Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyrodzinna

czy jesteście rodzinni?

Polecane posty

Gość antyrodzinna

ja nie znoszę zlotów rodzinnych i tych wszystkich okazji do "przemiłych" spotkań:O niestety często jestem do nich zmuszana bo przecież wypada! to tak odnośnie świąt...a jak jest u Was? też to jest dla Was katorga?

Gość taaaaaaak
to tragedia, jak każdy się wpieprza w twoje życie i wie lepiej co powinnam zrobić itd itp :o

Gość fdfdda
Nie wiem, mialem kiedys babcie ktora mnie wychowywala ale umarla kilka lat temu. Nie mam zadnej rodziny, blizszej ani dalszej. Nie obchodze w ogole swiat, niczym sie dla mnie nie roznia od zwyklego dnia, kompletnie niczym. Powinniscie mi zazdroscic skoro tak nie lubicie spotkan rodzinnych, mi jakos nie jest wesolo.

Gość antyrodzinna
a najgorsze, ze mój facet namawia mnie na spędzenie świąt z jego rodziną:O nie wiem jak się z tego wykręcić, nie trawię jego siostry:O

Gość antyrodzinna
up up up

Gość zjezdzaj palancie
nie lubie swiat, bo moja rodzina jest rozbita rodzina, i takie udawanie tylko wtedy, ze wszystko jest ok :(

Święta bardzo lubię, ale wigilia i pierwszy dzień zarezerwowany jest tylko dla najbliższej rodziny. W drugi dzień świąt spotykamy się już wszyscy u cioci na wsi (około 30 osób) i wtedy dopiero jest wesoło :)

Gość antyrodzinna
to fajnie masz mila! dla mnie te spędy rodzinne to festiwal złośliwości, dogryzania i przechwalania kto ma lepszą pracę, kto w życiu więcej osiągnął itd:O

Gość babajagaaaa
ja jestem za bardzo rodzinna :o

antyrodzinna Tak jak piszesz jest w rodzinie mojego męża, dlatego od kilku lat nie spędzamy z nimi świąt. Po co psuć sobie nerwy, gdy można ten świąteczny czas spędzić miło i sympatycznie :)

Gość Sexy Vampire
Moja rodzina jest fajna, na prawde w więkdzości równi goście i równe babki :D Podczas świąt przy stole to nieraz można jajo za śmiechu znieść :D Raczej się wszyscy lubimy więc nie ma udawanych uśmiechów i uprzejmości :) Są też osoby wtykające nos w nie swoje sprawy, ale przymykam na to oko

Gość antyrodzinna
mila , tak też jest w rodzinie mojego faceta i dlatego nie chcę spędzac z nimi świąt, nawet jednego dnia, ale nie bardzo wiem jak się z tego wymiksować, doradźcie coś! nie znoszę jego fałszywej siostry:O

hmm, ja akurat mam fajną rodzinę sympatyczną i raczej na poziomie, nie pamietam złośliwości i wtrącania sie w zycie innych, ale mimo tego nie lubię takich spotkan, w ogóle nie jestem rodzinna, mój facet często ma do mnie pretensje :D, ponieważ ma bardzo liczną rodzinę, którą łączą silne więzy i chciałby żebym z nim ganiała od jednych krewnych do drugich :O niestety nic z tego ;)

Gość Małrycyna
Rodzina z mojego pokolenia jest ok, da się dogadać, ale te stare ciotki są nie do zniesienia. To samo z gówniarzami w wieku 10 lat. mAsakra.

antyrodzinna, męczyłam się z nimi 4 lata, znosiłam cierpliwie jego przemądrzałego brata i zazdrosną o wszystko siostrę, ale pewnego razu miarka się przebrała. Powiedziałam, żeby jechał sam, ponieważ ja nie mam ochoty i jeżeli mnie zmusi, to już nie będę uważała na to co mówię, tylko powiem co o nich myślę. Roześmiał się i został, ale pojechaliśmy wtedy na spotkanie z moja rodziną i było tak sympatycznie, że spotykamy się wszyscy co roku. To już taka tradycja rodzinna.

Gość antyrodzinna
mój nie kuma że nie lubię jego siostry i nie chcę z nią siedzieć:O i ma pretensje że nie chce jechać...pewnie znów przed świętami będą kłótnie i szantaże (już powiedziałem, zę przyjedziesz a Ty co? co im teraz powiem? co oni sobie pomyslą itd)

Gość antyrodzinna
upupup

Gość antyrodzinna
witam w nowym dniu:) ktoś pogada o rodzinie?:P

Nie urządzam świat w domu, bo mam zawsze stresa przed takimi urządzeniami. Kiedys miałam wyrzuty z tego powodu, teraz juz nie. Miałam kiedys skrupuły , ale juz nie mam bo brak kompletnie skrupułów np. mojej ciotki wobec mojej samotnosci w małzenstwie mnie powala z nóg. parę razy próbowałam sie wkupic w ich wakacje z jej córka , ale nie było odzewu. Próbowałam sie wkupic w ich wypady jednodniowe w letnie dni, lub pójsc z nimi na koncert np. w sylwestra, bez rezultatu., tez bez rezultatu, nie poczuwam sie do spedzania wigilii znia skoro ona sama ma kompletną znieczulice wobec mojej sytuacji. Brat zaś spędza swieta z ciotka i jej córka . Mam nadzieje ze brat w koncu szczęsliwie spedzi świeta z zoną, która wykazała mu mnóstwo dobrego serca w jego chorobie, ale juz na szczęscie wyzdrowiał. Zawsze jestem roztrzęsiona przed takimi świetami bo walcze z wyrzutami sumienia , ale mam sie katowac takimi swietami, co to to nie. Nikt nie chce zrozumiec ani się wczuc jak podle zyje w moim chorym związku , bez przyjaciół to ja nie musze . Odkąd pamietam zawsze zyłam w dziwny i samotny sposób jako mężatka .

Gość antyrodzinnagazia to smutne e

Gość starapanna
Ja jestem bardzo rodzinna, ale w sposób racjonalny. Na przkład obecnie jestem ANTYRODZINNA w stopniu minus 100. Ale ogólnie uważam, że jedyne co ma sens to rodzina i nic poza tym. Jeśli ktoś ma sensowną rodzinę oczywiście. Czyli praca, a nie na pokaz. Choćby tyle i mi to wystarczy. Inaczej nigdy nie było żadnej rodziny - moje zdanie :(

Gość antyrodzinna
gazia to smutne ze jesteś taka samotna w małżeństwie:( życie bywa przewrotne...ale dlaczego Ty nadal z nim jesteś?

Mam urzadzac świeta i sie stresowac, a mój mężulek bedize udawał jaki to on dobry i jak cudnie u nas w domu? Pieprze, nie musze nasz dom to nie teatr ani przytulisko. Ja nie mam przytuliska , by jakos rozwikłać gdy mi cięzko, by ktos wsparł. Co prawda mam od czqsu do czasu kontakt z nowowyszukana siostra, ale jej nigdy nie powiem o mojej sytuacji bo po co. Ona sama jest szczęsliwa i moze tego by nie zrozumiała. Spadam.

Gość starapanna
Uważam, że obecnie większość rodzin to jest patologia i wzajemne ZEŻERANIE SIĘ/POŻERANIE SIĘ. Ja też padłam ofiarą patologicznej rodziny bo nad pracą powinny być jakieś wartości. Praca sama w sobie co to za wartość? No jakieś pieniądze. No ale cóż... może gdyby Syzyf nie wpychał kamienia pod górę całą wieczność to bym powiedziała, że praca ma sens. A tak ? Pieniądze mają sens, a jeszcze w Polsce - za nic.

Gość Chopok
uwielbiam, gdyż zawżdy dają dobre żarcie a jak jest głośno to można posrywać

Gość antyrodzinna
starapanna-raja!

Dostaje coraz grubsza pancerna skóre , bo nikt skrupułków nie ma wobec prtoblemów moich. Mam to gdzieś. Świeta odpykam i niehc maja do mnie pretensje, po świetach wszystko wróci do tzw normy i każdy zaj,mie się swoim zakichanym zyciem.