem mówiąc ja też mam
właśnie cholerny PMS:O mam nadzieję, że @ przyjdzie planowo i szybko (26.11), bo już mam dość😠

Gość Anja88
Dziś jestem bardzo osłabiona i ospała, piersi zaczynają być wrażliwe i powoli zaczynają puchnąć. Okres za 6 dni. Teraz będę odliczać...:/ A co do śluzu to 17 listopada sprawdzałam i był bardzo ciągnący i przezroczysty. Gdy sprawdzalam go w niedziele juz taki nie był.

Gość Anja88
Jutro powinnam dostać okres. Pobolewają mnie jajniki (szczególnie prawy) i mam sporo białego śluzu.Czy to normalne przed przyjściem okresu?

Gość Anja88
Czy może ktoś wie czy to normalne że przed okresem jest tak duzo śluzu? :(

Gość niemożliwość
Być może cykl Ci się przesunął. W dni niepłodne raczej nie jest możliwe żeby zajść w ciążę. Samej mi było ciężko dni plodne określić więc kupiłam ten modny ostatnio Cyclotest i całe szczęście już wiem kiedy mogę kochać się bez zabezpieczenia.

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
temat byl poruszony 2 lata temu. Patrz na daty