Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

niemowlę kładzie rączkę do buzi

Polecane posty

Gość bellusia

dziecko 2 miesiące, smoczek wypluwa - co zrobić?

Gość ciemna mala zgrabna babka
mojej szwagierki corcia tez ma 2 miechy i wogole nie toleruje smoczka wypluwa wszytskie, przetestowala juz chyba wszytskie smoczki, napisz jakiego dziecko ssie smoka, moja dopiera zaczela rzuc zolltego takiego zwyklego:))))

Gość bellusia
NUK do tej pory ssała i było OK, ale odkąd odkryła, że ma rączkę, wypluwa i wolo rączkę

odkryła rączkę i się nią cieszy. normalna sprawa. nie wpychaj na siłę smoczka, nie szukaj innego. moze to będzie koniec smoczka? nie będziesz miałą później problemu z odzwyczajeniem!

Gość mama klaudii
mija tez wypluwac zaczeła jak miała około 2mies. zaczeła raczki pakowac i sie bawic .... do teraz smok to do zabawy sluzy :)

Gość u mnie jest tak samo
smoczkow zadnych nie toleruje (od poczatku) ...teraz tylko raczki

ja mojej małej nie dawałam smoczka i miała takie okresy,że zaczynała nawet ssać kciuk,ale potem jej przechodziło,a rączki czasami wkłada do buzi,ale nie jakoś nagminnie,więc myślę,że nie ma na razie co panikować.kiedyś czytałam,że w takim wypadku najlepiej zająć czymś dziecko lub wsadzić coś do rączki,żeby odwrócić uwagę.i pamiętaj,że jak Ty nie zrobisz z tego problemu,to może wcale go nei będzie.acha,ja jeszcze stosowałam skarpetki na rączki na noc ;P jakoś się udało przeżyć bez smoka