Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warszawianka1973

WYPADANIE WŁOSÓW - czy odrosną?

Polecane posty

na pewno odrosną, mi odrosły, a wypadły mocno. Najlepiej idź do dermatologa, to Ci coś poradzi.

Mi kiedyś zaczęły wypadać przez tabletki na trądzik :o Było to z cztery lata temu i włosy nie są tak gęste jak były, zrobiły się cienkie, słabe... Jest sposób żeby przywrócić im dawną gęstość? Ktoś pisał o nafcie, ale jaka to była nafta ? W te wakacje zrobiłam maseczkę z jajkiem olejkiem rycynowym oraz naftą kosmetyczną, siedziałam z tym ok.3 godz. jak zaczęłam to zmywać to myślałam, że wszystkie włosy mi wypadną! Także nie wiem czego wina to była, rycyny czy nafty? Ja to mam cholera pecha do moich włosów :(

Gość Pompadour
Nafta i inne tego typu pierdołki nic nie pomogą. Trzeba ciężkiej altylerii na włosy - kup inneov i vichy dercos. Powinno pomóc.

Gość gabbbbiiii
Polecam olejek kaktusowy na wypadanie włosów - warto spróbować, jest niedrogi. Ja stosuje go od jakiegoś czasu na zmianę z olejkiem Amla i widzę efekty, włosy mniej wypadają i szybciej rosną. Olejki te najlepiej jest zmywać szamponami ziołowymi - np. czarna rzepa (joanna). Olejki można kupić w tym sklepie: http://www.deesis.com.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=4&products_id=3344

Gość TinTinTinka
Ja rowniez cierpie na wypadanie wlosow i moje przerzedzily mi sie juz o wiecej niz polowe w przeciagu 2 lat. Stosowalam wszelkie mozliwe sposoby na ich odratowanie. Domowe maseczki, jajka, ziola i proszki ajurwedyjskie, olejowanie, wcierki, maski, przyprawy, henny, ba... nawet przestalam je farbowac. Przyznam, ze te wszystkie specyfiki z domowej polki wyrzadzaly mi wiecej szkody niz pozytku - podrazniona i swedzaca skora glowy, lupiez, jeszcze bardziej zwiekszone wypadanie. Wszelkie szampony typu Garnier Neril, Alpecin a nawet Henna Treatment Wax ( swoja droga zawiera SLS, wiec same pomyslcie jak podraznia skalp :/ ) spowoduja, ze poprzez uzywanie zauwazywmy wzmozone wypadanie wlosow, rzekomo tych starych i slabych, ktore i tak mialyby wypasc i poprzez regularne stosowanie tych srodkow zaobserwujemy odrost nowych wlosow. Mnie osobiscie te preparaty bardziej zaszkodzily anizeli pomogly. Wlosy lecialy mi jak szalone, jak nigdy przedtem! :( wychodzily garsciami, szczegolnie przy czesaniu i myciu, myslalam, ze calkiem wylysieje... Przestalam je mazac wszelkimi mazidlami. Calkowicie. Zakupilam preparaty witaminowe Merz Special, Silice, Vitapil, wcierki Saponics i rzepa z Joanny, preparat Novoxidyl ( lecz stosuje je sporadycznie )oraz szampon Dermena i Seboradin i tylko nimi dwoma myje wlosy. Po umyciu nakladam odzywke Radical i odzywke wzmacniajaca Z Apteczki Babuni, ktore oczywiscie splukuje, a do ostatniego plukania dodaje odwar z zagotowanego siemienia lnianego (tzw. glutki) wcieram je w mokre wlosy i skore glowy, przesuszam recznikiem i nastepnie susze. Wlosy sie uspokoily, po czasie staly sie grubsze i widze, ze powoli odrastaja malenkie nowe wloski, ale zdaje sobie sprawe, ze to proces dlugi i wlosy nie zageszcza mi sie w przeciagu jednej nocy. Dziewczyny ;) Jedzcie cebule, szczypior, rzezuche, pijcie herbate z pokrzywy. W diecie codziennej dostarczajcie duzo bialka, pelnowartosciowego ;) lykajcie witaminki, od czasu do czasu stosujcie masaz glowy ( kilkuminutowy ) i w razie potrzeby wcierajcie na noc oliwe z oliwek w skore glowy ( lub olej migdalowy lub kokosowy, ale to ewentualnie tylko raz w tygodniu - umiar sie liczy ). Kazda z was musi znalezc wlasny zloty srodek. Powodzenia zycze! I cierpliwosci, mnie wciaz jej brak :)

Gość fajny temat ale
czy kosmetyki Joanna Rzepa maja w skladzie te SLS i inne?

Gość Doloresss10000
Na wypadanie włosów tylko nowe serum z Dermatopoietiną : już po dwóch dniach włosy przestają wypadać !!! To nowość w Polsce i prawdziwy hit - jeszcze mało znany. Więcej : www.doris-dorin.com

Gość Jolka__24__
Hej! Problem wypadania wlosow dopadl i mnie. Wczesniej nie mialam jakichs wiekszych problemow z tym, ale od jakis 2-3 lat to koszmar! Wlosy wypadaly mi garsciami, w niektorych miejscach mam juz lyse placki i wyglada to strasznie! Bylam juz na skaru zalamania, ale stwierdzilam, ze sie nie poddam. Zaczelam szperac w internecie i znalazlam! Dla wszystkich zainteresowanych: http://www.youtube.com/watch?v=pSInCJeWCVc. Na poczatku nie wierzylam, ze ten plyn mi pomoze, ale zaryzykowalam (zreszta nic do stracenia nie mialam) i powiem wam, ze to dziala! Co prawda stosuje go dopiero 4 tydzien, ale juz widac efekty. Mniej wlosow juz wypada. Mam nadzieje, ze wkrotce zaczna mi odrastac wloski. Ponadto kupilam sobie szampon Vichy Dercos Aminexil, ktory musze przyznac tez jest dobry, odzywke Wax Henna Treatment - wydaje mi sie, ze wlosy po niej sa matowe, ale przynajmniej nie wypadaja tak bardzo, a poki co tj dla mnie najwazniejsze. Biore tez witaminy Capivit A+E. Nie chce zapeszac, ale rezultaty tej kuracji sa naprawde dobre, a myslalam, ze juz mi nic nie pomoze i wylysieje do konca.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuup
upupupupup

Gość Jolkaghj
oj ale to niemożliwe, żeby rozjaśnianie aż tak Ci wykończyło cebulki. One naprawdę są mocne. Ja miałam depilację laserową 3 razy, a i tak włosy mi na nogach rosną ;), tak samo po depilacji. Bardziej już masz może jakieś braki witaminowe, ja łykam raz dziennie vitapil i nie mam z tym problemów, a jakieś pół roku temu miałam trwałą, więc... ona to dopiero niszczy włosy.

Gość do jolki....
1. trwalej nie naklada sie tuz przy glowie -wiec raczej nie spowodowala by ona oslabienie CWBULEK wlosow 2.Depilacja laserowa przynosi efekty nie po 3 razach ale przynajmniej po 6 ,a juz raczej trzeba myslec o 10 razach .

Gość trzeba znalezc przyczyne
wypadania wlosow, wiem ze jest to trudne bo czesm jest jakas choroba albo za duzo środkow do stylizacji, ale......wypadanie mozna zachamowac i wlosy potem odrastaja z tym ze.......jesli ktos sie urodzil z grubymi wlosami i np. wlosy wypadaja od srodkow stylizacji, czy wlasnie od jakiejs choroby ktora da sie zahamowac to wlosy po pewnym czasie moga odrosnac i znowu bead grube........ale jesli ktos mial zawsze cienkie i one tez wypadaly z jakiegos powodu to rowniez odrosna, przestana wypadac ale beda nadal cienkie...nigdy nie beda grube jedynie zahamuje sie proces wypadania, jakie wlosy dostajemy genetycznie to takie beda....niektorzy tego nierozumieja....

Gość Jolkaghj
Mów co chcesz, ja się depilacją laserową bardzo zniechęciłam, wydałam mnóstwo kasy, zabieg nie jest bezbolesny (mnie bolał bardzo) i do tego praktycznie 0 rezultatów. Nie polecam i tyle. Mogłabym ją dociągnąć do 10, ale naprawdę nie widziałam praktycznie żadnej zmiany. A co do trwałej, pierwszą miałam jakieś 5 lat temu, i zaręczam, nie wiem jak u innych, ale włosy wypadały mi po niej strasznie, nie mogłam tego zastopować. Nie wiem czy trwała dotyka czy nie dotyka skóry, nie znam się na tym, ale tak zareagowały na trwałą moje włosy.

Gość MajeczJ
mi też depilacja się nie sprawdziła, 0 rezultatów, pieniądze wyrzucone w błoto.

Gość TinTinTinka
Nie Joanna Rzepa zawiera SLS, a odzywka do wlosow i skory glowy Henna TREATMENT WAX.

Gość lokoko
warszawianko, bardzo jestem ciekawa, czy od tego 2009 roku Twoje włosy odrosły? czy po stylizacjach wypadnięte włosy Wam odrosły? mam bardzo podobny problem. używałam najmocniejszego lakieru wellaflex, przez jakieś 3 lata, ze 2 razy w tygodniu do utrwalania loków. włosy były pokryte taką skorupą i wyrywały się przy czesaniu a nawet przy np spaniu. Nie widziałam wcześniej że mam ich mniej, ale gdy obejrzałam zdjęcia sprzed kilku lat z liceum to się przeraziłam. Różnica jest ogromna. Jak byłam mała to miałam bardzo gęste włosy, jak mama i siostry. jednak zawsze miałam je długie i gdziekolwiek nie pojechałam to ciocie, babcie, koleżanki w szkole, ciągle wszyscy chcieli je czesać. a ja zaciskałam zęby. i pozwalałam (w przeciwieństwie do siostry, ta tupała nogą i uciekala, a potem miala ścięte na krótko. dziś ma piękne, gęste grube włosy). te moje wyrwane wtedy włosy chyba odrastały, ale do teraz mam na głowie takie włosy które są grube, jak nitka, i obok nich takie cienkie, cieniutkie że dostrzegam je dopiero gdy spadną na białą kartkę. to są chyba te wyrwane które odrosły. Moim wielkim błędem było kręcenie włosów (dla objętości) i lakierowanie przez te ostatnie lata. tyle mi ich wypadło! czy jest szansa że odrosną? choćby jako te cienkie?

Gość gość
Witam, Bardzo Proszę o odpowiedz na zadane pytania. Stwierdzono u mnie PCOS, przerzedziły mi się włosy, brałam już Minoxidil lecz on na mnie nie działał a wręcz wypadało mi ich więcej. Stosowałam także Alpicort przez okres prawie 3 mc bez wyraznej poprawy także. Teraz stosuje antykoncepcje jeden tydzień, lekarz przepisał mi biorę go niecały tydzień dopiero, jak na razie żadnej wyraznej poprawy. Ważę 42 kilogramy przy wzroście 160 cm a więc jestem bardzo szczupła przy stwierdzonym zespole policystycznych jajników. Lekarz przepisał mi antykoncepcję o nazwie "Atywia", biorę ją niecały tydzień, jak dotąd poprawy w wypadaniu włosów nie widać. Wyniki badań które do tej pory przeszłam: I)Wyniki Trichogramu: a) włosy anagenowe 77% przy normie 85% włosy katagenowe 1% przy normie 2% włosy telogenowe 22% przy normie 15 % b) Trichometria w normie c) Zmieszany mechanizm wypadania 6% włosów dysplastycznych i 2% włosów dystroficznych. II) Wyniki badania z krwi a) Żelazo 113,20 ug/dl przy normie 37,0-145,0 b) OB 5 mm/h przy normie 3-12 III) Wyniki badań HORMONÓW z krwi: 1) Diagnostyka tarczycy: a) TSH 1,85 mlU/l przy normie 0,27- 4,20 b) FT3 3,67 pg/ml przy normie 2,57- 4,43 c) FT4 1,31 ng/dl przy normie 0,93- 1,7 2) Testosteron 0,548 ng/ml przy normie 0,084- 0,481 3) SHBG 75,2 nmol/l przy normie 18,0- 114,0 4) Androstendion 4,80 ng/ml przy normie 0,30- 3,30 5) Prolaktyna 27,93 ng/ml przy normie 2,8- 29,3 6) DHEA-S 232,32 ug/dl przy normie 25,9- 460,2 IV) Wyniki badania USG TV jajników Jajnik lewy 32/22 - bez zmian Jajnk prawy 35/25 - drobne torbiele Endometrium 8,8 DIAGNOZA: STWIERDZONY ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW ( PCOS) JAKO PRZYCZYNA WYPADAJĄCYCH WŁOSÓW Pytania: Czy włosy mi przestana wypadać? Czy włosy które mi wypadły odrosną? Czy Torbiele się wchłoną przy stosowaniu antykoncepcji? Czy tez konieczny będzie zabieg Ich usunięcia "Laparoskopia"? Czy po zaprzestaniu stosowania antykoncepcji problem torbieli, podwyższonych androgenów oraz wypadania włosów powróci? Jeśli powróci to czy z większą siłą niż obecnie? Nie mam dzieci, nie byłam w ciąży, czy będę mogła zajść w ciążę i urodzić dziecko? Z góry Dziękuję za poświęcony czas na przeczytanie mojego postu.

Gość Siuup
Idź do trychologa, po badaniach dostaniesz konkretne wskazówki i potrzebne preparaty pod Twój problem. Nie każdemu wszystko pomaga, odżywki też muszą być dobrze dobrane :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI