Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnessskaa24

Karmic piersia czy nie??

Polecane posty

Gość Agnessskaa24

Czesc dziewczyny!! Mam do was pytanie i prosze o podpowiedz. W zeszlym tygodniu dowiedzialam sie ze jestem w 3 tygodniu ciazy :) (hura) Ale zastanawia mnie czy karmic piersia czy nie? poniewaz mam dosyc male piersi miseczka B 36. Wiekszosc moich znajomych mówi ze po karmieniu maleja piersi, a jesli nie karmisz to zostaja w normalnym rozmiarze. Czy to prawda? Dziewczyny które znam mówia ze to cale karmienie piersia wcale nie wplywa na zdrowie dziecka, mam znajome które karmily a dzieci chorowaly caly czas, a te które nie karmily maja zdrowe silne dzieci. Mam juz w glowie metlik, bardzo chcialabym karmic piersia ale boje sie ze w ogole znikna mi piersi i juz w ogole bede brzydka, mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. Cala jestem bardzo chuda i nieproporcjonalna, piersi tez nie mam a co dopiero gdybym je stracila calkiem. Wiec jak to jest z tym rozmiarem?? jesli nie bede karmic to piersi nie zmaleja? W jaki sposób lekarze wysysaliby mi mleko??

Gość ty jesteś normalna
????? codziennie lekarz dyżurny bedzie ci ssał co 3 godz:o

Gość Agnessskaa24
To rzeczywiscie przesada.. czyli to nie ma roznicy to tak jakbym karmila dziecko ??

Gość Agnessskaa24
halo

jak wysysali?co ty mowisz?ja tam roznicy w rozmiarze nie widze.core karmilam pol roku piersia a pozniej przezucila sie na butle. nie bedziesz chciala karmic to dostaniesz tableki na zanik laktacji

Ja myśle ze w Twoim przypadku skoro nie masz pojęcia w tym temacie to sama musisz przez to przejsć i sie przekonać :) później poopowiadasz jak było :)

Gość Agnessskaa24
Ja poprostu slyszalam ze lekarz jakos wysysa z piersi mleko jakims urzadzeniem,. myslalam ze to prawda... ale teraz juz wiem, wiec dostane tabletki i to wszytsko?

Gość Agnessskaa24
Dobra to nic... ide na jakies inne forum bo tutaj nikt nie ma za grosz wyczucia i optymizmu. Nigdy nie bylam w ciazy wiec chcialam sie poradzic z kad mam to wszytsko wiedziec? przeciez pytam sie bo myslalam ze sa tu jakies madre matki które moga mi dac swoja opinie. Ale widze ze nikogo madrego nie ma..

Gość juz to pisalam
ale usunelas tamten topic, GLUPIA JESTES!!!

Gość karm karm
Zaoszczędzisz dużo kasy (po pampersach to drugi duży wydatek) A po drugie pierś masz zawsze ze sobą ;-) nie musisz targać butelek, herbatek itd..

Karm i nie słuchaj o malejących, zwisających piersiach.To jak twoje pioersi będą wyglądać po karmieniu będzie zależało od Twojej wagi (jeśli spadnie to naturalnie, że opiersi też będą mniejsze; jesli wzrośnie to będą większe). Karmienie wpływa i to bardzo na zdrowie dziecka. Dzieci karmione pioersią minimum 6 miesięcy nie chorują przez ten czas tak często jak butelkowe (i nie mówię tu o dziecku pani x, które nie zachorowało i dlatego uważa, że butla jest ok - ale o statystycznej zachorowalności u jednej i u druygiej grupy) zaś dzieci karmione do 2 r. ż. rzadziej chorują przewlekle, w tym rzadziej zapadają na alergię i astmę. koleżanki odeślij do źródeł, niech zajmą się czymś pożytecznym (edukacją) zamiast klepać bzdury o tym, że karmienie pioersią jest fe "bo tak" i że nie ma żadnych wartości i zalet tym samym.Oczywiście, że są dzieci mam karmiących, które to dzieci chorują i butelkowców, które nie chorują wcale. To zależy także od trybu życia, w tym schematu żywienia. Tego, czy matka pali w obecności dziecka, czy paliła / pioła w ciąży, czy była w ciąży wystawiana na działanie czynników potencjalnie szkodliwych. To kilka z setek przykładów.Co nie zmienia faktuy, że dzieci piersiaowe w grupie wypadają lepioej zdrowotnie niż grupa dzieci butelkowych.Np stwierdzono zdecydowanie mniejszą zachorowalność na grypę u dzieci karmionych pioersią niż u tych, które były na butelce.Osobiście w butli nie widzę niczego złego, każda matka karmi jak uważa. Byle była wypoczęta, uśmiechmnięta a dziecko kochane, zadbane i najedzone.Aoe warto wiedzieć jakie są fakty.

Gość hgtusdx
ja nie karmiłam a piersi mam większe o 1 rozmiar, koleżanka karmiła i piersi zmalały jej o 2 rozmiary, ale tez dlatego że cała schudła

Gość adrianakjdsva
a wiec to prawda ze piersi zostaja w swoim rozmiarze gdy nie karmisz piersia

Gość piersi i tak sie powiekszaja
w ciązy, czy karmisz czy ne. W kazdym razie nie maleja. Zawsze lepiej karmic, bo to natura.

Gość boże święty
nie wierze ze masz 24 lata!!!!!! zapewne nie masz zadnego wykształcenia zgadlam???????????

Ja karmiłam 3 lata córkę i uważam, że to było bardzo rozsądne....Teraz jestem w 37 tyg ciąży i też zamierzam karmic piersią może troszkę krócej. Kto ci takich głupot naopowiadał?????????????

Gość Iza_30
To jest powazna decyzja. W nas panuje cos takiego jak terror laktacyjny i w szpitalu bedziesz zmuszana do karmienia piersia. Zobaczysz jak po mojej wypowiedzi zostane zaatakowana przez dziewczyny/kobiety na tym forum. Pamietaj jaka by decyzja nie była jest ona Twoja - tylko i wyłacznie. Nie połoznej w szpitalu, nie twojej tesciowej, nie Twojego męza/narzeczonego/ojca Twpojego dziecka tylko i wyłacznie Twoja, tak samo jak sposób w jaki urodzisz dziecko. Wrzuc w googla "terror laktacyjny" i poczytaj. Na gazeta.pl jest forum o karmieniu piersią i karmieniu butelką - tez sobie poczytaj. Nie sugeruj się wypowiedzmi,ze karmienie piersią jest super. Bo nie jest. kazde rozwiazanie ma swoje wady i zalety. wiele dziewczyn ma wyprane mózgi przez połozne, lekarzy i szkoly rodzenia. Lepiej poswiec czas i zyskaj dostep do rzetelnych informacji a nie do zwyklej propgandy - będziesz miec satysfakcje,ze Twoja decyzja jest w pelni swiadoma a nie podjęta pod presją.