Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warszawianka1973

WYPADANIE WŁOSÓW - czy odrosną?

Polecane posty

Gość warszawianka 1973
up

Gość erbawtbtber
bardzo wspolczuje, mnie tez zaczely wypadac wlosy niedawno,ale od razu zmienilam pielegnacje, inny szampon,maski, odzywki, oleje na wlosy itd i jest dobrze. Duzo na ten temat czytalam na wizaz.pl, miedzy innymi o wcierkach np ze skórki jabłka i innych specyfikach - mnie sie nie chce w to bawic,bo leniwa jestem,ale Ty powinnas poczytac i sprobowac :)

Gość erbawtbtber
tu kilka przykladow - wszyskie skladniki mozna kupic w sklepach internetowych: * 6 łyżek nalewki z miłozeby japońskiego * 5 ampułek Biostyminy * pół buteleczki soku z pokrzywy * 10 łyżek nalwekki z żeń szenia (Panaxan) * 10 łyżek nalewki z szałwii lekarskiej Wymieszać i odstawić na 2 dni, wcierać na noc --------------------------------------- Bierzemy szklane naczynie np. miseczkę i dodajemy takie oto składniki: *woda brzozowa/pokrzywowa (lub obie) *kilka kropel witamienk Juwit * olejki eteryczne: 2 krople tymiankowego, 2 krople drzewa cedrowego, 3 krople lawendy, 3 krople rozmarynu * olej jojoba *olej z pestek winogron *olej kokosowy * mozecie też dodać np. miodu, tretinoinki, jakiś ekstrakt np. GTE, fluid z biosiarką (ja dodaje ten ostatni) Moczymy włosy, odsączmy nadmiar wody ręcznkiem iwcieramy odżywkę w skórę, robiąc przy tym delikatny i dokładny masaż. ---------------------------------------------------------- Wcierka hamująca wypadanie i pobudzająca porost włosów baza- woda brzozowa lub pokrzywowa Barwy za 4,40 zł (30ml) ekstrakt z jabłek 3% ekstrakt z saw palmetto 3% ekstrakt z korzenia pokrzywy 4% Lekka odżywka w psikaczu woda destylowana (30 ml) proteiny jedwabiu 4% keratyna 3% ceramidy 6% NMF (odrobina) Maska regenerująca do włosów baza- maska do włosów Rigenol (30ml) mleczko waniliowe 5 ml gelmoist 3% koncentrat aloesowy 200x 2% olej ze słodkich migdałów 5ml ginkgo biloba 2%

Gość warszawianka 1973
erbawtbtber ---> Dzieki za rady, też duzo czytalam na ten temat i stosuje rozmaite kuracje majace pobudzac porost wloskow. Jesli chodzi o ziolowe plukanki to szczerze mowiac efektow nie widze, a wrecz czasem mam wrarzenie, ze np od plukanki ze skrzypu moje wlosy sa bardziej szorstkie i sianowate, ale podobno na efekry trzeba czekac dlugo. Lepsze wrazenie wywarla na mnie apteczna chemia, szczegolnie Dermena, po której zastosowaniu odczuwałam przyjemne mrowienie, a to oznaka, ze szampon dziala. Na opakowaniu napisane jest, ze zauwazalny odrost wlosow powinien nastapic po wielomiesiecznej kuracji i we wczesnym stadium lysienia. Wiec czekam. Zamowilam sobie tez Vichy dercos aminexil, zeby moje wlosy nie przyzwyczily sie za bardzo do dermeny (bo na poczatku stosowania mrowienie odczuwalam, teraz juz prawie nie) i bede myla wlosy raz tym raz tym. A na wizarz.pl przeczytalam ostatnio watek "Placent Hair Liquid - cudowny środek na nowe włoski" gdzie zalozycielka tematu miala niemail identyczny przypadek jak ja i uzyskala efekty o ktorych ja marze, wiec chyba sie skusze na to "cudo". Stosowal ktos moze te ampulki z Placenty?

Gość ghhhkkkkj8
trzeba było trwałą robić- wcale nie jest taka szkodliwa, a na pewno nie tak jak pryskanie skóry głowy lakierem. kiedyś w fazie zapuszczania włosów(z krótkich) robiłam sobie taką maksymalną skorupę na głowie(chyba ze 2 butle lakieru zużywałam na m-c. w końcu na skroni (tam gdzie ten lakier miał najwięcej kontaktu ze skórą, gdzie wręcz wcierałam go palcami) zrobił mi się łysiejący placek. te włosy już nigdy nie odrosły tak jak na reszcie głowy. a robiłam to ok 0,5 roku. ale życzę powodzenia

Gość warszawianka 1973
ghhhkkkkj8----> wlasnie obawiam sie, ze u mnie tez nie odrosna, najgorzej mam przerzedzone od karku do srodka glowy, chociaz na szczescie rownomiernie: nie widac lysych miejsc. A Trwala robilam: wydalam na nia 120 zl, po zdjeciu walkow przez fryzjerke prawie nie bylo widac ze cokolwiek bylo robione, ale napuszyla mi je pianka i jakos to wygladalo. Rozprostowala mi sie po tygodniu, mam rodzaj wlosow kompletnie niepodatnych na skret w dodatku długie, za ramiona, a wlosy na trwala kreca sie do 20 cm.

Warszawianko 1973 sorki, że tak długo się nie odzywałam, ale miałam wiele pracy. Jak dasz radę to naftę możesz kłaść i 2 razy w tygodniu. Ze względu na fakt, że w tygodniu nie miałam czasu tego robić, to zazwyczaj robiłam w niedzielę przed myciem głowy. Na brudne włosy nakładałam naftę, a nawet ją wcierałam w skórę, następnie przeznaczyłam stary ręcznik, którym owijałam głowę i chodziłam w takim turbanie ile się da. Jak miałam wolną chwilę to nosiłam naftę nawet do 2 godzin. Następnie myłam głowę rozgotowanym mydłem, po jakimś czasie zaczęłam stosować co robie do dnia dzisiejszego tylko szampony ziołowe. Do ostatniego płukania do miski wlewałam ocet i dolewałam do niego ciepłą wodę i tym preparatem spłukiwałam ostatni raz. Od razu muszą przyznać, że niestety płukanie po nafcie to okropna rzecz. Ponadto pomimo iż czujesz od siebie i naftę i ocet, ludzie przebywający w twoim otoczeniu tego nie czują. Mnie się stale wydawało, że wszyscy czują ode mnie specyficzny zapach. Na początku wszystkich się pytałam i mówili, że niec nie czują. Życzę wytrwałości.

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
tzeba mieć nieźle nasrane we łbie żeby tak katować własne włosy widząc że wypadaja. Chyba jesteś jakaś nidorozwinięta.Jak ja zauważyłam że wypadaja mi włosy to od razu zaczełam działać żeby to powstrzymać

Gość cmentarna oragne342
pewnie ze odrosna!!! kazde wlosy odrastaja,czy to rzesy,czy brwii,czy te na glowie,czy te na nogach,rekach itp. chyba ze sa potraktowane jakims laserem lub zaaaaajebistym srodkiem radioaktywnym albo chemicznym lub sa nagminnie wyskubywane(dzien w dzien tak np przez miesiac),wtedy beda albo odrastac duzo slabsze albo w ogole nie odrosna...ale jak wypadaja ci z powodu zlej diety,farby do wlosow lub innych malo inwazyjnych powodow to odrosna na bank!!!

Gość warszawianka 1973
kasiu ---- > dzieki! hhhhhhhhhh-----> widzisz anonimie, problem polega na tym, ze norma, ktora nie powwinna budzic niepokoju to ok do 100 wlosow. A mi wiecej dziennie nie wypadalo. Ale jak widac dla mnie to nie byla norna tylko za duzo. Widzac siebie codziennie w lustrze nie zauwazalam roznicy, tlumaczylam sobie "przeciez zawsze mialam cienkie wlosy") . Dopiero jak zauwazyla to JEDNA bliska mi osoba i porownalam to co mam na glowie ze zdjeciami sprzed kilku lat to sie przerazilam. A jak nie masz nic madrego do powiedzenia w przeciwienstwie do twoich poprzedniczek to laskawie sie nie wypowiadaj. Co powinnam zrobic wczesniej to ja doskonale wiem, problem jest, zeby madrym byc teraz. Trzeba byc niedorozwinietym zeby na pytanie "Czy wlosy odrosna?" (szczegolnie, ze napisalam wczesniej, ze sama sobie zdaje sprawe, ze to byla glupota) odpowiadac: "Jestes pojebana, ze kiedys zrobilas to to i to". Nie umiesz czytać o co pytam? cmentarna oragne342 -----------> dzieki za pozytywna prognoza, ale ja widzisz kilka postow wyzej uzytkowniczce: ghhhkkkkj8 nie odrosły :/

Kasia1139 a jakiej nafty taraz uzywasz-zwyklej czy oczyszczonej z apteki bo slyszalam ze ta nafta z apteki juz nie jest tak bogata w wartosci odzywcze jak ta zwykla nafta,ja niestety tez mam problem z wypadajacymi wlosami i tez uzywam sprayu do stylizacji WELLAFLEX i na dodatek ostatnio kupilam lakier do wlosow tez WELLAFLEX.

Gość warszawianka 1973
MALA2284 ----> moim zdaniem nie tu tkwi przyczyna Twojego problemu (chyba ze przesadzilas ze stylizacja), choc wiadomo - wszelkie kosmetyki do stylizacji wlosom nie sluzą, ale jesli uzywa ich sie Z UMIAREM to naprawde wszystko powinno być w porzadku. Chciałam podkreslic, ze generalnie WELLAFLEX uwazam za najlepsze kosmetyki do stylizacjo wlosow. Oczywiscie uzywane NORMALNIE I Z UMIAREM polecam każdemu!

Gość ghhhkkkkj8
ja mam proste jak druty włosy- loki rozprostowują się całkowicie w pół godziny. trwałą miałam raz w życiu- i trzymała się bardzo długo- dopóki nie ścięłam włosów. nie byłam z niej zadowolona, bo mi nie pasowała, ale włosy nie zostały w ogóle zniszczone, a trwałość była bez zarzutu, więc to chyba kwestia dobrego fryzjera. nie żebym cię zachęcała w twojej sytuacji

Gość warszawianka1973
ghhhkkkkj8-----> Jezeli chodzi o jakakolwiek stylizacje to wlosow juz nie tykam :) Ale jestem maksymalnie zaskoczona tym co piszesz o trwalej: z ciekawosci: dokad masz wlosy? bo ja mialam za lopadki ji jak robilam rozeznanie w ok 10 salonach fryzjerskich to w wiekszosci powiedzieli, ze na moich wlosach sie nie da (za dlugie i nie podatne na skret: nie kreca sie nawet pod wplywem wilgoci)

Gość warszawianka1973
up

Gość mam pytanie do kasi
odnosnie tego rozgotowanego szarego mydla...hmmm ile tego mydla i jak je rozgotowac? :) z woda, czy tak samo? sorki za glupie pytanie, prosze o oswiecenie :D

Gość Tataszka
z tym super odrastaniem po odchudzaniu to tez bym nie przesadzała...przestalam się odchudzac rok temu i dalej lecą tak samo jesli nie gorzej.odrosty tez mam niewielkie..wyc się chce do księzyca dziewczynki czasami wyciągając kolejną grasc mam ochote obciachać się na łyso i nie myslec ze kiedykolwiek mialam jakies wlosy..dodam ze badania endo i krew zrobione.

Gość siemie lniane
jedz siemie lniane, DUŻO SIEMIENIE LANIANEGO CODZIENNIE. Nie gwarantuję że na 100% odrosną, ale mysśę że raczej powinny. Tylko jedz regularnie i nie zniechęcaj się. Poza tym wydaję mi się że to ostukiwanie skóry głowy to jest bardzo dobry pomysł i sama zamierzam to robić. PS mnie po siemieniu odrosły włosy (mocne i silne) niestety przestałam jeść po ok. 3 tygodniach i włosy przestały odrastać. Teraz znów mam zamiar opychać się siemieniem, ile się tylko da.

Gość siemie lniane
poza tym trzeba unikać zanieczyszczeń, ja niestety mieszkam w warszawie ale jak najczęściej zażywam świeżego powietrza bo to też pomaga na włosy i cerę. no i SIEMIE LNIANE CODZIENNIE

LUDZIE POMOCY JUZ OD 2 LAT WYPADAJĄ MI WŁOSY TERAS ZROBIŁO SIE TO JUZ NIE DO WYTRZYMANIA WŁOSY ROBIA SIE CORAZ ZADSZE JUZ ZADNEJ FRYZURY NIE DA SIE ZROBIC SKÓRA SWEDZI I JESZCZE TEN TŁUSZCZ NA GŁOWIE NA POCZĄTKU MYSLAŁAM ZE TO PRZEZ ANEMIE ALE NIC NIE POMOGŁO PO ZAZYCIU ZELAZA ..WYCZYTAŁAM ZE TO MOZE PRZEZ TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE ? CZY TO PRAWDA ZAZYWAM JUZ 9 LAT? PROSZE WS POMUSZCIE MI NAD CZOŁEM JUZ MI SIE ROBI TAKA MAŁA LYSINKA TO STRASZNE ZAWSZE MIAŁAM TAK DUZO WŁOSÓW ..A TERAZ JUZ NIE ZOSTAŁO MI NIC NA GŁOWIE I JESZCZE SIE ŁAMIA ..CO JA MAM ZROBIC BŁAGAM O POMOC

Ciężka sprawa, ale przynajmniej wiesz, co stało się powodem wypadania twoich włosów . Musisz o nie teraz bardzo dbać. Tu masz stronkę, z której dowiedzieć się możesz wiele cennych rzeczy, zerknij na tent tekst. http://wypadaniewlosow.edu.pl/2010/07/30/sposoby-na-lysienie/ Przede wszystkim proponuję ci zakupić w aptece jakiś dobry szampon na łysienie, do tego wspomagająco odżywkę. Absolutnie nie wolno ci teraz malować włosów, prostować ich, ani używać lokówki. Najlepiej by było, gdybyś wstrzymała się także z korzystania z suszarki do włosów. Lepiej pozwolić im samoczynnie wyschnąć, ponieważ to znacznie bezpieczniejsza metoda. Jeżeli na przykład rano przed wyjściem do pracy koniecznie musisz umyć włosy, to susz je zimnym strumieniem powietrza, bo on nie niszczy tak włosów. Kup sobie w drogerii szczotkę z naturalnego włosia i się nią czesz, nie używaj szczotek metalowych, ponieważ dodatkowo wyrywają włosy. Gdzieś ostatnio czytałam, że osoby mające problem z łysieniem nie powinny związywać ich ciasno gumką, ponieważ takie ściskanie także źle na nie wpływa. Kolejna zasada postępowania z takimi włosami to konieczność stosowania naturalnych maseczek. Oto przepis na niektóre z nich: Kilka żółtek zmieszaj z oliwą, nałóż na włosy, pozostaw na kwadrans, potem zmyj szamponem. W związku z tym, iż oliwa jest bardzo tłusta, będziesz musiała myć włosy kilka razy, aż zmyje ci się nadmiar tłuszczu. Do wykonania kolejnej maseczki potrzebne jest kilka kropel oleju rycynowego oraz ciepła oliwa z oliwek. Nakładasz na włosy, zawijasz je w ręcznik, czekasz kwadrans i spłukujesz. Takie maseczki stosuje się przynajmniej dwa razy w tygodniu, aby przyniosły oczekiwane efekty. Niewłaściwe odżywianie również wpływa negatywnie na kondycję włosów, dieta, niedobory żelaza, krzemu, cynku jak również magnezu oraz witaminy A i niektórych witamin z grupy B powodują nagminne wypadanie włosów. Dlatego jedz zdrowo. Wszystkie wymienione przeze mnie czynności możesz wspomagać lekami. Wybierz się do lekarza, on z pewnością doradzi ci co w twoim przypadku jest najbardziej wskazane. Może przepisze ci jakieś witaminy, lub suplementy diety.

Ciężka sprawa, ale przynajmniej wiesz, co stało się powodem wypadania twoich włosów . Musisz o nie teraz bardzo dbać. Tu masz stronkę, z której dowiedzieć się możesz wiele cennych rzeczy, zerknij na tent tekst. http://wypadaniewlosow.edu.pl/2010/07/30/sposoby-na-lysienie/ Przede wszystkim proponuję ci zakupić w aptece jakiś dobry szampon na łysienie, do tego wspomagająco odżywkę. Absolutnie nie wolno ci teraz malować włosów, prostować ich, ani używać lokówki. Najlepiej by było, gdybyś wstrzymała się także z korzystania z suszarki do włosów. Lepiej pozwolić im samoczynnie wyschnąć, ponieważ to znacznie bezpieczniejsza metoda. Jeżeli na przykład rano przed wyjściem do pracy koniecznie musisz umyć włosy, to susz je zimnym strumieniem powietrza, bo on nie niszczy tak włosów. Kup sobie w drogerii szczotkę z naturalnego włosia i się nią czesz, nie używaj szczotek metalowych, ponieważ dodatkowo wyrywają włosy. Gdzieś ostatnio czytałam, że osoby mające problem z łysieniem nie powinny związywać ich ciasno gumką, ponieważ takie ściskanie także źle na nie wpływa. Kolejna zasada postępowania z takimi włosami to konieczność stosowania naturalnych maseczek. Oto przepis na niektóre z nich: Kilka żółtek zmieszaj z oliwą, nałóż na włosy, pozostaw na kwadrans, potem zmyj szamponem. W związku z tym, iż oliwa jest bardzo tłusta, będziesz musiała myć włosy kilka razy, aż zmyje ci się nadmiar tłuszczu. Do wykonania kolejnej maseczki potrzebne jest kilka kropel oleju rycynowego oraz ciepła oliwa z oliwek. Nakładasz na włosy, zawijasz je w ręcznik, czekasz kwadrans i spłukujesz. Takie maseczki stosuje się przynajmniej dwa razy w tygodniu, aby przyniosły oczekiwane efekty. Niewłaściwe odżywianie również wpływa negatywnie na kondycję włosów, dieta, niedobory żelaza, krzemu, cynku jak również magnezu oraz witaminy A i niektórych witamin z grupy B powodują nagminne wypadanie włosów. Dlatego jedz zdrowo. Wszystkie wymienione przeze mnie czynności możesz wspomagać lekami. Wybierz się do lekarza, on z pewnością doradzi ci, co w twoim przypadku jest najbardziej wskazane. Może przepisze ci jakieś witaminy, lub suplementy diety.

Gość niezdecydowana Lenka
mi włosy tez wypadają od łojotoku który skolei jest spowodowany przerostem grzyba w organizmie który "pożera" witamine B itp

Gość gemik
Myślę, że odrosną jeśli tylko zaczniesz o siebie dbać. Tzn. nie przesadzaj z kosmetykami do ukąłdania włosów, szczotkuj je regularnie, zdro się odżywiaj. Mogą też pomóc jakieś suplementy diety, np. zestaw witamin, jakiś preparat na bazie skrzypu i moze stawo-vit (kolagen).

Gość ala-lu
Wlosy ktore wypadly z cebulka ,juz nie odrosna.Ale rosna nowe o ktore trzeba dbac.Na porost wlosow polecam otreby pszenne rozgotowne z mlekiem(papka)nalozyc na wlosy zawinac recznikiem na godzinke.