Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziczek okrutniczek

Nie chcą mi zrobić cesarki...

Polecane posty

Gość dziczek okrutniczek

Jak rodziłam pierwsze dziecko, wiadomo było, że będzie duże, miesiąc przed porodem ważył 3 600. Wówczas usłyszałam, że duże dziecko rodzi się szybciej i prościej, nie ma co się martwić.... Po 20 godzinach tortur (w pierwszej kolejności odeszły mi wody, jak trafiłam na porodówkę po 5 godz. po oksytocynie rozwarcie było 0.. więc dlatego tyle godz. ) okazało się że dziecko się nie mieści, poczyniono kilka prób, ale główka nie chciała wyjść, padła decyzja o cesarce, syn urodził się 4 200kg Teraz mam podobną sytuację, został miesiąc do porodu a USG wykazuje, że dziecko waży 3 500. I choć na początku wizyt, lekarz uspokajał "że jak będzie duze, nie będziemy pani męczyć" tak teraz postanowił inaczej. Stwierdził, że trzeba podjąć próbę porodu naturalnego (boję się powtórki z "rozrywki")...

Gość Burza na Warszawa
Daj lapowke.

Zmień lekarza... Moje siostrze (4,200) zrobili cesarkę bez gadania - nawet bólow nie miała ( 10 dni po terminie)

Zmień lekarza. Taka sytuacja jaką opisałaś nie jest bezwzględnym ale jednak jest wskazaniem do ponownego cięcia. Normalny lekarz wystawi ci zaświadczenie. Brak akcji porodowej lubi się powtarzać, w takiej sytuacji nie zazwyczaj ryzykuje się ponownie.Nie dawaj łapówki. Po prostu zmień lekarza.

Gość marlut
poproś ,żeby lekarz ci napisał ,że odmawia cc.oni boją się słowa pisanego w razie ewentualnych kłopotów.

Gość renia22
Ja byłam w podobnej sytuacji dziecko miało w chwili narodzin 4 kilo, meczyłam się porodem naturalnym ponad 20 godzin. Dziecko przyszło na swiat 15 dni po terminie i 3 razy miałam wywoływany poród oxytocyna... przezyłam koszmar..

ja urodziłam rok temu dziecko 4370 sn, 10 godź i bez problemów.

ja dziewczyny jestem w ciazy i sie boje strasznie naturalnego porodu a powiedzcie mi czy jak moje dziecko bedzie wazyc ponad 4 kg to moge zadac cc!!

Żądać możesz ale zrobić nie musza. Sa kobiety które mają problem z urodzeniem dziecka o wadze 2800 (leżałam z taką, ktrej z tej powodu zrobili od razu cc - po pomiarze miednicy). a sa takie, ktre w chwilę urodzą 4500.CC nie zalezy od samej wagi dziecka ale od predyspozycji rodzącej i rozmiaru główki noworodka.

Gość mamarobala
spróbuj znaleźć taką placówkę w której nie będziesz musiała tego żądać. U mnie na szczęście taka jest,warto popytać inne kobiety.

ja jestem zaskoczona tym, bo pierwsza cesarka w zasadzie juz jest wskazaniem do tego, żeby drugi raz rodzić również cc, zwłaszcza po takich przejściach

Gość anieszka z wodu
idź prywatnie do lekarza który pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić,najlepiej do ordynatora,za kasę bedzie inna rozmowa

Gość dziczek okrutniczek
Chodzę do lekarza, który jest zastępcą ordynatora w szpitalu w który chcę rodzić (szczególnie, że jest po drugiej stronie ulicy mojego mieszkania) i który otrzymał II nagrodę fundacji rodzić po ludzku w 2006 roku. On pełnił dyżur przy pierwszym porodzie, bardzo się mną opiekował po wszystkim a wtedy do niego nie chodziłam... Przy drugiej ciąży jednak nie miałam problemu z podjęciem decyzji jeśli chodzi o lekarza. Do tej pory nie miałam do niego żadnych zastrzeżeń, zajmował się mną bardzo profesjonalnie,dlatego z jednej strony myślę, że może ma razję ale z drugiej wydaje mi się, że on jest za bardzo ludzki... Najlepiej niech wszyscy startują z jednego poziomu a potem się zobaczy.... Bo dodam, że nie ma tam położnej którą można by opłacić, nie ma znieczulenia na życzenie.. wszyscy jesteśmy równi. Przy pierwszym dziecku nie pomyślałam nawet przez chwilę o cc... zapytałam jedynie lekarza, co gdyby dziecko nie dało rady wyjść, bo bałam się czy przypadkiem nie będą mi go na siłę wyciągać zapierając się nogami ;)... Ale teraz skoro pierwsze się nie zmieściło to czemu drugie ma? miednica mi się rozrosła? Pierszy poród trwał ok. 20 godz. (w tym w szpitalu 13 zanim padło na cc)nie chcę znów tego przeżywać...

Gość dziczek okrutniczek
i mam jeszcze pytanie... Czy Wy też bardziej bałyście się drugiego porodu? Za pierwszym razem im bliżej tym byłam spokojniejsza, teraz muszę opić się litra melisy na noc i oglądać tv (żeby zająć myśli) i tak zasnąć, bo inaczej noc z głowy...

Gość jowizzza
a moze wiecie gdzie mi zrobia za lapowke/? bo na prywatny mnie niestac... slyszalam ze sa taki miejsca

Gość dziczek okrutniczek
Chcesz stać się przestępczynią? Co jak co, ale łapówki nigdy bym nie dała...

ee tam, moje pierwsze dziecko 4050 rodziłam 3 godz bez większych problemów, drugie 3520 pólł godziny a kumpela wcześniaka 2500 męczyła się caly dzień,.. nie ma reguł

Gość dziczek okrutniczek
Nie ma reguł, nie ma...Jak pisałam wcześniej lekarz mówił, że większe dzieci rodzi się szybciej i łatwiej, nie mają problemu z przejściem przez drogi rodne, wiadomo, że nie zmienią pozycji a małe mogą się kręcić i czasem trzeba je naprowadzać. lekarz, który prowadził moją 1 ciąże mówił, że jego żona urodziła obie córki po 4200 bez problemu (jest moją lekarką rodzinną, o głowę niższa i o połowę chudsza).

Gość dziczek okrutniczek
Nie ma czegoś takiego, jak cesarka na życzenie,tylko w szpitalu prywatnym, np. w Centrum Damiana to ok. 12 tys. zł koszt całkowity (z pokojem i opieką po). Jeśli występuje cesarka na życzenie w szpitalu publicznym jest to działalność nielegalna. Tyle co wiem.