Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khgvhbn

urolog czy ginekolog?

Polecane posty

Gość khgvhbn

sladowe ilosci krwi na papierze po sikaniu, plamienie po stosunkach czy pieszczotach silny bol po lewej stronie brzucha, powyzej pepka i bardziej na plecach, wczesnej - czeste oddawanie moczu w malych porcjach + pieczenie ciipki. co to moze byc i do kogo sie udac??

urolog i to jak najprędzej (z tym,że potrzebne będzie skierowanie)

Gość prywatnie chodze wiec bez
ale dzieki, moze ktos jeszcze doradzi?

Gość niech ktos jeszcze poradzi

ja bym poszla do gina - nie potrzeba skierowania - on najwyzej wypisze do urologa i spiesz sie

Gość tratatagaja x
obowiązkowo ginekolog plus najlepiej jakieś badania dodatkowe np. chlamydia albo chociaż posiew moczu

Gość llolla.
nie zauwazylas z ktorej dziurki ta sladowa ilosc krwi?

Gość ale dlaczego gin
skoro nie bola mnie jajniki czy przydatki, tylko w okolicy nerki? krew jest po sikaniu, sikam czesto a malo, nie do konca, mam parcie na pecherz i goraczke.

Gość nie wiem z ktorej dziurki
:P, podcieram cala cipke po sikaniu, wiec jak mam to stwierdzic. gdyby mnie bolalo z przodu brzuchu w okolicy jajnikow, nie mialabym watpliwosci, ale mnie boli bardziej na plecach i to powyzej pepka.

Gość czy urolog tez moze mi zrobic
usg ? i ewentualnie odeslac do gina? i chyba to on powinien zdecydowac jakie badania moczu powinnam zrobic? bo ja sie na tym nie znam.

Gość llolla.
mnie to wyglada na stan zapalny nerki, najbardziej boli w boku i w plecach tak na wysokosci pepka

Uorlog zrobi usg. A na ogólne badanie moczu wyśle Cię na bank więc lepiej iść już z tym badaniem do niego będzie szybciej. Idz do laboratorium w Twoim mieśćie z sikami i zapłacisz 6 zł i tego samego dnia masz wynik.

Gość a co można z tym zrobić
A co można z tym zrobić bez wizyty u lekarza? Mówicie że to może zapalenie nerki. Jak jest zapalenie pęcherza, to z tego co mi wiadomo próbuje się najpierw jakiegoś furaginu (recepta), czy uroseptu (chyba bez). Może i na to by pomogło? No chyba że to tylko na pęcherz, a na nerki już nie działa?