Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska baska zoska goska

jak uzyskac taki kolor wlosow??

Polecane posty

Gość autorka topikuuuuuu
ja mam pociagla twarz, z chyba wysokim czolem-moze nie az takie wielkie,ale wysokie troszke:) a ta ktora na zdjeciu pokazalam to asytemtyczna,nieasymetryczna?? jeju nie znam sie kompeletnie.

Gość kotek filotek
takie trojkatne czy polokragle ciezkie grzywki pasuja kobietom o idealnie prostych wlosach oraz drobnych twarzach inaczej pogrubiaja.nie kazdemu dobrze w ciezkiej grzywce i najlepiej sie sprawdzaja przy lsniacych zdrowych ciemnych i gestych wlosach blondi tez moga je miec ale warunek-zdrowe i lsniace wlosy.poza tym lepiej nie robic takiej grzywki jak sie nosilo wlosy na bok bo sie rozejda na boki po obcieciu te wlosy i wiesz...

Gość kotek filotek
czekaj ja ci zaraz pokaze symetryczna i niesymetryczna

Gość autorka topikuuuu
masz bardzo ladne wloski i super ta grzywka, zaczesujesz ja na bok??? ja boje sie tych grzywek na bok :( a mozna taka grzywke nosic na prosto??:)

Gość autorka otpikuuuu
i dzieki za namiary przy okazji :) pozwolisz,ze dodam Ciebie do konatktow??

Gość kotek filotek
no ja tej grzywki nie nosze na prosto bo zauwaz ze mam nad lewym okiem wycieta wyzej tak ze nie zachodzi na oko a nad prawym do polowy policzka wiec mam tak na bok :) dzieki za komplement :)

Gość autorka otpikuuuu
no wlasnie nie otworzyl sie, bo tylko dla Twoich znajomych zdjecia sa aktywne

Gość kotek filotek
jasne :)

Gość autorka temtuuuuuuu
hmmm ale z tym na prosto to chodzilo mi o to ze.. bo grzywke masz taka fajna wlasnie nie rowna, ale wloski masz na calej powierzchni czola??czy z lewej strony jest odsloniete cos?? bo za bardzo nie widze

Gość Anq25
Pozwolę sobie wtrącić kilka słów odnośnie porady kotka... Po pierwsze jak masz zniszczone włosy to ich nie cieniuj mocno...im więcej końcówek na różnych wysokościach tym szybciej będą się strzępić jak są przesuszone i 3 tyg po obcięciu będą wyglądać fatalnie! Najlepiej jakbyś je ścięła na równo nieco nad ramiona i tylko na końcach jakieś 2-3 cm wycieniowała żeby ładnie się układały. Długość ta jest idealna do modelowania i pielęgnacji. Po drugie...nie rezygnuj z suszenia! Nie ma nic gorszego dla włosów jak chodzenie w wilgotnych rozpuszczonych włosach, które ocierają się o plecy, oparacia, poduszkę....Zniszczone włosy mają otwarte łuski, woda otwiera je jeszcze bardziej...I przez to jak je zostawisz żeby same schły będzie odparowywać wilgoć z wnętrza włosa...dlatego najlepiej jak będziesz myć włosy w ciepłej wodzie tylko u nasady i nie pień ich na końcach...przy spłukiwaniu i tak spłynie po nich piana i to im wystarczy by były czyste! Potem nałóż maskę lub odżywkę, którą spłucz chłodną wodą. Na koniec przelej włosy zimną wodą z odrobiną octu. Kwas domknie łuski i włosy będą gładsze. Następnie delikatnie osusz, spyskaj sprayem ochronnym przed wysoką temperaturą i wysusz je na szczotce okrągłej letnim powietrzem...kierując powietrze z góry na dół tak jak na zdjęciu http://www.fryzjerstwo.pl/img/news/_big/suszarka_2.jpg. Absolutnie nie rób czegoś takiego (pod włos) http://2.bp.blogspot.com/_rWA1HM8gLoE/SqBiE72U8bI/AAAAAAAABiM/ZjcQT65fPu4/s400/DSC03389.JPG Ani takiego (prostopadle) http://i.wp.pl/a/f/jpeg/22944/zdj_04_260x140_.jpeg . Takie suszenie niszczy włosy. Po 3 nie rób baleyage! Z obserwacji wiem, że wiele moich koleżanek po fachu wcale nie bawi się w omijanie pasm już rozjaśnionych i przeciągają rozjaśniacz na całość...i to najtańszy rozjaśniacz z silną wodą bo tak jest szybciej....Poza tym w folii rozjaśniacz jest bardziej agresywny dla włosów bo pod wpływem ciepła jakie wytwarza się w zawiniętej folii rozjaśniacz działa mocniej. Poleciłabym Ci kupić farbę matrix socolor (np. na allegro) w odcieniu maksymalnie o ton jaśniejszym niż twoje naturalne włosy, nałóż tą farbę na odrost z wodą 6%. Na rozjaśnione, zniszczone, podcięte końce ten sam kolor ale z wodą 3%. I na całości trzymaj ok. 30 minut. Powinien Ci wyjść jednolity kolor na całości. Taki średni blond w wybranym odcieniu. Ponieważ z końców kolor szybciej będzie się wypłukiwał możesz w połowie okresu przed kolejnym farbowaniem odrostów zastosować toner matrix colorsync w tym samym odcieniu co farba. Nakłada się go na wilgotne włosy i trzyma 20 minut. Trzyma się na włosach ok. 4-5 tygodni i nie niszczy włosów, a do tego ma właściwości pielęgnujące. Następna koloryzacja to tylko odrost z wodą 6% i na reszcie już tylko toner, bo farba najpierw by rozjaśniła a potem wrzuciła pigmenty. Toner tylko daje pigment bez rozjaśniania a więc te już rozjaśnione włosy nie będą dalej niszczone. Wiem, że trochę Ci namieszałam...ale lepiej zrobić coś porządnie i się trochę pomęczyć pielęgnacją niż chodzić w sianie przetlenionym... Z masek dla Ciebie polecam Ci: Z tanszych: Kallos, mleczna maska odbudowująca (12zł za litrową maskę)...cenę ma śmieszną ale jest naprawdę dobra. Z droższych: maska absolut repair Loreal (ok. 30zł za 200ml...droga ale nie znam lepszej)

Gość kotek filotek
teraz sie otworzy wez sobie tam moje gg bo mie juz denerwuje ta kafeteria :)

Gość autorka topikuuuu
oo juz widze zdjecie i widze grzywke :) dziekuje Bardzo ladnie wygladasz, Tobie pasuje,ale ja bym sie bala takiej grzywki wlasnie :(:( i wolalabym rowna jakas.. A moglabys zerknac teraz na mnie w calej okazalosci i mi doradzic cos??:):)

Gość kotek filotek
przejdzmy na gg :)

Gość autorka topikuuuu
aaa bo to drugie zdjecie to jest nieasymetryczna rozumiem juz :) wiec taka grzywka pierwsza,ktora zakrywalaby cale czolo i na bokach bylaby ciut dlusza bardzo mi sie wlasnie podoba jak dla mnie :)

Gość autorka topikuuuu
Anq25 bardzo dzikeuje Tobie tez za pomoc i bardzo dluga odpowiedz. Na pewno wezme sobie to co napisalas do serca:) chce wreszcie cos zmienic i miec zdrowe wloski. Pozdrawiam Cie serdecznie:):) i wlasnie trafilas w 10-ja mam na glowie siano przetlenione-tego mi wlasnie brakowalo slowa dzieki jeszcze raz za rady [ kiss]

Gość autorka topikuuuuu
bardz Wam dziekuje dziewczyny raz jeszcze. Dawno nie spotkalam osob tak pomocnych. Anq25 na pewno w te maski sie wyposaze-35 zl za maske,to nie tak duzo,a skoro taka dobra,to warto ja kupic. W normalnym sklepie ja sie dostanie??

Gość Anq25
Acha i bez obrazy ale baleyage platyna + brąz to jest najbardziej wiśniacki zestaw! Przyjęło się w Polsce taki robić i nie wiem dlaczego dziewczyny się tak krzywdzą! A fryzjerzy tak chętnie to robią...Po pierwsze baleyage ma imitować refleksy słoneczne i ma wyglądać naturalnie...czyli pasemka powinny być drobne i maksymalnie o 1 ton jasniejsze od reszty. Ewentualnie jak zależy komuś na bardziej jasnych włosach może zrobić dwa odcienie blondu o 1 i o 2 tony jaśniejszy niż naturalny kolor. Wyjątkiem są tylko kolory awangardowe, gdzie kontrast jest celowy. Kontarst platyna-brąz do naturalnych nie należy...ani do awangarodwych...i głównie polskie bambery to robią, żeby zaoszczędzić na robieniu odrostów...które myślą, że są mniej widoczne...Zobacz nawet w wiesniackiej Claudii o tym pisali http://www.kobieta.pl/uroda/wlosy/zobacz/artykul/balejaz-bez-skuchy/ Po drugie tylko niedouczeni fryzjerzy robią baleyage zawsze rozjaśniaczem! Możesz już teraz przerzucić się na farbę! tylko wygodniccy fryzjerzy nie robią na farbach bo jest trudniej bo najjaśniejsze blondy są mieszane w proporcji 1:2 z wodą utlenioną i przez to taką płynną farbę trudno się nakłada. Kolejna sprawa to rozjaśniacz to tanie badziewie a farby są drogie i jest ich o wiele mniej...Dla przykladu paczka średniej jakości rozjaśniacza starczająca na ok. 20-30 baleyage kosztuje ok. 50zł...tymczasem za średniej jakości farby na taką samą ilość baleyage zapłacisz ok 300zł...tak więc jak widzisz jest różnica... . A robienie baleyage za 150zł to zwykłe złodziejstwo...bo koszt produktów w salonie pracującym na rozjaśniaczu to w porywach 10zl więc wyobraź sobie jakie gówno masz na głowie używane. A jak jeszcze platynowego używasz (czyli bardzo mocnego) to dajesz w d... włosom. Poza tym rozjaśnianie to zabieg techniczny....wytrawiany jest pigment....ale nic na jego miejsce nie jest wsadzane....Są specjalne rozjaśniacze z pigmentem do baleyage ale są tak cholernie drogie, że stosuje je 1 na 100 salonów. Dobry fryzjer nie wypuści Cię z pasmami, które tylko są rozjaśnione ...Tylko stonuje pasemka farbą na konkretny odcień...

Gość Anq25
Nie kupisz tego w sklpie, są to maski do kuracji w salonach fryzjerskich. Kupisz na allegro albo w nielicznych hurtowniach fryzjerskich. jak masz kasę kup całą serię a najlepiej ampułki absolut repair z tej serii. Nakładasz i po paru minutach spłukujesz a tworzą przez 2 tyg warstwę ochronną a włosy są cudownie miękkie.

Gość Anq25
Tak sobie myślę i stwierdziłam, że sprostuję to co napisał kotek bo widzę, że wprowadza pewne błędy i raczej nie polecam się stosować do pewnych porad: 1)„no i na pewno płukanka po każdym myciu głowy”... Odp. Po pierwsze Pani na zdjęciu absolutnie nie robi włosów płukanką bo to jest ewidentnie ciepły odcień ale bardzo jasny, świetlisty, który stałby się nijaki po zneutralizowaniu fioletową płukanką. Po płukance robią się platynowe, pozbywają się żółtego refleksu...a to platyna nie jest. To jest platyna http://kobieta.interia.pl/uroda/pielegnacja/news/blondynki-kontratakuja,1092964 i być może ta Pani stosuje płukankę...Co do płukanek (tzw. fiolex) to jak często się robi nią włosy robią się szaro-bure...Do tego płukanka mocno chwyta tam gdzie są porowate i raczej polecam stosować szampon silver niż płukankę. A w ogóle lepiej jest zastosować toner i mieć spokój na miesiąc. 2)„aha i jeszcze jedno-taki kolor uzyskuje sie TYLKO rozjasniaczem.farba mozna uzyskac odcienie miodowe itp ale nie platynowy blond.jestem dyplomowana fryzjerka wiec wiem...” Odp. Wystarczy użyć farby ultra blond (sama stosuję na klientkach i mają platynowy blond) i dodać odrobinę koloru wzmacniającego (czasami nazywane tonerami lub barwnikami neutralizującymi) (w przypadku platyny fioletu i popielatego...choć nadal będę się upierać, że ta Pani nie ma platynowego blondu)...coś o czym większość fryzjerów zapomina, że istnieje...Dowodem na to, że są takie farby i takie „uzupełniacze” macie tutaj: http://www.pro-sprzet.pl/foto_towar/maxi/1901.jpg http://www.ladysi.pl/vero_color.html 3)„farba nie poprawisz kondycji wlosow-z tej prostej przyczyny ze pasemka sie mieszaja z naturalnymi wlosami i nie widac tak szybko odrostow,co za tym idzie farbuje sie wlosy rzadziej, poza tym woda utleniajaca do pasemek jest tak silna ze trzyma sie ja 2 razy krocej na glowie niz farbe”. Odp. Farbuje się włosy rzadziej...co za różnica skoro farbujesz odrosty wcześniej nie farbowane? Tak więc każdy cm włosów jest farbowany 1 raz! Bez względu czy to baleyage czy farba!!! Farb rozjaśniających się nie przeciąga na całości...Jest więc to tylko kwestia częstotliwości chodzenia do fryzjera...i tylko debil idiota rozjaśniałby przy każdej wizycie te włosy co już są rozjaśnione...Po drugie „poza tym woda utleniajaca do pasemek jest tak silna ze trzyma sie ja 2 razy krocej na glowie niz farbe”...Czas działania nie ma w tym przypadku znaczenia o ile przestrzega się czasu optymalnego! Możesz trzymać farbę z wodą 6% 40 minut i rozjaśniacz z wodą 9% 20 minut i włosy bardziej dostaną po d....od rozjaśniacza z mocną wodą! Im mocniejsza woda tym gorzej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4) „absolutnie nie ma szansy na taki efekt jak na zdjeciu bo fryzjer nakladajac rozjasniacz zaklada na glowe czepek i wyciaga poszczegolne wlosy dopiero farbuje lub rozdziela specjalnym szpikulcem i zostawia sporo wlosow niezafarbowanych zeby uzyskac efekt kontrastu choc tych jasnych wlosow jest tak duzo ze tej reszty bez farby nie widac ale efekt jest doskonaly,nakladajac farbe na wszystkie wlosy nie uzyskasz napewno takiego rezultatu.wlosy beda sie wydawac ciezkie i jednolite.taki sztuczny kask” Odp. Zaraz się przewróce! Czepek?!!!!!!!!!!! Dziewczyno nikt już czepka nie stosuje! Podejrzewam, że jest to globalna koloryzacja panelowa...całe włosy są zafarbowane! Gdzie ty tam widzisz naturalny kolor? 5) „staraj sie nie obiazac wlosow lakierami a juz szczegolnie pianka woskiem”....co do lakieru i pianki się zgodzę bo zazwyczaj wysuszają włosy...natomiast wosk ma właściwości natłuszczające...czyli coś co jest zbawienne dla przesuszonych włosów...Tylko nie bardzo wiem do czego miałaby używać wosku na długich włosach:D 6) „balejaz sprawi ze wlosy sie przemieszja i nie beda wygladac na takie zniszczone” Odp. Zostawienie tych przetlenionych końców i wrzucenie u nasady pasemek...będzie bardzo nieestetyczne! Z reszta nie wiem co ma się przemieszać...te kilka cm odrostu może i tak...no ale ten nie jest zniszczony...a z reszta włosów co? Taki baleyage od góry będzie wyglądał jakby od kilku lat ktoś przeciągał na całości blond i tylko dorzucał brąz...Lepiej będzie wyglądać jak nadasz tym przetlenionym włosom odcień i je zapigmentujesz i będziesz wygładzać na szczotce tak jak Ci opisałam...a nie zostawiać siano żeby samo wyschło... 7) „po balejazu to najwczesniej za 3 mies sie powinno robic kolejny ale ja robie co pol roku i jest ok.” Odp. ...6 cm ciemny pas od nasady jest ok.? masz albo pas startowy na przedziałku albo żydowską czapeczkę na czubku głowy jeżeli nie masz przedziałka...no ale szewc bez butów chodzi:D 8) „te asymetryczne daja wieksze efekty ale nie pasuja kobietom z kreconymi wlosami nie do kazdego ksztaltu twarzy” Asymetryczne grzywki niwelują niemal każdy mankament!!!!!!!!! Odwarcaja od nich uwagę! Mało komu to pasuje prosta grzywka...Podyskutowałabym też o tym, że grzywki asymetryczne nie pasują kobietom z kręconymi włosami... http://ikf.styl.fm/fryzury-krecone/fryzura38550.htm http://ikf.styl.fm/fryzury-krecone/fryzura23854.htm 9) „to ja i moja grzywka ona nie jest ani symetryczna ani niesymetryczna to jest tzw grzywka na bok”....no to muszę Cię rozczarować....MASZ ASYMETRYCZNĄ grzywkę! Jeżeli zaczeszesz włosy na twarz i nie są one symetryczne (czyli równe) po obu stronach twarzy to masz grzywkę asymetryczną! Ty masz ewidentnie krótszą grzywkę z jednej strony... Fajnie, że dziewczyna chce pomagać innym ale gada bzdury...szkoda....jakby się doszkoliła i nadal tak chętnie dawała rady to była by świetną fryzjerką...

Gość autorka topikuuuu
Anq25---> dzieki Ci bardzo za wyczerpujaca odpowiedz. Czy moglabys mi podac swojego maila?? Chcialabym sie cos zapytac:) Pozdrowienia

Gość lolitera
mnie sie wydaje ,ze fryzura na pierwszym zdjeciu to jakis popielaty blond Na twoje platynowe pasemka mozesz kupic płukanke Delia czy jakos tak Sa fioletowe i bordowe W fioletowych kolor zrobi sie lekko gołebi, apo bordowej bedzie wpadał w beż czy róz, tylko trzeba dobrze wymierzyc No i nie wiem czy płukanka przyjmie na twoich włosach, ale myslę ze powinna A co zdjecia nr 1 , to obstawiam jakis beżowy lub popielaty blond

Gość autorka topikuuuuu
Anq25---> dzieki Ci bardzo za wyczerpujaca odpowiedz. Czy moglabys mi podac swojego maila?? Chcialabym sie cos zapytac

Gość CUDOWNA FRYZJERQA
PROSZE napisz skad jestes i ile kosztuje u ciebie wizyta z baleyage? bo mam za 1,5 mies slub a za 3 chrzciny jesli nie odp zaraz to i tak zajrze tu jutro dziekuje!!!!!!!!!!!

Gość CUDOWNA FRYZJERQA
do ANQ25------>PROSZE DAJ MI JAKIS NAMIAR napisz skad jestes i ile kosztuje u ciebie wizyta z baleyage? MAM 23 LATA bo mam za 1,5 mies slub a za 3 chrzciny jesli nie odp zaraz to i tak zajrze tu jutro dziekuje!!!!!!!!!!!

Gość Anq25
Jestem z Poznania:) Jeżeli chcesz znaleźć fryzjera z Twojego miasta poszukaj na www.fryzjerzy.pl.

Gość Anq25
Autorko topiku zapytaj tutaj albo najlepiej w dziele forum fryzjer, kosmetyczka itd. Nie podaje mejla publicznie. Możesz podać swojego a odpiszę. Co do baleyage robię go tylko w wypadku kiedy włosy nie są zmasakrowane poprzednimi baleyage, cena zależy od wielu czynników. Zużycia farby, folii, czasu itd. Ale nie schodzę poniżej 200zł.

Gość autorka topikuuuu
aneczka85@o2.pl wiec bede wdzieczna jesli odpiszesz,bo wciaz mam sparwe:) dzieki z gory