Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Papalusija

BAJECZKI DLA DZIECI

Polecane posty

Gość Papalusija

Witam, w dzisiejszych czasach bardzo malo jest wartościowych bajeczek dla dzieci-takich z morałem, pouczających. Sama jestem mama 5 letniej dziewczynki i przeraza mnie poziom bajek puszczanych w telewizji oraz to ze moje dziecko mogłoby nie nauczyc sie w dziecinstwie milosci do ksiazek. Czy znacie jakies wspolczesne bajeczki dla dzieci, które sa warte uwagi?

Wszytskie serie Barbie sa fajne bajki moja siostrzenica je uwielbia, myślę że nie ma co kryć się z tv bo potem dziewczynka 11-15 letnia i tak ogląda MTV więc żeby szoku potem nie było :P

Gość mysle ze te stare
bajki, z naszych czasow sa takie w miare normalne, nie przewaza w nich smierc, bijatyki itp. Moze Calineczka, Krolowa Sniegu itp? Dla chlopcow niestety nie mam pojecia jakie sa fajne, godne czytania dzieciom :/

Gość ahnesss
ja znalazłam na allegro Opowieść o bezbarwnym motylku... To jest bajeczka dla młodszych dzieciaków, z przesłaniem :) Tez staram sie unikac sytucji ze moje dzieci ogladaly te koszmarne japonskie kreskówki...\ pozdrawiam

Gość Papalusija
Bajki grajki super :) Wezme to pod uwage ale szukam raczej formy ksazkowej. Opowiesc o bezbarwnym motylku to ksiazka czy bajka na dvd?

Gość Renatka_82_BG
Ja swoim puszczam radio z www.wierszedladzieci.pl - to raczej wiersze, ale część jest dłuższych, takich jak bajki. A małe uwielbiają siedzieć i słuchać :)

"Kubuś Puchatek", "Chatka Puchatka" i teraz nowa "Powrót do Stumilowego lasu". klasyczne bajeczki, bardzo delikatne, z morałem. Z resztą na pewno znasz.