Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość violettaa

Czy 3 miesięczne dziecko moze tak siedziec?????

Polecane posty

Gość kajlsjfhs
Sraki kąt najlepszy, za przeproszeniem. Przecież nie siedzi na tych kolanach cały dzień, tylko trochę, gdyby sprawiało mu to ból i szybko się męczył tą pozycją to okazał by to, jak to zwykle dzieci robią, płaczem. A on zadowolony, więc masz jakiś urojony problem. I jeszcze ten pomysł ze wzmożonym napięciem.....nie mam pytań.

Gość violettaa
wzmożone napiecie!!!!! pediatra mnie wyśmiała jak jej o tym powiedzialam. Maly bardzo dobrze sie rozwija

Gość marimar
Każde dziecko jest inne jedno bardziej silne drugie mniej. moja córcia ma 2.5 miesiąca i od 2 tygodni próbuje się podnosić a gdy podamy jej ręce jest w siódmym niebie. Chodzimy do lekarza i sam powiedział ze to nic strasznego po prostu trzeba uważać czy dziecko trzymając na rękach (na kolanach)w pozycji siedzącej ma plecki wyprostowane i oczywiście żeby to była tylko zabawa czyli nie za długo i nie zbyt często. pozdrawiam

MOje 3 miesieczne dziecko równiez chce tylko i wyłacznie siedziec. Nie ma mowy o leżeniu. Boimy sie z mężem o jego kregosłup ale każde położenie go kończy sie krzykiem. Ale to jeszcze nic...Mały leżąc na pleckach trzymany tylko za rączki staje na proste nogi!!!! i tu jest chyba najwiekszy klopot moje dziecko urodziło sie duze i na swoje 3 miesiace nie wygląda :) ubranka nosi w rozmiarze 68 a to jak poł roczne dziecko:) wogole uwazam ze jego rozwój jest bardzo do przodu, maly smieje sie na głos do kazdego i caly czas, gaworzy, i jest niesamowicie ruchliwy :)

MOje 3 miesieczne dziecko równiez chce tylko i wyłacznie siedziec. Nie ma mowy o leżeniu. Boimy sie z mężem o jego kregosłup ale każde położenie go kończy sie krzykiem. Ale to jeszcze nic...Mały leżąc na pleckach trzymany tylko za rączki staje na proste nogi!!!! i tu jest chyba najwiekszy klopot moje dziecko urodziło sie duze i na swoje 3 miesiace nie wygląda :) ubranka nosi w rozmiarze 68 a to jak poł roczne dziecko:) wogole uwazam ze jego rozwój jest bardzo do przodu, maly smieje sie na głos do kazdego i caly czas, gaworzy, i jest niesamowicie ruchliwy :)

Gość mia ma
dziecko, któe nosi w wieku 3 miesięcy ubranka na 68 wcale nie jest duze... mój urodził się taki średni, bo miał 53 cm i 3470 kg i w wieku 3 miesięcy nosił ubranka na 68, a juz w czawrtym na 74, więc się nie podniecaj...teraz ma 11 miesiięcy i nosi na 92, czasami na 98...

Gość ha znowu ja
no dokladnie, moj synek urodzil sie o wadze 2950 i dlugi na 52 cm a w 3 miesiacu nosil 68 rozmiar a teraz 8 miesiecy i nosi na 86 :) ale za to, jeszcze sam nie usiadzie :/ bez podparcia siedzi ladnie, tylko czasem jak sie odchyli mocno do tylu to leci, wiec jeszcze jest obkladany poduchami :) kazde dziecko rozwija sie swoim tempem, wiec nie ma sie czym przejmowac, a takie maluszki najlepiej klasc do fotelika samochodowego lub do lezaczka, jesli tak szybko chce zobaczyc swiat z innej perspektywy :)

Gość mia ma
a rozumiem, że ta , która napisała, że jej dziecko zaczęło raczkować jak miało 3,5 miesiąca to chciała zrobić jakiś żart Prima-Aprilisowy??bo akurat w to nie uwierzę...

violetka,generalnie dzieci nam same pokazują kiedy są do tego gotowe. Jeśli Twój dzieciaczek tak się utrzymuje i tego się domaga to można trochę pozwolić oczywiście,byle nie przeginać w drugą stronę i nie układać go "na siedząco" czy na "pół siedząco" non stop. Moja córcia też tak robiła,jak miała chrzest w wieku 3 miesięcy to właśnie tak okrakiem siedziała mi na kolanach i jeszcze podskakiwała jak na koniku,inne dzieci w tym wieku wolą jeszcze leżeć na płasko a inne już wyczyniają takie cuda i to jest indywidualna sprawa bo każde dziecko rozwija się inaczej.Ważne,żeby samemu niczego nie przyspieszać .

Gość halla
Ja siadalm majac 4 miesiace, chodzilam w 8. Zadnych problemow zdrowotnych, z reszta jestem sportowcem. Nie martw sie, po prostu jest maluch silny i tyle

Gość Awantura
Mam 3msc corkę. Wierzcie lub nie ale już w pierwszym miesiącu życia trzymała główkę stabilnie przez dłuższy czas, mając dwa msc trzymała ją już całkiem 'twardo', nie da się jej namówić;) do leżenia sama się dźwiga do siedzenia a nawet prostuje nogi do stania, oczywiście nie pozwalamy jej 'stawać' na nogi ale z siedzeniem cóz... wystarczy,że chwyci się mojej ręki i sama się podciąga,choć jak się jej nie przytrzyma to spada w tył i znowu probuje i znowu... przeciez nie każe tylko leżec dziecku jesli jest na tyle silne żeby się dźwigać. każde dziecko jest inne i dojrzewa inaczej, duzo daje tez to,że jak się urodziła to miała prawie 4kg i ponad 56cm. Skoro Twój malec lubi tak siedzieć i jego organizm daje mu taką możliwość to czemu nie? jak moja się zmęczy i zaczynaja ja boleć plecki to poprostu się kładzie i zaczyna bawić rękami.

Gość Laryssssa
Jak tak czlowiek czyta na tej kafeterii - to sie zastanawia, czy to jego dziecko takie jest powolne w rozwoju, czy co to za fenomen. Moja tesciow atwierdzi, ze moj maz w wieku 4 miesiecy po prostu wstal i poszedl. Nie wiem, dokad, ale poszedl, Tutaj to samo . Mam takie wrazenie, ze dziecko podniesie glowe, a mamusia jedna z druga juz twierdzi, ze siadlo. Popatrzy w bok, a mamusia utrzymuje, ze przewrocilo sie na brzuch. Beknelo, a mamusia jest zdania, ze powiedzialo 'hej'.

Ta fizjoterapeutka z poprzedniej strony to chyba na targu kupiła dyplom czy tam inne uprawnienia, skoro ma odwagę stawiać jakąkolwiek diagnozę przez internet xD I to wcale nie wygląda na wzmożone napięcie- o ile to jedyny objaw :D Ja miałam tak z córką... w wieku 3 m-cy się podnosiła, łapiąc się za palce bez podtrzymywania siadał bez problemu, tyle, że ja walczyłam żeby nie siadała... Kładłam na brzuszku, kładłam w foteliku/leżaczku. Sama siadała "bez trzymanki" jak miała 6 m-cy i już nie było z czym walczyć... Lekarz powiedział, że wszystko ok i mała się świetnie rozwija...

Mój synek ma 3,5 miesiąca i tez podnosi sie do siadania . na rękach tylko w pozycji pionowej. rozmawialismy z pediatra i powiedzial nam, ze maly jest bardzo silny i jezeli ma silę tak wytrzymac jakis czas to nie mozemy klasc wciaz na plasko skoro nie chce.mamy zwracac uwage na proste plecki i prosta postawę w takiej pozycji. na brzuchu tez wytrzymuje bardzo dlugo z uniesiona głowką . kazde dziecko jest inne, tak jak ktos tutaj napisal- kazde dziecko rozwija sie inaczej. od razu wzmozone napięcie?? przy wzmozonym napieciu to dziecko nawet na przewijaku nie wylezy prosto podczas zmiany pieluszki itp

Gość MAMAPUNCI
MOJE DZIECKO TEŻ CHCIAŁO BYĆ NOSZONE CIĄGLE W POZYCJI PIONOWEJ, BYŁ KRZYK I PŁACZ, ALE STWIERDZILIŚMY Z MĘŻEM, ŻE PRZESTANIEMY W OGÓLE JĄ TAK NOSIĆ I TERAZ JEST SPOKOJNIEJSZA, MOJA ZUZIA MA TERAZ 3 MIESIĄCE I TEŻ SAMA SIADA Z POZYCJI PÓŁLEŻĄCEJ I SAMA SIEDZI PRZYTRZYMUJĄC SIĘ CZEGOŚ, STARAM SIĘ TEGO UNIKAĆ,BO TO NIEDOBRZE NA JEJ KRĘGOSŁUPEK I CZYTAŁAM, ŻE WŁAŚNIE NIEMOWLAKI KTÓRE BYŁY NOSZONE OD POCZĄTKU W POZYCJI PIONOWEJ WCZEŚNIEJ ZACZYNAJĄ SAME SIADAĆ, TAKA CIEKAWOŚĆ ŚWIATA, W POZYCJI PIONOWEJ LEPIEJ WSZYSTKO WIDAĆ, O NOSZENIU NA RĘKACH TYLE WIEM, ŻE MOŻNA DZIECKO NOSIĆ W POZYCJI LEŻĄCEJ BOKIEM, TAK, ŻEBY WSZYSTKO WIDZIAŁO, WTEDY SIĘ NIE BUNTUJE

Gość monixs
moje zaczeło chodzić jak miał 4 mc

Gość Patrycja i Amelka
moja mala ma niecale 4 miesiace ale juz jak bylysmy miesiac temu na szczepieniu sam pediatra tak ja przytrzymal za raczki ze mala ulozyla sie do siadu pod katem 90 stopni. fakt ze mieszkamy w belgii tutaj inaczej sa wychowywane dzieciaczki ale lekarz powiedzial ze jesli mala chce to mozna ja sadzac chyba ze widac u niej zmeczenie

Gość gość
Moj Synek tez ma 3 miesce i chwyta za moje palce i sie podciaga

Gość gośćGosia
Moja córcia juz w zszpitalu po narodzinach 4dzien (miałam cc podnosiła glowke,pod koniec2 zaczęła siadać. Wiec pisząc, że to wyobraźnia możecie komuś zrobić przykrość, a gaworzy od połowy 1 miesiąca.

Gość gość
A moja córa się urodziła i już pobiegła do automatu z batonami, taka głodna była :D