Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbulwersowana piękność

Skandaliczne zachowania ludzi w supermarketach

Polecane posty

Gość Bogatynka 29
Dlatego robię zakupy w Almie lub Bomi. Mało ludzi, nie chodzi tam "trzoda", luksosowe produkty, a nie takie ohydne jak w supermarketach!

Gość Bogatynka 29
Pracuję w Night klubie i stac mnie na zakupy a almie, jak jestescie ladne to tez spokojnie znajdziecie prace i nie bedziecie musialy chodzic do supermarketow...

Gość Ptyśku
no przed świętami to dopiero będzie, walka :D

Gość hghjyftdrseetqZ
heh ja sie przyznam, że kiedyś sama byłam bohaterką dziwnej sytuacji:P chodziłam po markecie z moim K. szłam pierwsza i mówiłam do Niego. Stanęłam przy półce z materiałami higienicznymi i czując obok siebie obecność K. zaczęlam ładować podpaski do koszyka. Nagle cos mnie tknęło i zobaczyłam, że owe podpaski załadowałam jakiemus facetowi do koszyka a ten nie zauważył nawet:P przy kasie miałam okazję zobaczyć jego minę jak spostrzegł moje zakupy wykładając je na taśmę:P

Gość dzadzudzi
hahaha, dobry temat :) mnie oczywiście też denerwuje wpieprzanie sie w kolejke, tarasowanie przejscia wozkiem itp. a moja kumpela byla swiadkiem niezlej sytuacji w markecie, wg mnie najobrzydliwszej. jakis babol otworzyl sloik (to byl majonez albo jakis sos gotowy, juz nie pamietam), wsadzil paluch, sprobowal po czym zakrecil i odlozyl na polke. oczywiscie baba nie kupila tego towaru, tylko poszla w pizdu :O:O:O od tego czasu jak kupuje cokolwiek w sloiku zawsze sprawdzam, czy jest zamkniety.

a mnie osttanio rozeźliła kobieta-kasjerka, pani ok. 50-tki - wydawało by się miła, kulturalna osoba. Stała przede mną jakaś babcia - babcia jak to babcia - jestem wyrozumiała i nie przeszkadzało mi, że trochę wolniej jej wszystko idzie. Natomiast ta kasjerka: od razu zaczęła pod nosem komentować, że babcie to powinny w domu siedzieć, potem jej mówi, żeby sobie "ładowała zakupy do swojej torby" (bo miala taką zieloną), a kiedy babcia jej mówi, że "nie, proszę mi zapakować do foliowej" to z wielkim pyskiem na nią wyleciała, że po to ma zieloną, żeby do niej pakować. chuj ją to obchodzi, może babcia szła jeszcze na targ po ziemniaki czy coś w tym stylu... całą tą sytuację, tak bezczelnie i chamsko komentowała, że aż mi się głupio zrobiło i tak bardzo żal tej babci... ech ludzie są płascy :o

Gość camacamillion
a jaaaa aa "takie sytuacje traktuję z humorem niedawno byłam świadkiem kłótni 2 emerytek o miejsce w kolejce przy kasie, albo w biedronce, 2 kasy, kolejki kilometrowe a tu dziadek płaci woreczkiem monet 1 groszowych - w woreczku miało byc 10zł, myślałam że ze śmiechu padnę jak zobaczyłam minę kasjerki i ludzi w kolejce...biedna zamknęła kasę i wszyscy musieli się przeniesc do tej jedynej otwartej i kolejka była aż do konca sklepu, poczułam się jak za czasów komuny w kolejce po papier toaletowy" dawno się tyle nie śmiałam :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość pod innym nickiem
Ja i tak pracując w sklepie( nie super markecie) mam lepsze sytuacje z klientami:) u mnie to sa dopiero cyrki na AGD i RTV co wiara wymyśla to szok normalnie:)

Gość camacamillion
"a najgorszejsze jest, że jak spytałam panią w dziale z podpaskami "czy są jeszcze te always co były z normalnym opakowaniem, bo te z wełny są gorsze" to burknęła "A CO MNIE TO OBCHODZI!!! NIE KUPUJĘ PODPASEK OD 6 LAT !!" :/ " sikammmm :D:D:D zlitujcie sie

Gość słuchajcie a ja kiedyś
poszłam do mięsnego i stanęłam w kolejce. Stoję, stoję.. i wyobraźcie sobie, że kiedy kolejka nagle ruszyła i pani przede mną zrobiła krok na przód i ja miałam zrobić również krok na przód to nagle w tą przerwę między nas wpieprzyła się jakaś starucha! Wepchała się dosłownie przede mnie i ani me ani be, udając bezczelnie że zupełnie mnie nie widzi i w ogóle jak gdyby nigdy nic i jeszcze zaczęła coś pierdolić do kogoś taką spowolnioną starczą mową i coś wypytywać. Ciekawe że tak wolno mówiła ale w kolejkę wpieprzyła się tak błyskawicznie i perfidnie jakby dosłownie czekała aż ta kobieta przede mną zrobi krok wprzód. Tak mnie zamurowało że nawet słowem się nie odezwałam, zresztą ta baba mówiła tak wolno do kasjerki że z takim neptykiem nawet byłoby sensu się kłócić.

Acha i uważajcie ludzie przy kasach, żeby was ktoś nie okradł. Jakiś czas temu mieliśmy z mężem taką sytuację, że mieliśmy dużo zakupów do zakasowania i mąż płacił kieyd ja w tym czasie wkładałam zakupy do toreb, zrobiło się troszkę zamieszania bo za nami jakoś tak dziwnie rozproszyli się ludzie. Jak już powkładaliśmy z męzem wszystkie zakupy do toreb to zorientowaliśmy się że brakuje nam jednej rzeczy za którą już zapłaciliśmy i nie było jej ani w torbach ani przy kasie a na paragonie wyraźnie była wydrukowana ta pozycja. Mąż się zorientował nawet kto to zrobił, bo kojarzył tego typka z okolicy, takiego spod ciemnej gwiazdy ale właściwie było już za późno żeby coś z tym zrobić bo gość się zmył jeszcze zanim się zorientowaliśmy że czegoś brakuje.

to samo jest z wózkami do których trzeba wkładać monety, żeby je odpiąć z łańcucha. Też kiedyś w trakcie jak zajęci byliśmy płaceniem i wkładaniem zakupów do toreb to ktoś za naszymi plecami nam zapieprzył nasz wózek do którego wcześniej włożyliśmy monetę. Nie wiem czy z bezmyślności czy z premedytacją to ktoś z robił ale jak zobaczyliśmy że nasz wózek zniknął to wyszliśmy stamtąd nieźle wkurwieni, bo nawet nie było już szans sie dowiedzieć kto to zrobił.

Ja mam wątpliwą przyjemność pracowania w hipermarkecie /firma wynajmuje tam lokal/ co wtorek wydawana jest tzw. gazetka z różnymi hitami cenowymi, no istne mydło i powidło, majtki, skarpety, sprzęt rtv, agd, majonezy, oleje, generalnie wszystko co nie schodzi. I jest akcja: Market otwierają o 9.00, idę do pracy, jest 8.30, przed drzwiami wejściowymi dziki tłum, tak jakby zawiązywał się po woli komitet kolejkowy... W gazetce hitem jest jakiś tam "płaski" TV. Panowie "ochraniarze" zmierzają ku drzwiom z "open the door" na ustach, raz, dwa, trzy, wrota otwarte, dziki tłum leci, co sprawniejsi skaczą nad tymi śmiesznymi bramkami i huzia na tv, tu "zonk", bo pudeł jet tylko 10, kto pierwszy i zdrowszy ten pierwszy. Nie koniec. Finał jest najlepszy. Po jakiś 25 minutach od polowania wpada do nas baba taszcząca zdobyczny TV i pyta czy możemy jej zamówić taryfę, bo z komórki drogo, a nie ma drobnych na Dialog... No zarżnąć taką na miejscu i patrzeć jak krew wsiąka w karton od TV... :P

Gość stylowa
Nie ma co Polacy to strasznie nerwowy naród. Faktycznie jest tu parę sytuacji można rzec niekulturalnych i nie dziwne ,że drażniących zarazem,jednak jest tez wiele na które mozna nie zwracac uwagi ,a niektórych by wcale a wcale nie rozdrażniły np. wąchanie kolejnych butelek płynu,nawet jednego koloru-co to kogo obchodzi? Albo kiedy ktoś spróbuje jednego winogrona-myślę,że nikomu nie ubędzie,a ta osoba pewnie nie jadła prosto z całek kiści tylko pewnie wzięła jedną "kuleczkę",też nie lubie kwaśnych kupować. Albo powolne kasjerki-no wybaczcie,ale to nie roboty,posiedźcie sobie 8 czy więcej godzin przy kasie czy innej robocie taśmowej w tempie zabójczym. Myślę,że odrobina zrozumienia co niektórym mogłaby nie psuć tylu nerwów

Gość ostrzegam kto mnie spotka
w supermarkecie żeby nie stawał za mną w kolejce, zwłaszcza jeśli się śpieszy bo: - skończy się taśma w kasie - komuś przede mną nie zechce wbić się jakiś towar - będzie stać matka z dzieckiem - trafię na nową kasjerkę która robi wszystko powooooli (rozumiem że trzeba się przyuczyć, ale czemu zawsze ja na to trafiam) - zamkną kasę - zabraknie prądu wszystko z życia wzięte :)

tez mi sie to przytrafia :O strasznie sie stresuje, ajk mam isc do supermarketu, do tego jestesm jeszcze dosc filigranowa i ludzie maja znikomy szacunek do mniejszych osob :O jakbym byla wielka, to by sie moze bali, ze im odwine albo, ze mnie nie beda w stanie popchnac :O dzisiaj taki przyklad: stoje w kolejce po kawe, dwie kasy - jedna kolejka, stoje i nagle podchodzi baba i staje obok mnie - nie za mna! aj na to nic, bo co mam z plebsem gadac i nagle patrze facet z drugiej strony stoi :O oni sobie uformowali dwie rozne kolejki, a ja zostalam po srodku :O oni mysleli, ze ja tam sobie stoje dla przyjemnosci? :O no i kasjerka prosi o nastepnego klienta i ta baba juz miala pysk otwierac, a ja z gracja sie przysunelam i bez slowa do glupiej baby powiedzialam 'latte prosze' :P

Gość mnie nie w marketach
ale w sklepach z ciuchami (lub w marketach , gdzie też nieraz ciuchy kupuję) denerwuje kiedy dziecko kilkuletnie zagląda do przymierzalni jak coś mierzę. Mam mu dupę pokazywać, to takie ciekawe?

mnie tez dzieciaki zagladajace do przymierzalni wkurzaja :O i jeszcze niektore baby sie z tego smija i tym zachecaja do takiej 'zabawy' te dzieci :O kontrolujcie swoje dzieci ludzie!

Kiedyś , będąc w bardzo zaawansowanej ciąży, poszłam do supermarketu po cos, co potrzebne mi było do szpitala na zblizajace sie rozwiazanie (konkretnie - wielką koszulę nocną). Maż - kompletnie się nie zna na odzieży, wiec nie poszedłby po to za nic, nawet nie mógł, bo pracował po 12 godzin dziennie, zeby wyrobic sobie wolne na "ten czas" ;-). Idę do kasy, staję w kolejce, a mnie wymija starszy pan o lasce i odwracajac sie do mnie mówi: "takie jak TY to powinny w domu leżeć a nie kolejkę robic". Na to ja z uprzejmym uśmiechem: "a tacy jak Pan to dawno juz pod ziemia powinni spać,a nie wpychać się bez kolejki". Pan zbaraniał, a ja z gracją machnęłam koszula mu przed nosem, zanim położyłam ją na taśmie... Oczywiście kasjerka powiedziała, ze "ta pani" -wskazujac na mnie - była pierwsza.

Innym razem ( w Bomi), kiedy wykładałam towar na taśmę, a Pani kasjerka go skanowała, podszedł kierownik do kasjerki i zaczął ją popędzać: no szybciej, szybciej! No rusz sie, bo czasu nie mam, zeby nad toba sterczeć!" Było jej przykro i mnie też, bo zepsuł mi humor swoim wrednym zachowaniem. Kiedy przyszło do płacenia - powoli otwierałam torebkę (specjalnie) i z nonszalanckim spojrzeniem na niego burknęłam: Mnie też Pan będzie tak popędzał? Uśmiech pod nosem kasjerki wynagrodził mi ta przykrą chwilę :-D

Ja ogólnie wrzucam na luz wchodząc do supermarketu.W swoim na osiedlu znam kasjerki,sprzedawczynie,zawsze sobie chwilkę pogadamy.Mało co mnie jest w stanie wkurzyć,bo z "wpychaczami" radzę sobie dosłownie kilkoma słowami.W sumie,jedyne co mnie wkurwia,bo denerwuje to zbyt delikatne słowo,to sytuacja: do wedlin kolejka masakra,pani stoi,wiek obojętny,stoi z 15 minut w kolejce,ogląda wylożone wedliny,powieszone kiełbaski i przy kupnie nie wie co zamówić.

A jedyne co mnie wkurzyło w wypowiedzi autorki to guzdrzące się kasjerki.Uwierz pięknotko,one tam nie siedzą w nagrodę.I tak są bardzo miłe biorąc pod uwagę jak czasem ludzie po nich jadą.Chyba dla nikogo kasa w markecie nie jest szczytem zawodowych marzeń.

no własnie ja zaczynam prace od wtorku jako kasjerka i wogole nie mam zamiaru sie przejmowac ze ktos bedzie na mnie najezdzal ze sie guzdram czy cokolwiek. ja jestem odpowiedzialna za pieniadze i jesli klientowi sie cos nie podoba zawsze moze sobie wybra inna kase przeciez sama tam nie stoje.

racja, a jak ktoś sie bedzie pielił, to mu zawsze można odpalić pytaniem, skoro pan/i taki/a szybki/a to PIT też wypełnia na wyścigi??? Zawsze skutkuje ;-D, a chamskie nie jest.

Gość pruskiweka
ja mieszkam w anglii tutaj to sie dzieja niezle rzeczy w maketach, az noz sie w kieszeni otwiera.. - bachory rozwalajace wszystke na polkach, a mamusie nic sobie z tego nie robia - kasjerzy obsuguja w tempie zolwia -stare bobcie lub grubasy na tych swoich mobility chairs jezdza miedzy alejkami nie baczac na innych - towary walajace sie po podlodze -chordy nastoletniej gowniarzeri w kapturach (local chavs) ktorzy popychaja kazdego, rechocza na glos, albo chodza z telefonami na wierzchu i sluchaja na caly glos muzyki

Ja specjalnie wolno wkladam zakupy,niech sobie kasjerki odpoczną :) Ale np w lidlu są tylko malutkie półeczki na zakupy.Pani z paniką w oczach kasuje jak maszyna,miejsca już nie ma,ja zbieram te zakupy do wózka coraz mocniej zdiwiona,że dlaczego ona patrzy z przestrachem,po cholerę tak szybko kasuje?Po czym pani mówi:niechże pani pakuje szybciej,bo ja tu mam kamerę i zaraz nie dość,że ochrzan to i po premii.A dlaczego? Bo mi się kolejka robi :( Dlatego żal mi kasjerek i nie miewam pretensji.

ja sie najbardziej irytuje w markecie keidy jakiegos produktu nie ma wprowadzonego w bazie, juz si enapalilam na jakies zarcie a tu przykro mi tego produktu nie :o zastanawialam sie wtedy czy czasem nie powinni mi go za darmow ydac? wkoncu na sklepie jest i cena kolo niego tez :P