Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polecam bardzo

bizuteria

Polecane posty

Gość polecam bardzo

Witam. Jestem mama pol rocznego chlopczyka a w wolnym czasie robie bizuterie. Wystawilam na probe kilka aukcji. Zapraszam do obejrzenia. moze akurat sie komus cos spodoba.

Gość o latte
zawsze chcialam sie ciebie zapytc, jak sie czyta Twoj nick :P

wszystko ładnie pięknie, tylko dziewczyno, zrób porządne zdjęcia!!!!! przecież to na podstawie zdjęć kupujemy na allego, więc powinny być ostre, dobrze oświetlone, jak najlepiej przedstawiać przedmiot aukcji.

Gość fatalne fotki
moze i buizyu w rzeczywistosci ladna ale nie odajesz tego na aukcji a ludzie jedza oczami, bez dobrych zdjec nie sprzedasz

Gość polecam bardzo
niestety ale nie mam lepszego aparatu...

Ajszak! Zlituj się! Nie dawaj tak niskich cen!Jak się cenisz - tak cię kupia, to raz.Dwa - niskie ceny dajesz tylko wtedy, jak chcesz się czegoś Trzy - dęcia, zdjęcia, zdjęcia, niestety, bezposiedzenia nad obróbką i ostrością zjęć nie masz co liczyc na sprzedaż.Jak widzę różowy koral za 7 zł albo bransoletę z czerwonego korala za 9 zł -to mi się słabo robi - przecież to poniżej kosztów gdy wliczysz robociznę!Niestety na alle jest za duża konkurencja, by ktoś ci popodbijał ceny. musisz byc świetna w tworzeniu albo w obróbce graficznej (a najlepiej jedno idrugie). Ne ceń się tak nisko! mylisz się, jeśli sądzisz, że ktoś to doceni. jeśli chcesz na tym choć trochę zarobić to ceny w górę i postaraj się o dobry wygląd nie tylko zdjęć ale i samej aukcji.

To nie wina aparatu. Sama mam byle jaki aparat ale trochę tricków i zdjęcia wychodzą rewelacyjne. Wystarczy dobrze ostrość ustawić, często ostrość sie nie ustawia automatycznie przez złe oświetlenie - poczytaj o tym, zainteresuj się, pomyśl o programach graficznych do obróbki zdjęć.

Gość polecam bardzo
dzieki za rady. postaram sie poprawic zdjecia i wystawic aukcje jeszcze raz.

Gość photomaniak maly
deszczowa, ajakich opcji uzylas z tego programu do onrobki? mam go od niedawna i nie wiem dokladnie jaka opcja daje jaki efekt, no oprocz tych oczywistych, typu ostrosc :)

Gość ładna ta biżuteria
Nie zaszkodzi trochę podnieść cenę..

A ja bym dała więcej opcji wysyłki. Każdy może sobie wybrać czy chce zwykły list, za 2, 50 czy polecony priorytet. Niestety, ceny przesyłki są zawyżone. Za polecony priorytet za tą biżuterię, jest leciutka na pewno, nawet w kartonowym pudełku, nie zapłacisz tyle.

Kotka - "każdy sobie może wybrać list za 2,50" - ale jak nie dojdzie, to obwinia się sprzedawcę i wystawia nega. Jak najdajej od takich pomysłów ;) Bez przesady.jak komuś żal 5 zł na wysyłkę (polecony priorytet to niech kupi kolczyki w kiosku (za 2-3 razy tyle, co wystawia autorka topicu).Sprzedawałam biżu w różnych cenach, kolczyki w galeriach od 30 do 60 zł i jakoś nigdy żadnej galerii nie przyszło do głowy by proponować klientom przesyłki nierejestrowane (jak ginie to nie dość, że nie masz towaru ale nie możesz składać reklamacji i nie otrzymasz odszkodowania).

Mało tego - zgodnie z prawem nawet, jesli ktoś zapłaci za przesyłkę niereestyrowana a nie napisze oswiadczenia do sprzedawcy, że przejmuje odpowiedzialnośc za przesyłkę - to w przypadku zaginięcia takiego listu - zawsze odpowiadarzedawca.