Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dermesa

Czy jak ja spie na boku to dziecko

Polecane posty

Gość dermesa

sie we mnie przewraca? probuje sobie to wyobrazic, ze ono ma np glowke z lewej strony, a ja spie na lewym boku, to ono wtedy jakby "stoi" na glowie? jest mu wygodnie? i czy mozliwe jest, zeby w 22 tygodniu dziecko wykonalo taki obrot, ze glowka znajdzie sie raz z prawej raz z lewej strony? czy raczej juz nie ma tyle miejsca i jest caly czas tak samo, tylko obraca sie na boki?

Dziecku się nic nie stanie :) Zawsze znajdzie sobie wygodną pozycję, która czasem spowoduje Twoją niewygodę :) W 22 tc maluszek jeszcze się obraca i okręca wokół własnej osi i zmienia cały czas pozycję :)

Nie martw się, dziecku nic nie będzie:) Co do jego obracania się- owszem, jest mu wygodnie, bo jeszcze nie ma dobrze wykształconego zmysłu równowagi, nie jest więc mu potrzebna pozycja głową do góry. Kręci się tak, by mieć dużo miejsca, by fikać koziołki, bawić się itp. Moje maleństwo np. jak śpię na lewej stronie, to rano układa się w dole brzucha, po prawej. Cały brzuch mam niemal płaski, a tam własnie jest takie wzgórze, tak się maluch układa:) Też jestem w 22 tygodniu. Dziecko ma jeszcze wystarczająco dużo miejsca, by się swobodnie obracać.

właśnie wskazane jest spanie na boku w ciąży mało tego między udami musi być poduszka wtedy lepiej jest dziecko dotlenione

wiecie już jaka jest płeć dziecka, w którym tygodniu już można sprawdzać?

Myślę, że nawet gdybyś stanęła na rękach, to i tak by nic nie było, bo płyn owodniowy chroni dzidziusia ;) Co do płci, to ja dowiedziałam się w 21 tyg. Teoretycznie można już podobno w 12, ale chyba potrzeba do tego niezłego sprzętu. No i dziecko musi być chętne do odsłonięcia swoich sekretów ;)

Gość ja sie tez balam
jak wiedzialam ze głowa jest po mojej prawej stronie i lubilam spac tylko na prawym boku to mialam wyrzuty sumienia,ze dzidzius caly czas glową w dół albo,ze go uciskam na nią.Nawet poprosilam męza o zmiane stron na łózku,bo zawsze wygodniej mi spac w strone brzegu.Nie dalam rady jednak spac na lewym boku i odpuscilam.Byla to juz duza ciaza