Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego tak kurwa jest

Czemu w ostatnich czasach ludzie używają słowa bynajmniej zamiast

Polecane posty

Gość dlaczego tak kurwa jest

"przynajmniej"? Te dwa słowa nie są wymienne! Słowo "bynajmniej" jest przeczeniem! Stosowanie go w zdaniu w takim samym kontekście jak słowa "przynajmniej" jest błędem i świadczy o tym że osoba tak mówiąca używa słów których znaczenia nie rozumie.

Gość z tego samego powodu
dla którego używają słów powszechnie uznawanych za wulgarne... Brak oczytania i kultury, wtórny analfabetyzm i ogólne schamienie

Gość nie w ostatnich
to było jak sięgnę pamięcią, zobacz chocby przedwojenne komedie ze słuzba aspirujacą do roli "państwa". Co do ostatnich czasów - mnie zastanawia, czemu wszyscy ludzie uzywaja w kazdej wypowiedzis słowa "kolokwialnie". Myśłe, ze uwazają sie wtedy za bardziej "Swiatowych".

Gość krwawa powtarzasz się
i podchodzisz pod wypowiedz: " dla którego używają słów powszechnie uznawanych za wulgarne... Brak oczytania i kultury, wtórny analfabetyzm i ogólne schamienie"

Gość ej Ty krwawa miazga
nie kozacz tutaj tak, bo pan od informatyki zobaczy że zamiast Excelem to się pisaniem głupot i wulgaryzmów na forach erotycznych zajmujesz. Wezwie Twoją starą, i manto szmatą do podłogi po głowie masz murowane :classic_cool:🖐️

Gość super glue
Ja bynajmniej nie używam słowa "bynajmniej", a już przynajmniej nie w znaczeniu słowa "przynajmniej".

Gość wuj
wlasnie dlatego, ze jest coraz wiecej analfabetow. Tworczosc tych niedouczonych tłukow moznaby mnozyc, coraz nowsze bledy pisowni i skladni wymyslaja, nie wiem skad to sie bierze. Ani nie znaja znaczenia slow, ani nie umieja odmieniac przez przypadki, osoby, nie umieja pisac podstawowych popularnych zwrotow, jak: "skąd", "w ogóle", i wiele innych, ze nie wspomne o interpunkcji (zaloze sie ze wiekszosc tu czytajacych/piszacych zastanawia sie do kogo ja rozmawiam :-/ (nie zrozumie albo tresci albo uzytych przeze mnie slow).

Gość spectator
krwawa miazga (tracer3000@tlen.pl) nie umiem też zakończyć zdania i ciągne w nieskończoność całkiem jak niektóre niedomyte wuje wąchasz czy preferujesz smakowanie? :D

Gość orzesh fak
bynajmniej kurwa przynajmniej

Też się nad tym zastanawiam:o Masa osób tak mówi, nawet te, które uważam za inteligentne :P

a odpowiadania na wszystko DO-KŁA-DNIE?? doprowadza mnie to do szału, i wszystkie "aczkolwiek" i "iż" i "bynajmniej" w ustach nieuków.

Gość polaczka bo dokładnie
jest kalką z angielskiego "exactly", wiele takich kalek przejęto, chocby "miłego dnia"

Gość a mnie doprowadza do
rozpaczy, jak różni ludzie w telewizji, odpowiadając na jakieś pytanie zaczynają swoją wypowiedź od słów : " to znaczy", itd..... Jakaś moda na elokwencję ? Czy zwykła durnota ?