Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to zrobić powiedzcie

Co zrobić, żeby dostać skierowanie na rezonans

Polecane posty

Byłem dzisiaj u okulisty i powiedział, że powinienem zrobić powtórny rezonans, ale miesiąc temu byłem u neurologa, a ten powiedział, że nie da. Co mam zrobić? :-(

Gość niech ci okulista da albo do
innego neurologa idź. albo po prostu idź i powiedz ze okulista zalecił 🖐️

Gość idź do innego lekarza

A myślicie, że przed końcem roku ktoś da mi skierowanie, czy już wszystkie limity wyczerpane?

Gość zadzwon do NFZ to ci powiedza
jak z tymi limitami jest 🖐️

Napiszę to zupełnie poważnie: wypij kieliszek wódki albo piwo, połóż się (np. w bramie w kamienicy) i czekaj aż ktoś zadzwoni po pogotowie. Ewentualnie poproś kogoś (byle nie rodzinę, ale np. koleżankę) o zadzwonienie, wyjaśnij co robisz, bo możesz inaczej długo czekać na reakcję :) Udawaj że zemdlałaś i nie wiesz co się dzieje. Komuś przywiezionemu przez karetkę, a zwłaszcza pod wpływem alkoholu, jeśli jest przypuszczenie że doznał urazu głowy ("nawaliłam się, nie pamiętam gdzie się uderzyłam" albo "tu mnie potylica boli") MUSZĄ zrobić rezonans od razu. Mnie kiedyś chcieli tak przebadać właśnie po zwykłym omdleniu (tyle że nie mogli ze względu na moje zdrowie). Neurolog nie chciał Ci dać skierowania, ale miesiąc temu, u okulisty byłaś dzisiaj, może okulista dałby Ci oświadczenie że potrzebna jest czy że zaleca kolejny rezonans? Bo to nie żarty, jeśli okulista widzi że coś jest nie tak. Nie pocieszę Cię, nie wiem jak w innych NFZ jest ale w Krakowie nie robią już planowych rezonansów- mam sąsiadkę która miała mieć w czerwcu, nie ma do tej pory, przełożyli na następny rok bo się skończyły limity, u nas starzy ludzie to na odstrzał tylko... ale to inny temat.