Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiasek

Jak usmażyć rybę?

Polecane posty

Głupie pytanie, ale mam taki problem :) zamrożone filety. Jak to usmażyć w panierce? Jak schabowe? W jajku a potem bułce?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maka pozniej jajko
pozniej bulka tarta i na patelnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babcia marysia
naprawde tego nie wiesz?? :o trzeba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to nie o to chodzi ze jestem glupia idiotka, ktora nie wie ze sie rozmraza. widziałam ludzi smazacych zamrozone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babcia malina
rozmroż posół popiepsz moesz optoczyc w mące ale jak niechcesz nie musiasz potem w roztrzepanym jajku optocz a potem w bułce tartej i na rozgrzany olej smarzyc z obu stron na złoty kolor smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babcia marysia
ok ale chyba jednak lepiej najpierw rozmrozic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podstawa to rozmrozić rybkę, potem to juz tylko przyprawić solą i pieprzem, obtoczyc najpierw w jajku potem w mące i na rozgrzany tłuszcz i juz ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość babcia zenobia
Kasiasek, jesli masz takie dylematy to obiad przewiduje na kolacje u Ciebie :D nastepnym razem powinnas odpowiednio wczesniej zalozyc temat Odp. najlepiej w tym i w tym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość też babcia
a po co rozmrażać? Ja smarze zawsze zamrożone, i nigdy mi się nie rozleciało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anq25
Beznadziejne rady dajecie..może i taka ryba jest zjadliwa ale dupy nie urywa. Poniżej masz przepis na rybkę jak z nad morskiej knajpy w chrupiącej, grubej panierce i z rozdzielająca się na cząstki ryba, nie za sucha nie za mokra. Oraz rybkę w wersji szybkiej. 1) Ryba "z nad morza" Rybę trzeba rozmrozić. Włóż w worku do miski z wodą letnią i w 20 minut powinna się w połowie rozmrozić. Potem wyciągasz z worka, posypujesz solą i pieprzem oraz skrapiasz sokiem z cytryny (nie będzie zajeżdżać rybnym zapachem) i zostawiasz na jakieś 15 minut jeszcze. W tym czasie bierzesz jajko rozdzielasz żółtko i białko. Białko ubijasz na pianę. W misce mieszasz mąkę z wodą i żółtkiem, lekko solisz i miksujesz tak by powstało ciasto o konsystencji naleśnikowego. Dodajesz białko i delikatnie mieszasz i masz puszyste ciasto. Rozgrzewasz olej na patelni. Tak aby ryba była do połowy zanurzona. Rybę odciskasz z wody i delikatnie obtaczasz w mące a potem w cieście i wrzucasz na olej. Smażysz aż się zarumieni na średnim ogniu (ok. 4 minuty z każdej strony). Jest to najlepszy przepis na rybę! jest idealna w smaku! Polecam do tego filety z dorsza, pangi, soli. 2) Ryba na szybko Rozmrażasz do połowy rybę namaczając ją w mleku, posypujesz solą i pieprzem i skrapiasz sokiem z cytryny. Obtaczasz w mieszance bułki tartej z mąką. zawijasz w folię aluminiową ale nieszczelnie (taki koszyczek z foli. Nalewasz do żaroodpornego naczynia trochę oleju i wkładasz rybę w foli, tak by olej wlał się do środka (chodzi o to by ryba nie dotykała naczynia bo się przypali i będzie sucha). Wkładasz do piekarnika i pieczesz w zależności od grubości ryby od 15-30 minut. W połowie czasu przewracasz rybę. Taka wersja ryby jest mniej kaloryczna, a ryba jest bardziej sucha. jeżeli chce się bardziej mokrą to trzeba mniej otworów w folii zostawić żeby nie odparowywała woda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To zależy jaką rybę. Ja kocham dorsze i nie wyobrażam sobie, żeby go smażyć. Najlepiej jeśli zapytasz o to doświadczonych wędkarzy, którzy na rybach znają się ja http://www.kolobrzeg-wedkarstwo.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wsadz miedzy wary zeby odmarzla na sam pierw:-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Można smażyć mrożoną, wkładasz ją na rozgrzaną patelnię, redukujesz nie co palnik i nie odwracaj ryby, aż się usmaży.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×