Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska nimfa

aparat na prostowanie jednego zeba czy implant?

Polecane posty

Gość niebieska nimfa

Co mi się bardziej opłaca. Mam krzywego kła, jest wyżej niż inne zęby, przy uśmiechu dosyć mocno to widać (ale chyba tylko ja tak uważam) ;) Chciałabym to sobie poprawić, ale nie wiem co się bardziej opłaca, załozenie aparatu na JEDNEGO zęba, czy wstawienie sobie implantu (jakies inne cuda). Ząb jest zdrowy. Prosze o opinie kogoś, kto troche wie na te tematy.

Gość stokrottkaa
licowke sobie zrob

Gość stokrottkaa
do licowki tylko powierzchnie przednia troche sie szlifuje

Gość mózg se wyprostuj i wyszlifuj

Gość saderty
a co Ty sie pytasz ludzi co sie nie znają?napisz tutaj dentonet.pl

Gość do saderty
wal sie

Gość zgredowata
tylko i wylacznie aparat i nie ma czegos takiego jak aparat na jednego zeba;) i w dodatku prawdopodobnie bedziesz musiala zalozyc 2 luki-bo jesli gorne zeby sie przemieszcza (a przemieszcza sie bo ten kiel musi sie jakos zmiescic) to dolne tez musza sie przemiescic, zeby pasowaly do gornych licowki bym nie robila-szkoda zebow implantu tym bardziej, bo kly ciezko sie wyrywa (maja korzenie siegajace az do okolic nosa) a koszty wyjda takie same jak nie wieksze niz przy aparacie-no a zeba nie masz i nie wiesz jak organizm przyjmie implant mam praktycznie identyczna ssytuajce-mialam wyzej prawy kiel, mocno wystajacy, oprocz tego stloczenia zebow (mam zbyt mala szczeke i wszystkie zeby) i musialam usunac wszystkie 4ki (na dole jedna czworka mi wystawala poza luk bo tez sie nie miescila) i 2.5 roku noszenia aparatu... ale twoja sytuacja wyglada na lepsza, wiec pewnie kolo 1.5roku bys nosila wiec marsz do ortodonty sie poradzic;)

Gość niebieska nimfa
do zgredowata dzieki za info, wiem, ze nie ma aparatu na jednego zeba :) Chodzilo mi, czy opłaca się zakładać cały łuk po to aby jednego naprostowac. Na dole mam wtloczona 4, ale tego nie widac, lekko tez przekrzywiona 3, czego tez nie widac, bo nie wystaje poza luk zebow. Sama mam dosyć waska szczęke, wiec byloby ryzyko wyrwania którys zebów, aby te rkzywe mogły wejsc na miejsce. Pojde chyba do ortodonty, mzoe coś mi poradzi. Mam nadzieje, ze wiek nie ma znaczenia przy rpostowaniu zebow - mam prawie 23 lata.

Gość zgredowata
no to niestety ortodonta musi wszystkie wyprostowac, niezaleznie czy je widac, czy nie bo inaczej moga wracac na swoje poprzednie miejsca jesli nie masz duzych brakow miejsca w szczece to moze wystarczyc aparat rozszerzajacy luk szczekowy, jesli sporo ci brakuje to poleca 4 przedtrzonowce (musi byc symetrycznie bo znowu powstaje problem powracajacych na swoje miejsce zebow)

Gość dentysta
Zacznij od konsultacji u doswiadczonego (nie mylic ze starym) ortodonty Pózniej stomatolog estetyczny powie Ci co dalej - licówka ceramiczna czy korona . Czasem mozna zrobic korekte kształtu materiałem kompozytowym