Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabrysssia

czy zawsze przed porodem obniża się brzuch i odchodzi czop??

Polecane posty

Gość gabrysssia

Dziś mam termin porodu a tu nic. Brzuch wysoko, czop siedzi, zero skurczy. To moja pierwsza ciąża. Co jest:(

Gość spoksik loksik dziewczyno
nic po prostu urodzisz za kilka dni ;) częto tak jest ze mija termin a poród jest kilka dni pózniej

Gość w dzien ........
porodu mialam wysoko brzuch , czop nie odszedl , zero skurczy - tak bylo do poznego wieczora . a o 22.40 odeszly wody , odszedl czop , potem skurcze i po połnocy urodzilam dzidziusia ! wiec nie wszystko jeszcze stracone ! choc rzeczywiscie mozesz jeszcze pochodzic ze 2 tyg !

Gość gabrysssia
ginekolog mi wrozy zę urodze lada dzien bo mam juz zupełnie zgładzoną szyjkę, twierdził że nie przenoszę. ale teraz zaczynam mieć wątpliwości:( w dzien ........ badzo mnie pocieszyłaś!!! ja już bym chciała urodzić a to że nie mam nawet najmniejszych objawów jest strasznie denerwujące:(

Gość rtyu
mi brzuch się nie obniżył i też nie zauważyłam żeby mi czop odszedł to chyba jednak nie zawsze musi opaść brzuch i odejść czop

w dniu terminu porodu wszyscy mowili mi ze mam brzuch wysoko i dlugo jeszcze nie urodze, ja twierdzilam ze mi opadl tylko tak wyglada ale nikt nie wierzyl ;) wieczorem odszedl krwawy czop i pojechalam na porodowke, rano urodzilam ;) glowa do gory, kiedy sie skonczy ta ciaza :D

no ale ja mialam skurcze od okolo 2-3 tygodni ;) szczerze to mi pomoglo masowanie brodawek, ktore zalecila moja ginekolog dwa dni przed terminem :D po nich zaczynaly sie dosc mocne skurcze (tzn wtedy myslalam ze sa mocne ale w porownaniu z porodowymi to bylo jak laskotanie ;) )