Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

niemowlę nie lubi spać na brzuszku - 2 mce

Polecane posty

Gość bellusia

córeczka ma 2,5 miesiąca, na początku nawet nie było problemu, żeby spała na brzuszku, a teraz jet problem, zaraz się zorientuje i się wybudza, zależy mi, żeby ćwiczyła mięśnie, podnoszenie główki. Jedynie jak się ją nosi pionowo to ćwiczy, dosyć prosto trzyma główkę, ale w łóżeczku powinna przecież ćwczyć podnoszenie na przedramionach, a tego kompletnie nie robi miałyście tak?

Gość niemowleta nie powinny spac na
brzuchu, tylko na plecach. To zmniejsza ryzyko SIDS

Gość na brzuszku to możesz układać
kiedy czuwa a nie śpi. Spanie na brzuszku i tak małych niemowląt to wręcz niebezpieczne. Maleństwo nie potrafi jeszcze się przekręcić i może się udusić

Gość bellusia
ale główkę zawsze odwracałam na bok, a ona w razie potrzeby odwracała sobie w drugą stronę

też uważam, że to niebezpieczne podczas snu.... Co do kładzenia na brzuszku to moje dziecko taką pozycję zaakceptowało w 4 miesiącu - wcześniej tylko na plecach. Nie przyspieszałam na siłę, w swoim czasie sam polubił leżenie na brzuszku.

dokładnie taie maluszki nie powinny spać na brzuszku! zresztą o jakim ćwiczeniu mięśni mówisz podczas snu? przecież ona śpi i nie unosi wtedy główki. wystarczy ze podczas czuwania będziesz ją tak układała.

Moja spała na brzuchu, dlatego kupiiśmy monitor oddechu / ruchu. niestety nie było szansy, by ją tego odczuczyć. Płakała i nie hciała spać na plecach, z boku za to sama przewtracała się na brzuch (jak były wałki to tak wierzgała, że w końcu się uwalniała).Sama jednak nie jestem zwolenniczką spania na brzuchu tak małych dzieci - dziewczyny wyżej napisały powody. Ja drżałam o Małą dopóki sama się nie nauczyła obracać (choć od noworodka świetnie radziła sobie z przekręcaniem i unoszeniem główki, wszyscy lekarze byli pod wrażeniem). Do tej pory śpi tylko na brzuchu a ma 14,5 m-ca.Nie kładź dziecka na siłę. Na brzuchu ma leżeć i ćwiczyć podoszenie głowy - gdy czuwa - a nie, gdy śpi.

Zjadło mi "c" - miało by, że nie chciała (a nie: "hciała").I jeszcze jedno: tak małego dziecka nie nosi się pionowo, nie wpływa to dobrze na malca. Możesz nosić przerzuconą przez ramię ale nie pionowo (przyczynia się często do powstania wzmożonego napięcia mięśniowego).

Gość treee..........
Moja od urodzenia spi na plecach, teraz czasami na boku... a na brzuszku sie uklada kiedy ma katar i zle sie jej oddycha albo kiedy ja boli brzuszek... ma 9 miesiecy. Niemowleta powinny spac na plecach !

hmm jak nie spi to ja kladz na brzuszku, wtedy najwiecej bedzie cwiczyc ale jak spi to nie ma to najmniejszego sensu:O tez bym sie bala co do uduszenia bo przeciez rodzic nie pilnuje dziecka non stop jak spi:O i w swoim czasie sie wszystkiego nasuczy;) przyspieszajac wszystko rodzi sie tylko frustracja;)

nie powinny spać na plecach, bo może im się odbić, ulać i mogą się zadławić najbezpieczniej układać na boczku

Gość mama huberta
Jeśli Twoja Malutka nie lubi nawet leżec na brzuszku to może spróbuj kłaśc ja nabrzuchu na swoich kolanach- u mnie pomogło. Mały niechciał w ogole leżeć na brzuchy a jak jest u mnie na kolanach to luz :)

Gość bellusia
podczas czuwania to niemożliwe, bo od razu zaczyna płakać jak na kolanach? co to da, co z główką? może faktycznie narazie zrezygnować noszę ją "pionowo" tzn. trzymając przytuloną do mnie, a główka wspiera się na moim ramieniu jest tak przewieszona, czy to źle?

Gość nununu
niemowle nie powinno spac na brzuszku,to niebezpieczne,na brzuszku uklada sie je tylko w trakcie czuwania i zabawy.