Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K01

KTO POMOŻE ZINTERPRETOWAĆ WYNIKI MOCZU

Polecane posty

Gość K01

Witam. Ostatnio bolą mnie nerki. Zrobiłam sobie wyniki moczu i zamierzam się wybrać do lekarza ale może wcześniej ktoś z Was mi pomoże zinterpretować moje wyniki. BARWA:żółta PRZEJRZYSTOŚĆ:lekko mętna ODCZYN:kwaśny CIĘŻAR WŁAŚCIWY:1020 BIAŁKO:obecne w ilości -0.3[g/L] CUKIER:nieobecny UROBILINOGEN:w normie NABŁONKI PŁASKIE:pojedyncze w polu widzenia LEUKOCYTY:luźno zalegają pole widzenia ERYTROCYTY(1):świeże ... obecne w polu widzenia w ilości 20-30 BAKTERIE:dość liczne w polu widzenia ŚLUZ:obfity Czekam na pomoc. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam

Gość hhgdtrsrt
upupupupupu

Gość odczyn jest prawidłowy
białka jest mało , cukru wcale - to dobrze jednak trochę tych leukocytów i erytrocytów za dużo Czy miałas moze okres w trakcie pobierania badania? bakteriei leukocyty wskazywały by na infekcję , jednak przy infekcjach zazwyczaj jest więcej białka

Gość odczyn jest prawidłowy
z jakiej przyczyny robiłas badanie?

Gość K01
okresu nie miałam, badanie robiłam bo bolały mnie nerki a wiedziałam że jak pójdę to lekarza to i tak bez wyników nic mi nie poradzi. Co prawda dzisiaj nerki już przestały boleć no ale i tak wolałam choć na forum najpierw się spytać czy ktoś się orientuje jak z tymi wynikami