Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakcje2010

Turcja czy Grecja? Gdzie na wakacje?

Polecane posty

Gość wakcje2010

Gdzie lepiej?

Gość wakcje2010
powiedzmy ,że szukam bolca

ja bylam i tu i tu i powiem Ci ze jednak Grecja.I tu i tam jest nieznosny upał ale w Turcji masakra ,chyba ze lubisz 45 stopniowe upały.

A ja w te wakacje byłam w Tunezji- było super, razem z mężem wyjechaliśmy w lipcu, pogoda śliczna i ten błękit Morza Śródziemnego;) Natomiast w przyszłym roku wybieramy sie do Grecji-padło na Santorini lub Rodos:) Znajomi byli w Turcji i bardzo sobie chwalili...to zależy czego oczekujesz od miejsca...czy nastawiasz sie na zwiedzanie czy klasyczny wypoczynek nad morzem z drinkiem w ręku??

Gość wakcje2010
szukam dobrego wypoczynku i miejsc do zwiedzania :) rok temu byłem w Egipcie upał niezły ale bardzo mi sie podobało

Jeśli podobała Ci sie Afryka to wybierz Tunezję;) Jest naprawdę piękna;) A do zwiedzania jest całe mnóstwo, my byliśmy 2tyg i czasu nam brakło aby obejrzeć wszystkie zakątki;) Poza tym taksówki w Tunezji są tak tanie...np za 20km -> 2zł-3zł Więc można wszędzie tanio dojechać...a dyskoteki sa fenomenalne:)

Gość gyte4
W Turcji nie byłam,ale byłam w Grecji i mogę ją szczerze polecić tym, którzy szukają spokojnego wypoczynku, wyciszenia i fajnego, "mitycznego" klimatu:) W miejscu, w ktorym bylam niewiele bylo wypasionych hoteli i hucznych dyskotek dla rozkrzyczanych nastolatków. Dlatego mi się podobalo, piekne krajobrazy, goracy wiatr i swiety spokoj. Santorini to jedno z najpiekniejszych miejsc na ziemi. Za to mniej podobaly mi się same Ateny i Saloniki. Za brudno. No i w nowoczesnej, zatloczonej stolicy ten Akropol sprawia wrazenie sztucznie postawionej makiety, ale i tak,warto bylo zobaczyć.

Gość wakcje2010
nie wiem na co sie zdecydowac :)

Gość wakcje2010
o Tunezji słyszałem złe opinie.. za to znajomi strasznie zachwalają Turcje

Jedz do Turcji. Nie pożałujesz. Tunezję zostaw sobie na emeryturę. Poczytaj pierwsze i srodkowe strony watku Turcja-kto byl i wszystkiego sie dowiesz.

Gość xeniaj
Zdecydowanie Grecja, według mnie to najpiękniejszy kraj, który warto poznać. My często tam jeździmy z Grecosem to biuro jest najlepiej obeznane w tym kraju.

Gość gość
Grecy niestety są bardziej leniwi i pazerni niż Turcy, którzy z kolei prawie nie umieją angielskiego (w hotelu gdzie byłam 3kelnerów nie znało angielskiego, barman i recepcjonista! dla mnie to przegięcie) ale jednak Turcy sympatyczni, służą pomocą, nie są pazerni (oprócz tych na Targu!)

Gość Selena1818
Mnie się podoba osobiście hotel Honorata – www.hotel-honorata.com. Bardzo wysoki standard pokoi, ale wbrew pozorom cenowo dość przystępnie. Lokalizacja idealna – z jednej strony zatoka Egejska, szerokie, piaszczyste plaże, a z drugiej blisko autostrada, także nie ma problemu z dojazdem! Przy hotelu parking.

Gość gość
Moim zdaniem zdecydowanie Grecja. W zeszłym roku byłam w Epirusie. Wycieczkę organizowało biuro http://www.zory.expertwakacje.pl/ - cóż mogę powiedzieć – elegancja. Jednak cenowo wychodzi prawie tak samo, jak wczasy nad polskim morzem, a klimat jest nieporównywalny.