Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powazne pytanie24

w jakim celu bierzecie slub ???

Polecane posty

Gość powazne pytanie24

dla wesela - zeby pokazac calej rodzinie, kuzynom, ciotkom, wujkom ze oszczedzaliscie kase dwa lata i rozwalicie wszystko na slub w jeden dzien ? dla rodzicow i ciotek - MAM JUZ SLUB, nie jestem dziewica i moge legalnie spac ze swoim facetem w lozku ?? dla zdjec slubnych - zeby dodac je na Naszej Klasie i "zeby wszystki kolezanki z podstawowki i liceumbyly zazdrosne, mam ladniejsze zdjecia od nich " jaki w tym sens???? jestes z kims dwa-trzy lata i bierzecie slub po co ?

masz problem jakiś ze sobą? czy chcesz pobesztać tych, dla których ślub jest czymś ważnym?

Gość xdsms
mysle ze wiekszosc osob bierze slub bo: wypada, zeby zadowolic rodzine, bo z obraczka wyglada sie lepiej juz w pewnym wieku niz bez :)

Gość żeby mieć prawa
do majątku który razem osiągniemy, a nie żeby zostać wywalonym na pysk w samych gaciak po 10 latach wspólnej pracy!!!

Gość powanze pytanie24
ktos jeszcze?? jakies konkretne powody ???

Gość żeby zrobić na złość
jego eks!!!!!

a dla mnie ci, którzy zadają takie pytania najwidoczniej nie mają nic innego do roboty jak w przypadku autorki, która zamiast swoim życiem to interesuje się cudzym, widać bardzo ją interesuje dlaczego ktoś "przesrał" pieniądze na wesele zamiast na coś innego, i chyba przesiaduje 24/h na naszej klasie podglądając innych jak się komu powodzi ...:P zajmij się sobą a nie kimś tak będzie najlepiej :)

Gość aaaaaaaaaahahahahahahaha
oczywiście z miłości!

Gość powazne pytanie24
ferbi mylisz sie ludzie ktorzy biora slub po 2-3 latach i dodaja tylko fotki na nk calymi dniami sa nudni i zalosni po jaka cholera 23 letnia dziewczyna bierze slub z jakims marnym studentem i klepia razem biede??? bez sensu!

Gość bez nicka i podszywów
tu na kafe nie istnieje coś takiego jak miłość, oni nie wierzą w nic dla nich może coś albo być albo nie być a jak napisze się komuś, że jest się w szczęśliwym związku to zaraz odpiszą żeby nie być niczego pewnym :classic_cool: nie dziwię się jak z takimi debilami/debilkami się zadajecie, że nie jesteście pewni za swoje połówki to nie chcecie ryzykować ze ślubem :D

ale ja mam to w doopie czy ktoś dodaje 100/200/300 fotek ze swojego ślubu na nk czy inne portale, nie interesuje mnie to czy klepią biedę czy też nie ich życie ich sprawa :classic_cool: ciekawe co byś odpisała na zadane pytanie : dlaczego nie chcesz ślubu? słuchaj ile ludzi tyle opinii nie myśl, że wszyscy są z takim myśleniem jak ty

Gość a potem rozwod super
Statystyka rozwodów w Polsce liczba rozwodów: rok 2000: 43 tys. rok 2001: 45 tys. rok 2002: 45 tys. rok 2003: 49 tys. rok 2004: 56 tys. rok 2005: 67,6 tys. rok 2006: 71,9 tys. rok 2007: 66,6 tys. (26,8% liczby nowo zawartych małżeństw) rok 2008: 65,5 tys. (25,4% liczby nowo zawartych małżeństw) przyczyny rozwodów niezgodność charakterów: 32% zdrada: 24% nadużywanie alkoholu: 23% naganny stosunek do członków rodziny: 9% problemy finansowe: 9% inne: 3% hmmm

Gość xerxes
a najlepiej unieważnienie małżeństwa i ślub, wesele można robić jeszcze raz

Gość kasiiak
ja wpadlam z typkiem z ktorym bylam 5 miesiecy i musialam wziasc slub.. nie jestem szczesliwa ale przynajmniej mam nowe zjdeica na nk !!

Gość cfcdqq
smaa nie wiem ;(

Gość piknnnnnna i mlodaaaaa
Ja biore dlatego ze jestem leniem i nie chce mi sie pracowac, a lubie luksus. Po slubie bede spac caly dzien, chodzic na zakupy i robic balagan. I jeszcze bede wymagac sexu 4 razy dziennie. Nie ma mowy o dzieciach. Co mi zrobi? nic wlasnie moze sie rozwiesc ale wtedy bedzie musial mnie utrzymywac bo jest bogaty Zreszta znajde nowego szybko.

Gość tak mysle
zeby takie jak ty pytaly sie DLACZEGO to zrobilismy:d

Gość Tevionka
A ja wzięłam dlatego, że kocham swojego męża, a ślub był tylko przypieczętowaniem naszej miłości. Ale pewie i tak tego nie zrozumiesz.

Gość smuga na szkle
ja obecnie jestem zareczona a nasz slub jest zaplanowany na kwiecien:) pytasz czemu biezemy slub? bo dla nas to taka ostateczna deklaracja, ze chcemy byc razem, ze sobie ufamy, ze mamy pewnosc co do trafnosci swojego wyboru. gdyby mi sie nie oswiadczyl i tak bym z nim byla. ale swiadomosc, ze zrobil to, nawet gdy nigdy o tym nie rozmawialismy, nie planowalismy, dala mi 100% pewnosc, ze to ze mna a nie z kim innym chce spedzic reszte zycia. i wiem, ze mozna miec taka pewnosc i bez slubu, i bez oswiadczyn. ale dla mnie to bylo ogromne wydarzenie bo moj facet nie jest typem, ktory pochopnie podejmuje decyzje.

Gość pełny bębenek jedzonka
ja mysle ze duzo dziewczyn bierze slub bo nie sa w stanie same sie utrzymac i licza na kase meza, ze maz zarobi a jak beda w malzenstwie to bedzie jedna micha z ktorej jesc beda inny powód to niewypada byc samemu, sa nudne, puste nie potrafia zorganizowac sobie zycia spelniac marzenia itd, tylko ledwo co dojrzeja do seksu i juz szukaja meza, coby byl oparciem w trudnych chwilach, nie tylko finansowym bo kazda głupiutka gąska mysli ze w malzenstwie jest jak w pierwszej nocy poslubnej tudzien wspomniamym weselu hahahaha powodzenia :D a tak wogole papier, nawet tym tylka nie podetrzesz bo za śliski i gowno sie rozmarze, przypieczetowanie uczuc? a czy UCZCUIA mozna zapisac gdzies, przypieczetowac??? po co mowicie przed bogiem ze bedzie kochal drugiego czlowieka do konca zycia jak zdradzasz po 2 latach, jak kochasz jego pieniadze, jak wogole go nie kochasz, ale masz dziecko w drodze i tak WYPADA? po co najpierw bzykacie sie pokatach jak kroliki, a potem idziecie do spowiedzi przedlusbnej i jest wam wybaoczne, zakladacie biale suknie slubne symbol niewinnosci i czystosci jak jestescie brudne od poczatku??? czy ktos zaglada wam w papiery czy jest milosc czy nie? jak mowisz ze jestes zona, to juz znaczy ze jestes szczesliwa w milosci?? strach was oblatuje kiedy myslicie ze moglibyscie zyc bez slubu, bo w kazdej chwili wasz facet moze pojsc po rozum do glowy i was zostawic? a w malzenstwie sie nachapiecie jego kasa? pustostany....

Gość Tevionka
Jeszcze małe sprostowanie - my nie mamy kościelnego, bo nie jesteśmy wierzący, więc po co ta szopka :)

Gość bebenek jedzonka ma racje

Gość Czemu Was to obchodzi
" a dla mnie ci, którzy zadają takie pytania najwidoczniej nie mają nic innego do roboty jak w przypadku autorki, która zamiast swoim życiem to interesuje się cudzym, widać bardzo ją interesuje dlaczego ktoś "przesrał" pieniądze na wesele zamiast na coś innego, i chyba przesiaduje 24/h na naszej klasie podglądając innych jak się komu powodzi ... zajmij się sobą a nie kimś tak będzie najlepiej " - jedyna mądra wypowiedź - Autorka chyba z zazdrości pyta bo jej się nikt nie oświadczył :-p

Gość pełny bębenek jedzonka
dzięki za poparcie :classic_cool: