Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariikaaaaaa222222222

nie mogę dojść z mężem do porozxumienia w sprawie imienia dla córki..

Polecane posty

hmm... Ja bym chciała Hanna - Hania, Haneczka, jak dla mnie to słodkie imię.. natmiast mąż twierdzi ,ze jest ono staroświeckie ! :o mówi o Klaudii , Alicji.. jak myślicie które lepsze :)

Gość takaonajedna
Hania:)

Gość llpp
Moda na staroswieckie imiona jest tak samo beznadziejna jak moda na te zagraniczne/ Dlaczego Hanka, moze od razu Gertruda albo Zygfryda?

Gość patsewnu
my mamy problem z imieniem dla chłopca....doszliśmy do wniosku, że jak się urodzi to będziemy wiedzieć co będzie pasowało :) u Was pewnie bedzie podobnie :)

Gość wyślij wypowiedź
Alicja, Ala, Alunia :)

Gość miss skalpela
Mnie podoba sie Hania :) ale co to da, ze pytasz sie na forum? tyle ile ludzi, tyle opinii! To będzie Wasze dziecko a nie dziecko kafeterii wiec imię musi sie Wam podobać i nie kieruj sie preferencjami z forum :O

Gość Hania albo Alicja
:) Ja chce dla mojej Hania ;)

Gość jak dla mnie Alicja
Alicja jest bardzo ładne :) Hanna - to już lepiej Anna

hm ale ja nie twierdze,że Hania jest staroświeckie..jak dla mnie normalne imie, Hania :) To mąż mówi ,że staroświeckie..

Gość Hania jest
cześciej spotykane na wsi, w małych miasteczkach.

Gość Hania jest teraz modne
znam kilka małych dziewczynek o tym imieniu. Anna już lepiej - klasycznie i nie tak trendy.

On ironizuje ,że najlepiej to mam Stefa dac.. hehe a dlaczego pytam na forum? może dlatego żebym poznała opinię innych osób co do tych imion, bo mnie wydaje się ,że Hania jest normalne a tutaj kilka opinii ,że staroświeckie..więc może i mąż troche racji ma

Moja córeczka urodzi się za 8 tygodni i też będzie się nazywała Hania... a tak właściwie to Hannah bo nie mieszkamy w Polsce. Nie przeszkadza mi że teraz dużo dziewczynek ani dostaje tak na imię ani to że ktoś twierdzi że to imię jest staromodne Zdecydowaliśmy się na to imię bo: - Zawsze nam się podobało - chcieliśmy żeby nasze dziecko miało imię hebrajskiego pochodzenia o ładnym znaczeniu - pasuje do naszego nazwiska - ładnie się zdrabia i jest uniwersalne - a przede wszystkim podoba mi się historia tego imienia .Pochodzi od biblijnej postaci Hanny, która bardzo długo nie mogła mieć dzieci... Mi też to zajęło trochę czasu zanim się udało... W nagrodę za próby i modlitwy otrzymała w darze syna Samuela który stał się wielkim biblijnym prorokiem. I ja nawet nie jestem jakaś strasznie religijna ale lubię takie historie... będę mogła kiedyś opowiedzieć je córce Według mnie powinniście jednak znaleźć jakiś kompromis bo nie możesz chyba nadać imienia którego nie akceptuje Twój mąż. Zresztą to działa też w drugą stronę. Nie zgadzaj się na imie które Tobie nie odpowiada. Na pewno jest jakieś imię które oboje zaakceptujecie. Wybierzcie takie imię jakie Wam najbardziej pasuje i nie zważajcie na to że inni mówią że np. wybrane imię jest staromodne, albo jest jak ze wsi, że za bardzo popularne, że oklepane... To nie ma znaczenia. Ważne żeby nie krzywdzić dziecka i żeby wam się podobało. Kobietom na kafeterii nie musi się podobać bo ile osób tyle opini.

A tak w ogóle to imię Anna i Hanna do dokładnie to samo. Anna jest po prostu łacińskim odpowiednikiem hebrajskiego imienia Hanna.

Gość jak dla mnie Alicja
A mi się podoba imię Paulina, jeżeli miałabym mieć córkę :)

Gość miss skalpela
cyt; "a dlaczego pytam na forum? może dlatego żebym poznała opinię innych osób co do tych imion, bo mnie wydaje się ,że Hania jest normalne a tutaj kilka opinii ,że staroświeckie..więc może i mąż troche racji ma " to też dlatego napisałam Ci abyś nie sugerowała się gustami z forum bo tyle jest opinii o danym imieniu ile jest ludzi. Podobała mi się argumentacja Paulinki dlaczego nazwała swoją córkę tak a nie inaczej. Imię ma podobać się Tobie/ Wam a nie ludziom z forum! To wy szukajcie między sobą konsensusu... Nie lubię ludzi, którzy robią wszystko na zasadzie co inni powiedzą :O bo jak większość stwierdzi, ze imie staroświeckie to damy inaczej... :O do każdego imienia można znaleźć jakies 'ale'

A co do imienia Stefa:-) Moja 90letnia babcia ma tak na imię - to znaczy Stefania. Wiem, że raczej ludzie nie dają w dzisiejszych czasach tak na imię ale myślę że w niektórych okolicznościach takie imię też pasuje. A mała Stefcia nie jest taka zła:-) Sama kiedyś mówiłam że, gdyby moja córka urodziła się dokładnie w ten sam dzień co babcia (Wigilia Bożego Narodzenia) to może bym je rozważyła:-)... choć nie wiem czy miałam całkowite przekonanie to tego co mówiłam... :-) :-) :-)

Gość Bo juz hana montana
To modne. Mi sie nie podoba bo pamietam Hanke od Rumcajsa. wole Alicja. Pasuje i dla malej i dla nastolatki i dla doroslej.

A mnie się Hania bardzo podoba....jakbym tak nie miała na imię to nazwałabym tak córkę której się spodziewam tz...2 córek i wcale nie jestem ze wsi.....:)

No chyba ostatnią rzeczą jaką ja się kierowałam w wyborze imienia to Hannah Montana:-) :-) :-) Zreszta ona jest popularna wśród dziewczynek... ale raczej chyba nie wsród matek:-) Mojemu dziadkowi Hanna kojarzy się z Hanną Gronkiewicz Waltz, Babci z Hanką Ordonówną, mamie z Hanną Banaszak a bratu z sąsiadką alkoholiczką:-):-) Ja imię Alicja bardzo lubię i też mi się podoba. Ale ile ludzi tyle skojarzeń więc raczej bym nie generalizowała...

Gość hanek i alicji jest teraz
jak nasrał:o

Gość ja mam córeczkę Haneczkę
:) zdecydowanie Hania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!