Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migotka18

Okres - dzisiaj przeżyłam horror

Polecane posty

Gość Migotka18

To było straszne.... Ból był taki, że musiałam zwolnić się z 3 ostatnich lekcji, nie wiedziałam co się dzieje, myślałam, że zaraz zemdleje, że nie dojdę z przystanku do domu. Płakałam i wszyscy na mnie patrzyli. Wróciłam , wzięłam peralginę i nospę - po 2 h przestało. Co miesiąc przeżywam tak jeden dzień. Mam 18 lat, nie współżyję, jestem dziewicą, dbam o siebie. Nie chcę iść z tym do ginekologa, bo nie chcę brać hormonów. Jestem rozstrojona, płaczę przy reklamie płatków śniadaniowych. Zachowuję się jak idiotka kiedy jestem przed i w czasie przez pierwsze dwa dni. To nie ja... nie umiem nad tym zapanować. Czy Wy też tak macie? Zazdroszcze dziewczynom które przechodzą przez to bez żadnych komplikacji...

Gość peralgin widać dobra
na wszystko :D nie mogę :D

Ja też tak mam...i juz w sumie sie do tego przyzwyczaiłam,ze zawsze zdycham pierwszego dnia i wiem,ze na pewno wtedy musze zostać w domu:) a Tobie radzę iść do lekarza lub po prostu jakoś z tym życ jak ja:)

Gość Migotka18
o co chodzi? Zwykły lek, mocny.

nie chcesz iść do ginekologa to idź do kowala , może ci młotem rozumu do łba natłucze.

Gość Migotka18
Tylko nie wiem czy Ty mowisz o zwyklym meczeniu sie i bolu plecow nog i td.. czy o naprawde torturze jaką przeżywam. To jest ból nie do opisania.

Gość nie do pojecia
Mozesz brac nospe dzien przed plus jakis ibuprom - jedna tabletka dwa dni przed. I kolejna jak tylko sie zaczyna.

Gość Migotka18
Jeżeli masz zły dzień to nie wyżywaj się na mnie, dobra? Ciekawe czy Ty powiedziałabyś tak swojej przyjaciółce gdyby wahała się i bała wizyty u Gina , tabletek z hormonami Bardzo mili ludzie widzę...

żona miała takie bolesne okresy i głupią gadkę, że jest kobietą i tak ma być. Zaprowadziłem do lekarza , że przyczyną bolesnych okresów był mięśniak w macicy, więc jak widzisz nic się nie dzieje bez przyczyny, a nienormalny ból jest sygnałem, że coś się dzieje niedobrego.

Gość powiem ci tak
mam taka metode na pierwsze dni okresu. jak tylko wyczuje nawet leciutki bol na dole brzucha i wiem, ze to juz sie zbliza to od razu biore dwie tabletki [najczesciej apap]. stosuje ta metode od jakiegos roku, zaluje ze wczesniej na to nie wpadlam. lyknij dwie tabletki jak poczujesz lekkie pobolewanie brzucha, to nie zdazy sie nawet rozkrecic :)

Gość Migotka18
No i trzeba było pieprznąć tekst o Kowalu zamiast napisać wartościową wiadomość

Gość ja też wiem że ból nie jest
normalny. Mówię o silnym, porażającym bólu, wiadomo że nie o zwykłych dolegliwościach okresowych. Lekarze-konowały próbują czasem wmawiać, że ma boleć i już, ale to bzdura. Przyczyną może być endometrioza, mięśniaki właśnie, czy coś jeszcze innego. Ja widzę wizytę koniecznie, byle znaleźć porządnego lekarza.

Gość pelusia
Migotka dobrze ci radza... idz do ginekologa... nie ma na co czekac... a jesli lekarz podejmie decyzje o leczeniu hormonami to znaczy, ze sa wskazane w twoim przypadku i tyle... a dlaczego nie chcesz hormonow??

Gość hej migotka
Mysle ze powinnas isc do lekarza ze swoim problemem, ale doskonale Cie rozumiem , wiem o jakim bolu mowisz, to nie jest typowyu bol okresowy tylko zse 100 razy mocniejszy, wrazenie jakby za chwile mialo sie zemdlec czy tez nawet umrzec o zgrozo!!!! Ja mam 28 lat i ten comiesieczny koszmar za soba , bole przeszly odkad zaczelam wspolzyc wiec juz jakis czas mam spokoj :)

Gość Migotka18
mam 18 lat i nigdy nie byłam u Ginekologa i nie twierdze, że jest to mądre. Jest to tak niedojżałe i głupie, że poraża ... Po prostu jestem głupia nastolatką która zamiast dojżale podejśc do sprawy wstydzi się swojej Pipki. Boi się , że trafi na złego ginekologa. Jestem dziewicą i też obawiam sie u lekarza niektórych rzeczy jestem z Krakowa..czy zna ktoś dobrych lekarzy z tego miasta?

Gość pyralgina
raczej, prawda ;)

Gość Migotka18
a dzisiaj po prosu ten bol przeszedl wszytkie ktore mialam dotąd, mialam juz dzwonic na pogotowie nawet :(

przepraszam cię , ale lepiej zbadać się i nie wstydzić, w sprawach kobiecych nie ma wieku i dziewictwa, ajeśli okaże się, że to endometrioza, to masz załatwione bóle do menopauzy

najlepiej zapytaj kogos znajomego z rodziny.... o dobrego lekarza :) pewnie dla wlasnego komfortu psychicznego na poczatek lekarke lepiej i naprawde nie ma sie czego bac :) lekarz jak kazdy inny :) nie ma reguly, ze przepisze od razu hormony...ale pojsc powinnas...by sprawdzic co i jak... i sie tak nie meczyc... jesli jestes dziewica to normalnego badania ginekologicznego raczej ci robic nie bedzie...wiec nie ma sie czego bac

Gość Migotka18
Nadal z reszta bola mnie plecy, siedze zwinieta w koc, wygrzewam sie, probuje uczyc na jutro... w momencie kuliminacyjnym bolu dzis zadzonilam do babci i nagralam jej sie, ze ją kocham,cos mi odwalilo, myslalam ze zejde jestem nienormalna :/ a raczej moim jajnikom coś odjebało...

Gość Migotka18
Dzięki Wam, najlepsze na motywacje są gorzkie słowa... nie chciałabym zeby bylo cos ze mną nie tak. Ginekolog to taki lekarz który juz przekracza te typowe granice intymnosci. To poczucie komfortu...

Gość Migotka18
Zmartwiłam się...

Gość pelusia
Ja sama dokladnie pamietam moja pierwsza wizyte u ginekologa (to byl facet... zreszta nigdy nie bylam u babeczki zadnej)... i powiem Ci tyle... strach ma wielkie oczy... to prawda, nic w tym przyjemnego... ale wierz mi... lekarz bedzie na Ciebie patrzy jak na kolejna osobe z problemem zdrowotnym do rozwiazania a nie na Migotke 18... ja za kazdym razem ma stresai nie czuje sie z tym zbyt komfortowo, ale wiem tez, ze od takiej wizyty moze zalezec moje zycie... tak ze glowa do gory ibiegiem do gina... :)

Ale to co Ci sie dzieje....tez jest DALEKIE od komfortu... wiec co z tego, ze pojscie do ginekologa nie jest najmilszym przezyciem? zawsze to lepsze niz tak sie meczyc jak sie meczysz... tak jak mowilam, ginekolog raczej nie bedzie robil normalnego dopochowego badania jak jestes dziewica.... wiec az tak bardzo granic intymnosci przekraczac nie bedzie...

Gość Migotka18
Dzięki wielkie za słowa otuchy... przydają sie bo juz sie zaczynam denerwowac, nerwus ze mnie straszny... juz lezki w oczach jakbym miala 7 lat i miala isc do dentysty

Gość Migotka18
Quleczka - idealnie tym do mnie przemowilas..mądre słowa, masz całkowitą racje. Moje podejscie jest takie niedojrzale..tak jakbym siebie nei szanowała przez jakies glupie obawy Przeciez sa lepsi i gorsi , bardziej mili i mniej mili lekarze, ale maja jeden cel ja tez czasem jestem nieznosna, a raczej wiadomo kiedy.. co miesiac

Gość Migotka18
no i rycze :D kibiety z czasie okresu powinno sie usypiac na to pare dni chyba

Gość klooossska
A ja Tobie zazdroszczę, że masz okres:( Ja nie mam i boję się, że już nie wróci. Boję się iść do lekarza, też nie chcę brać hormonów. Wiem, jak to jest, kiedy z bólu prawie traci się przytomność i nawet ketonal nie likwiduje bólu, ale wolałabym mieć okres z bólami, rozstrojem nerwowym przed, osłabieniem po, niż nie mieć go wcale.

Jak sie boisz sama, to popros jakas bliska kobiete by poszla z toba (mame, ciocie, kuzynke, kolezanke).... nie mowie, ze do samego gabinetu...ale chciaz do przychodni...zawsze bedzie ci troche razniej i mozna zajac czas gadaniem przed wejsciem do gabinetu

Gość Migotka18
klooossska - no ale trzeba... zatrzymanie okresu to chyba gorsza sprawa... jezeli nawet dostaeisz hormony to zawsze mozesz poczyttac o nich opinie... jestem tez z toba, trzeba byc w koncu dorosłym