Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiedy do ginka

Kiedy do ginka najwczesniej?

Polecane posty

Gość Kiedy do ginka

Czesc dziewczyny, od wtorku wiem ze bede mamusia :) Kiedy isc do gina najwczesniej / tzn w którym tygodniu? Dziekuje :)

Powinnaś iść już przed zajściem w ciąże, żeby Cie zbadal i powiedział jakie witaminy masz brać, ale jeżeli już za późno to lekarz nic Ci ni powie przed 6 tygodniem. Tylko kwas foliowy przyjmuj. Gratuluje

Gość na przełomie 7 i 8 tygodnia
najlepiej

Ja do ginekologa w ciąży pierwszy raz poszłam w 6 tygodniu (od ostatniej @) to powiedział tylko po badaniu że rzeczywiście powiększone wszystko i wygląda na ciążę ale miałam plamienie więc przepisał leki. Potem w 7 tygodniu (licząc od ostatniej miesiączki) byłam na USG żeby sprawdzić czy tam coś jest (bo ja jak nie zobaczę to nie uwierzę:) ) - z resztą miałam obawy bo bratowa miała pusty pęcherzyk a już się cieszyli...ale nie o tym - i zobaczyłam na ekranie pulsujące serduszko ... Podsumowując :) moim zdaniem jeśli wszystko jest ok czyli bez plamień i bólu to polecam w 7 tygodniu iść na USG bo efekt fajny, a do gina możesz iść w każdej chwili tylko, że badaniem zwykłym na fotelu na wczesnym etapie nic Ci nie powie ale może zlecić USG i doradzić dietę czy witaminy... Pozdrawiam