Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama małej zosieńki

Jak długo temperatura?

Polecane posty

Gość mama małej zosieńki

Córka ma zapalenie gardła. Ponoć wirusowe. Prócz zaczerwienionego gardła i temperatury nie ma żadnych innych objawów. Od niedzieli temperatura w dzień waha się od 37 do 38. Wieczorem i w nocy od 38 do 39. Mała słabo je. Słabo śpi. Ma luźny stolec. Nie ma biegunki tylko kupę robi raz dziennie na rzadko. Daję jej Calcium, Cebion, Tantum Verde, Eurespal i leki przeciwgorączkowe. Dostaliśmy receptę na Ceklor, gdyby się pogorszyło. Ale się nie pogorszyło... ale też nie widać wyraźnej poprawy. Wprowadziłybyście na moim miejscu antybiotyk czy jeszcze poczekały? Dziecko ma prawie 8 miesięcy.

Gość Sad Heart
mamo Zosieńki nie chcę cię straszyć ale ja wylądowałam z dzieckiem w szpitalu. Jesli temp trwa dłużej niz 3-4 dni idź do lekarza. U mojego okazało się zapalenie płuc :(

Gość Sad Heart
Ja bym wprowadziła i nie czekała.

Gość mama małej zosieńka
Ale moja nie kaszle. Nic jej w piersiach nie charczy. Nawet kataru nie ma. Byliśmy z nią u lekarza w poniedziałek. I osłuchowo było czysto. Tylko gardło zaczerwienione. No i lekarka wypisała receptę na wszelki wypadek. Jakby się pogorszyło. Ale gorzej nie jest. W dzień stan podgorączkowy. Mała się śmieje, ładnie się bawi. Wieczorem temperatura rośnie do ok 38.5 - 38.8. Jeść nie chce i słabo śpi.

Ja też bym jej podała ten antybiotyk i nie czekała aż jej się pogorszy,po co ma się bardziej męczyć.A jakie jej dajesz te leki na gorączke?

Gość Sad Heart
To może wsztrzymaj się jeszcze do jutra

Gość Sad Heart
Choć ta temp jest trochę wysoka i trwa juz 3 dzien..

Jeżeli mała nie jest dość często na antybiotyku,to ja bym nie czekała tylko go podała.Po co ma sie męczyć.Trzecia dawka antybiotyku da juz poprawę. Nie je,bo pewnie boli ja gardło,a to że nie "rzęzi" wcale nie oznacza ,że nic sie nie dzieje.Dwa razy w ciagu 16 miesięcy przerabiałam z synem śródmiąższowe zapalenie płuc po przebytym zapaleniu gardła.

Gość mama małej zosieńki
Paracetamol w czopkach i Ibufen w syropie. Na zmianę. To może rzeczywiście nie ma co czekać. Pogorszenia nie ma ale lepiej też nie jest. Boję się, żeby z zaczerwienionego gardła nie zrobiła się angina czy jakiś inny syf. :O

Gość mama małej zosieńki
jackpot Jeszcze nie dostawała antybiotyku. To jej pierwsza poważniejsza choroba. Ma 7 miesięcy i 3 tygodnie. Wcześniej tylko raz katar miała.

Gość Sad Heart
Od mojej znajomej synek ma 1 rok i tez czekała az przejdzie w koncu i tak dała antybiotyk.

Mnie by już niepokoiło to,że gorączka się tak utrzymuje.Mi pani doktor mówiła że syropy na gorączke działają tylko do 38 stopni.Nie wiem jak z tymi czopkami,bo ja zawsze stosowałam czopki pyralginum połowe z połowy,ale to byś musiała się juz doktorki poradzić. Moje dzieci to straszne chorowitki,córka miała juz 2 razy zapalenie płuc,i nawet nie licze ile razy zapalenie oskrzeli,a syn pare razy już też przechodził zapalenie oskrzeli.Najgorsze to to,że u nich tak szybko się choroba rozwija ,w jeden dzień gorączka na drugi dzień jade z nimi do lekarza i już takie chorubsko. Twoja córka nie chce jeść bo ja boli gardło,a taka spokojna to może być od gorączki osłabiona. Najlepiej zadzwoń do lekarza i powiedz, że gorączka sie nadal utrzymuje i ona ci powie co i jak.

Nie czekaj,podaj jej antybiotyk.Ta gorączka za długo się utrzymuje. Ja wiem,że lepiej nie szpikować maluchy antybiotykami,ale czasem nie ma wyjścia.

Gość mama małej zosieńki
dziękuję dziewczyny!