Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyśka24

Jak zdrowo się odżywiać i żyć- kto ze mną?

Polecane posty

to taki serek w sumie typu feta ale jest bardzo zdrowy, i kalorii ma bardzo mało

tofu jest to ser,najpopularniejszy w kuchni azjatyckiej,osobiscie nie jadlam,mozna u nas kupic bez problemu

Acha!! to to rzeczywiscie nic prostrzego... No ja planuje na jutro sobie zrobic cos orientalnego,dzisiaj tesciowa zaprosila mnie na kolacje,nie wypadalo mi odmowic,ale ona wiem jak ja jadam wiec drugiego razu nie bedzie,(mam nadzieje)...ja zaraz na szybka przekaske do domciu lece(kasza brazowa z moimi warzywami z patelni).....i mam jeszcze na pozniej banana,i jogurt ale nie wiem czy go wypije bo jakas taka pelna jestem....

ja za tofu nie przedam - w sumie tofu nie ma zadnego smaku - nasiaka zmakiem jedzenia, do ktorego sie go dodaje - to taki wegetarianski iby serek - robiony z soczewicy mozna np do pokroic w kostke i dodac do dania chinskiego ale ja nie przepdam :(

No dzieki dziewczyny ,ale jak mozna kupic bez problemu to fajnie ,bo dzisiaj chce zrobic male zakupy... Wczoraj "szalalam" wysprzatalam cala gore domu,pokoje dzieci,tak mnie wzielo ze skonczylam chyba o 21,szybko kolacja i bylam wykonczona....

samego tofu nie jadłam ale takie w daniu podanie w restauracji jest smaczne ;) bo w sumie go nie czuć :P

powodzenia:) ja po obiadku,ale ta kasza jest sycaca,dzis chyba sie wybierzemy na kolacje,tzn.chcialabym pojsc do tej kawiarni co bylismy ostatnio a tam w menu tylko salatki,desery,koktajle i alkohol,ja bym wybrala salatke ale co z moim facetem?chyba ze zrobie mu nalesnikow a ja zjem salatke:Don wypije sobie piwko za to:)chyba,ze wybierzemy inny lokal

wypilam 0,5l czerwonej herbatki,nie naraz oczywiscie,teraz zaparzam drugie 0,5l ale zielonej,umulam wlosy,nalozylam maseczke,moczylam dlonie w cieplej wodzie z oliwa,nie wylalam jej tylko mocze jeszcze stopy:Phehe,mam strasznie zniszczona skore u prawej dloni:(zalatwilam sie domestosem,nie moge doprowadzic jej do normalnego stanu,bylam u kosmetyczki na parafinie,kremuje dosc czesto,nic nie pomaga:(tak to jest jak nie zapomona sie o rekawiczkach podczas sprzatania:(mam za swoje

No to sie ladnie zalatwilas healthy? Ale to tak jednorazowo czy to trwalo jakis czas?? Ja jeszcze troszke i do domciu,caly dzisiejszy dzien spedzilam na garnku,pozbieralam troche przepisow.. Teraz oczywiscie tylko znalezc czas na pichcenie... Jeszcze male zakupy mnie czekaja,denerwuje mnie tylko ze to zdrowe odrzywianie jest takie drogie,wczoraj za maly syrop klonowy zaplacilam 35 zl? a gdzie reszta....nie mam juz octu balsamicznego,i dalej szukam tej oliwy w sprayu..ech

kalina niestety sprzatalam czesto bez rekawiczek:(zjadlam jeszcze resztke wczorajszego spaghetti ze szpinakiem,pije zielona herbate

zgadzam sie ,ze zdrowe odzywianie nie jest tanie....same warzywa ile kosztuja,szok!ryby,rozne cudenka typu oliwy,ocet i dodatki:(mleko sojowe kosztuje ok 8zl!!!niestety nie stac mnie na nie

No nie gadaj!!!! Ja wlasnie usilnie prubuje takie znalezc,ale 8 zeta!! kurcze,to to przesadzili,ja chyba tez zrezygnuje bo ja jestem maniaczka mleka,a to rzeczywiscie drogo....

nigdy wczesniej nie zwracalam uwagi ale ostatnio odwiedzam polki z zywnoscia eko i innymi rzeczami tego typu i patrze 7,90zl...........oczywiscie litr

hej ja po egzaminku - bylo ok, ale wyniuki za miesiac wiec zobaczymy :) tearz uciekam na zajecia a wieczorek zasluzone piwko :)

Nie mam czasu skończyć tego co napisałyście, ale wczoraj właśnie kupiłam tofu, bede z nim robic spaghetti wg Toski takie z suszonymi pomidorami z sloika i z bazylią świeża i cos chyba jeszcze w tej chwili nie pamietam dokladnie, ale to nie dzisiaj raczej. W większości przeisów podawane jest ono jako zastępca mięsa właśnie, tak jak pisałyście, nasiąka smakiem potrawy, wię może slużyć jako wiele rzeczy- dużo jest o nim na internecie :) Ja właśnie zjadlam kanapki z sałatą zieloną, papryk pomidorem i kiełkami, a do pracy mam prawie to samo ale jeszcze z zołtym serem i drugi rodzaj sałaty do tego. Te kiełki alfaalfa sa dobre :) mi smakują :) Ok lece :) Później będę.... tzn raczej jak będziecie spały, więc miłego wieczoru :)

wrocilam niedawno z kolacyjki,zamowilam salatke grecka,ogromna porcja byla i nie zjadlam calej,do tego czajniczek herbatki to sie zapchalam,teraz dopilam jeszcze zielonej herbatki i gitara:)czuje sie cudownie po takim jedzeniu:)do jutraa🌻

hej ja juz po kolacji - zrobilam sobie zapiekanki na szybko :) ropuch zjadl placki ziemniaczane z gulaszem oczywiscie wszystko na garnku :p teraz piwko dobranoc:)

Ale mnie przeraziłyście tymi cenami w Polsce: syrop klonowy 35, mleko sojowe 8 skad na to kase brac..........tutaj zdrowe jedzonko jest 2 razy drozsze niz normalne, czasem jeszcze wiecej, ale w Polsce ceny maja z kosmosu....... Dzis tez bylismy na małych zakupach, bo wcxzoraj wszystkiego nie znalazłam takiego jak chciałam a więc kupilam mój soczek żurawinowy, pomidory duże i koktajlowe, sałatkę taką z gotowymi dodatkami osobno zapakowanymi, wode, mozarelle- chlebek taki pyszny z ziarnami ciemny i nic niezdrowego mi w ręce nie wpadło. I jkeszcze rybę "orange roughy filets"- Ania znalazlam, że to gardłosz atlantycki- ale nic o nim nie wiem- może u Was jest coś takiego? albo znasz sie czy to jakaś lepsza i zdrowa czy gorsza rybka????????????? AAAAA zapeletała mi sie jeszcze w rece (tzn mąż mi podrzucił, bo wie że lubię) 3pak filmów z Reese Witherspoon :P "Legalna Blondynka" 1 i 2 i jakis "czlowiek z księzyca"- tego trzeciego jeszcze nie widzialam więc za chwilę zasiadamy oglądać, a Legalne Blondynki planowalam kupic wlasnie oryginalne, bo strasznie mi się podobają :P i w sumie $10 czyli jakies 27zł- chyba niewiele za 3pak. Na obiad miałam dziś rybę- dorsza w cieście z jajka, mąki i z sezamem (niestety podsmażana a później dopieczona w piekarniku), do tego świeża sałatka dosyć kolorowa i ryż brązowy z jarzynami (papryką, cukinią, groszkiem, fasolką szparagową) fotkę dodam na garnek :) Teraz wcinam orzechy pekan- lekko słodkawe i to chyba tyle nowości :) Także do jutra :) Miłego dnia dziewczyny

U mnie już po północy, więc spadam spać. Jestem z siebie nawet dumna, nie zjadlam kolacji, wypilam tylko jogurt bananowo- gruszkowy z otrebami. I kilka warzywnych chrupek do filmu- nic poza tym :) Miłego dnia :)

Justyśka24 masz piękne koty :D jaka to rasa?? muszę zrobić jakieś zdjęcia mojemu kotkowi :D

Alko hejka- ja nie mam fotek mojej kociczki niestety- ona w Polsce została i gadam z nią przez skypa czasmi hehehehehe jest gruba, czarna, puchata i ma biały brawat, skarpetki i troche brzucha przez środek. Ale nie mam jej fotek na garnku :)

dzien dobry :) wstalam dzis wczesnie,0 7:oo ale wylegiwalam sie z moim Kocurem do 8:00;)zjadlam 2kromki razowca z wedlinka,ogorkiem i szczypiorem.Bardzo mnie zasycily,teraz zaparzam 0,5l herbatki zielonej.Na obiad mam piersi z kurczaka ale pojecia nie mam jak je przyrzadzic. Justyska-oliwki byly oczywiscie:)zielone i czarne,pyszne!mogloby byc jeszcze jakies pieczywko czosnkowe ale bylo zdrowiej za to:)

kurcze pomyłka :P z Twojego konta na garnku przeszłam do kogoś innego i myslałam,ze nadal u Ciebie jestem ;) hehe

krawat miało być. Ok uciekam spać, bo już się tak wybieram i wybieram, a w miejscu siedzę :)

healthy mi wlaśnie zostało pieczywo takie mrożone czosnkowe gotowe- to będzie jak znalazł do greckiej- tak lubie najbardziej. Ogólnie uwielbiam obie te rzeczy :) i znowu gadam hehehe

znalazłam :D pola07 piękne ma kociaki :)