Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewna mama

Prezent na Mikołaja.

Polecane posty

Gość pewna mama

W szkole mojego syna zorganizowano paczki dla dzieci z Afryki lub Ukrainy. Wszystko miało się mieścić w pudełku po butach. Zastanawiałam się co do tej paczki kupić zwłaszcza , że był podany przedział wiekowy dziecka. Syn zdecydował , że to będzie dla chłopca w jego wieku czyli przedział 6-8 lat z Ukrainy. Paczkę zrobiliśmy: kupiłam buty zimowe, czapkę, rękawiczki, skarpety i słodycze. Myslę, że chłopak się ucieszy. Aż mi łzy płynęły z oczu jak syn z taka niesmiałością przyniósł kartkę ze szkoły i pytał czy zrobimy komuś prezent??? My mamy wszystko a te biedne dzieci ? Jak oni żyją? Czy u was też organizowano takie akcje??? Wypowiedzcie się. Dziękuję

Pięknie z Waszej strony, a paczka nic dodać nic ująć :) Świetnie to wymyśliłas wszystko sie dzieciaczkowi na pewno przyda. Pozdrawiam Was serdecznie

Gość pewna mama
widziałam paczki innych uczniów i były tam same słodycze. Ale moim zdaniem po to podawali przedział wiekowy, żeby kupić coś do ubrania. Z poczatku głupio się poczułam, że nie mam tyle słodyczy ale potem pomyślałam, że chyba matka tego dziecka się ucieszy ze ma buty na zimę i czapę ;) Ze słodyczy to kupiłam 3 czekolady milka, rozpuszczalne gumy maoam - całą zgdzewkę, emenemsy :) i paczkę nim2.

Gość też mama 24
Cieszę się, że są jeszcze na świecie tacy ludzie jak Ty :) Paczka na pewno spodoba się zarówno dziciaczkowi jak i jego mamie :) Coś dobrego i coś praktycznego :) Też jestem mamą i jestem pewna, że jak moja córeczka będzie chodzic do szkoły i zrobią tam taką akcję to też w miarę możliwości pomogę :)

Gość ja rozumiem jakbyscie pomagali
dzieciom z domu dziecka ale ukraincom czy czarnuchom?

Gość kasizdaaaaa12
wspaniale !Widzę ze wrażliwi z was ludzie .Dziecko otrzymało od was prawdziwy przykład dobroci dla innego człowieka . W szkole u moich dzieci nie organizują takiej akcji a szkoda .Przecież w ten sposób nasze dzieci uczą sie wrażliwości o którą tak trudno w tych czasach '

Gość kasizdaaaaa12
ale nic straconego !:D pomyślałam,że można jeszcze podobną akcję u nas zorganizowac ...jesli nie za granice to chociażby u nas .... A do tego powyzej :O nie ważne gdzie i komu ale ważne ze sie pomaga liczy sie gest i przykład jaki dzieciom dajemy ...a zresztą ...nie warto tego komentować

Gość pewna mama
mój mąż jest dobrym człowiekiem i jak zrobiliśmy tę paczkę to powiedział mi , że jak wyremontujemy dom to ma jeszcze jedno marzenie :) i się uśmiechnął. Zapytałam jakie??? Mówi , że chciałby poznać jakąś uboga rodzinę z Ukrainy i co miesiąc im przesyłać pieniądze. Jakieś 100 $ :) Świetny pomysł powiedziałam. I wymyśliliśmy, że może przez kościół uda się kogoś namierzyć :) :) Normalnie jak to piszę to mi się na płacz zbiera. Codziennie dziękuję Bogu, że nie jesteśmy głodni i mamy ciepło w domu :) Dzieki Wam wszystklim za miłe słowa. DO "ja rozumiem jakbyście pomagali" a kto ma pomagać tym ludziom z Ukrainy i Afryki jak nie my? A do domu dziecka też czasem zanoszę ubrania po mioch dzieciach i zabawki. Dzieci w domu dziecka nie chodza głodne i maja ciepło a na Ukrainie czy w Afryce? Bieda i głód!! W Afryce to może tylko ciepło maja. Zastanów się nad tym co piszesz.

Gość .....ot ..co.....
skad wiesz, ze buty zimwe beda na nieg pasowaly? a jak beda za male? :O

Gość pewna mama
pisało przedział wiekowy 6-8 lat. Mój syn ma 7 lat więc kupiliśmy na jego nogę ciut większe. Ot i cała filozofia. A z reszta ja nie spasują na jedno dziecko to spasują na drugie dziecko. Właściciel prezentu się znajdzie :D