Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asega

Córka, babcia , praca i ja .

Polecane posty

Zaraz po urlopie macierzyńskim i miesięcznym urlopie zwykłym , wrociłam do pracy.Do mojej córki przychodzi teściowa , co okazało się być cudownym rozwiązaniem , zarówno pod względem rozwoju córki , mojego psychicznego spokoju jak i ze względów finansowych. Generalnie wszystko jest w porządku , teściowa radzi sobie świetnie , córka ( 11 miesięczna) babcie uwielbia. I tu pojawia się moje zmartwienie. Ja wychodzę do pracy po 8 , wracam o 16.30 ( za kilka miesięcy będę wracać o 17.30) , więc większą część dnia córka spędza z babcią.Serce boli mnie za każdym razem , kiedy córka z płaczem wyciąga ręce do babci ,kiedy ja probuję ją wziąść na ręce po powrocie z pracy.Jest mi tak niezmiernie przykro , że coraz trudniej jest udawać przy teściowej ze wszystko jest ok. Tak bym chciala byc mamą "pełnoetatową" , nie czuć tego ukłucia zazdrosci i być dla córki tą jedyną ukochaną mamusią. Niestety , czasy są jakie są, z jednej pensji nie sposób przeżyć. Czy są tu jakies mamy z podobnymi zmartwieniami?

Ja wróciłam do pracy jak córka miała 6 miesięcy. Nie było mnie w domu od 7-17 przez 5 dni w tyg. Mała zajmowali - i nadal zajmują - sie moi rodziec, razem. Mała zakochała sie w dziadku bez pamieci. Na zdjęciach z pierwszych urodzin widac jak mi sie wyrywa do dziadka :) Z czasem jednak zaczęła sie do mnie bardziej "przysysać" i był czas że nie dala sie nikomu innemu dotknąc tylko mamie, a o tacie to juz nie chciała słyszeć w ogóle. Teraz ma prawie 2,5 roku zaczyna wszytskich traktować na równi jednak ja zawsze mam fory :) to tak po krótce wygląda u mnie. wiem ze ciężko udawać że wszystko jest dobrze ale nie masz wyjścia a może u ciebie będzie podobnie jak u mnie i córka nie będzie chciała nikogo innego tylko Ciebie :)

Gość aniaaaaaaaaaaaa
Nie przejmuj się, będzie dobrze, ja te z z bolacym sercem wrocilam do pracy, jak corka miala pol roku. Zostaje z moja ciocia ( siostra mojego taty ), tak do roku tez wolala baba i tylko baba , teraz ma 2 lata i 2 miesiace, nie może się doczekac,az przyjde z pracy, czeka w oknie na mnie i jak mnie zobaczy babcia może nie istniec, w weekend nawet nie zapyta o babcie, a w poniedzialek jak wstajemy po prostu wie,ze mama musi isc do pracy zarobic pieniadze na jedzenie , ubrania i zabawki,a ona zostaje z babca, będzie dobrze, o ile tesciowa będzie w porzadku tzn. będzie trzymala twoja strone,a nie wmawiala dziecku,ze to ona jest najwazniejsza, moja ciocia jest w porzadku, ponieważ pracuje pol godziny drogi od domu, więc często mnie odwiedza z mala, opowiada dziecku,ze jestem w pracy, kilka razy w ciagu dnia dzwonie do niej...

Oj, nawet nie wiecie jak bardzo potrzebowalam tego co napisalyście:) Teściowa , jest chyba ok , choć ostatnio zadzwonilam do męża ( byl akurat w domu) i pytam czy Em tęskni za mną , i w tle usłyszalam jak teściowa mowi : NIE! Nontorycznie tez wyrywa mi ją z rąk , ale to mam nadzieję nie wychodzi jej jakos złosliwie, jest po prostu dośc mocno przywiązana do córki , choć bywają momenty kiedy bym jej przyłożyła za to:)

moi tez mi zawsze mówili że nie teskni i było mi z tym lżej na sercu :)

Gość alikosuinh
bo to jest chory kraj,powinniście dostawać kasę od państwa na czas siedzenia z dzieckiem w domu,w innych krajach tak jest.Bardzo Wam współczuję,sama nie wiem,co zrobię jak się dziecko urodzi,bo pensja męża już nie starcza

no cóż, ja uważam, że macierzyński to powinien byc minimum rok a i tak co zrobic z takim maluchem później? mi macierzyńskiego wyszło 4 miesiące i gdyby nie zachomikowany wypoczynkowy to musiałabym wrócic szybciej do pracy a wychowawczy nie wchodził w gre z czysto finansowych powodów. Spłacamy kredyt mieszkaniowy i jedna pensja to mało