Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecie moze jak

rejestracja angielskiego auta w polsce

Polecane posty

Gość wiecie moze jak

jakie domkumenty sa potrzebna e i jakie procedury i ile to trwa/ mowili ostatnio ze unia nakazala polsce rejestracje takich aut bez przekladki przepisy prawne ktos zna na ten temat prosze o oodpowiedz

Gość ja tylko wiem że
teraz można nie robić przegladu, jeśli masz wany ten z UE.... więc teoretycznie mozesz zarejestrować anglika bez przekładki... co będzie z następnym przeglądem, nie wiem?

Gość kakkadu
znam to z drugiej reki wiec wsyztskiego juz nie pamietam ale tyle ile wiem to ci napisze. potrzebna ci umowa kupna auta bo dowod rejestracyjny wg urzedu sie nie liczy jako dowod wlasnosci. Dwa zdania po ang na kartce, podpisy sprzedajacego i twoj i styknie. Przekladke tez musisz zrobic bo Unia poki co nakazala, ale polskie przepisy sie jeszcze nie zmienily i pewnie niepredko zmienia no i przeglad po przekladce. do tego jesli chces uniknac akcyzy czy innego podatku to potrzebujesz udowodnic ze byles w UK jakis czas, chyba rok albo dwa, wtedy masz mienie przesiedlencze. Tlumaczysz payslipy przysiegle, zanosisz do urzedu a oni ci uznaja i wydaja papier ze nie musisz placic. potem chyba to co zwykle, oplata za tablice, dowod itp itd.