Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pawkooik

wezwanie do skarbówki

Polecane posty

Gość pawkooik

hej nie wiem co mam robic w pracy jakies 5 lat temu podpisalem oswiadczenie iz chce aby rozliczal mnie pracodawca i tak tez bylo jednak w tym roku ponoc wyszlo rozporzadzenie ze pracodawca nie ma takowego obowiazku i mnie nie rozliczyl i nie poinformowal mnie o tym dostalem wezwanie do skarbowki co mi grozi? co robic?> czy moge teraz doniesc rozliczenie??

Gość upupupupu

lepij idac tam mniej juz wypelnione rozliczenie mozesz miec naliczona karne odsetki polecam www.google.pl

Gość u-upupupup
szukam w googlach wiem ze moge dostac kare ale nie wiem co robic wina lezy po stroneo pracodawcy a placic bede ja :O

Gość idz do skarbowki
i zapytaj o co chodzi, to nie boli, a tutaj raczej watpie ze o tej godzinie znajdziesz kogos kto pracuje w skarbowce zeby mogl Ci pomoc

Gość qwes
idz do skarbówki wypełnij PIT-37, napisz tzw. czynny żal i ewentualnie dostaniesz kare myślę ze tak. ok 100-150 zł.Aha to jeszcze zalezy czy z PIT-u wyjdzie ci kwora do zapłaty czy do zwrotu.Jak do zapłaty to chyba jeszcze karne odsetki , ale tego nie bedzie dużo.

09.01 Ostatni dzień na rozliczenie przez pracodawcę Jeżeli chcesz, aby jako pracownika rozliczył Cię pracodawca, musisz koniecznie złożyć wniosek PIT-12 przed 10 stycznia 2009 r., czyli w praktyce najpóźniej dzisiaj, 9 stycznia 2009 r. Po złożeniu takiego oświadczenia w terminie przed 10 stycznia 2009 r. podatnik nie ma już obowiązku składać żadnego zeznania podatkowego. Wystarczy, że złoży temu płatnikowi przed dniem 10 stycznia 2009 r. oświadczenie na druku PIT-12, że: 1. poza dochodami uzyskanymi od tego płatnika nie uzyskał innych dochodów, z wyjątkiem dochodów ze sprzedaży nieruchomości, innych opodatkowanych stawką zryczałtowaną , czy dochodów rozliczanych na PIT-38 - niektóre dochody kapitałowe, albo dochodów z działalności gospodarczej opodatkowanych ryczałtem czy kartą podatkową (dochodów tych nie rozlicza się wg zasad ogólnych); 2. nie korzysta z odliczeń, z wyjątkiem odliczenia składek ZUS, zwrotu nienależnie pobranych świadczeń oraz ulgi prorodzinnej; 3. nie korzysta z możliwości wspólnego opodatkowania małżonków lub jako osoba samotnie wychowująca dziecko; 4. nie ma obowiązku doliczenia kwot uprzednio odliczonych, z wyjątkiem zwrotu składki na ubezpieczenie zdrowotne zwróconej ci właśnie przez tego płatnika.