Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migotka18

Okres - dzisiaj przeżyłam horror

Polecane posty

Gość Migotka18
a bylas u gina> naprawde nie wiem czy te tabletki to takie super wyjscie...

no-spa to jest rozwiazanie na bolesne miesiaczki ,gdy juz sie sprawdzilo, ze poza tym wszystko ogolnie jest w porzadku :)

Gość hghjyftdrseetqZ
po pierwsze idz do lekarza ja niestety tez mam z bólem duży problem i co miesiąc ląduje na pogotowiu ciesz się, że pyralginum ci pomaga, bo na mnie dawni już nie działa

witam w klubie - ja to mialam kiedys tak straszne okresy ze wymiotowalam, mialam biegunke, bol brzucha, bol glowy i generalne oslabienie. myslalam ze umre. dopiero jak zaczelam sie kochac z moim chlopakiem to bylo lepiej z miesiaca na miesiac. teraz miesiaczki przechodza ledwo zauwazone, lekki bol odczuwam srednio raz na 3 miesiace ale rzadko musze brac tabletki a jak juz to jeden nurofen wystarcza. nawet moja lekarka kiedys powiedziala mi ze jak wyjde za maz to mi sie polepszy :-) serdecznie wspolczuje, nie namawiam do seksu ale do odwiedzenia lekarza jak najbardziej. wiem ze moja siostra potrafila co drugi miesiac ladowac na pogotowiu i dostawac kroplowki z tego powodu az znalazla dobrego lekarza i teraz nie ma problemu. co do poprawy po porodzie, no nie wiem, moja mama urodzila nas trojke a od kiedy pamietam to umiera co miesiac i zaden lekarz jeszcze jej nie pomogl :(

Gość qiopa
sluchaj, ja mam teraz 36 lat i kiedys tak jak ty przezywalam straszne meki... balam sie isc z tym do ginekologa, bo sie najzwyczajniej w swiecei wstydzilam :( najgorsze jest to, ze jak juz poszlam, lekarz nic nie zdzialal - przepisal mi tylko leki przeciwbolowe i koniec :( po kilku latach okazalo sie, ze moje bole byly wywolane endometrioza. najgorsze w tym wszystkim jest to, ze nie moglam zajsc w ciaze, wlasnie przez te chorobe. Dlatego prosze cie - nie skazuj sie na to wszystko, przez co przeszlam, bo to jest naprawde straszne. Idz do lekarza i sie zbadaj. Najlepiej idz prywatnie, musi byc jakis dobry leakarz w Krakowie. Pamietaj, ze lekarz widzial na pewno wiele przypadkow, nawet dziewic 50 letnich, wiec sie niczym nie martw. Najwazniejsze jest twoje zdrowie. Po co masz tak cierpiec, jak mozesz sobie pomoc? W ostatecznosci bedziesz brala te leki hormonalne, ale nie masz pewnosci.. moze znajdzie sie jakies inne rozwiazanie! Najwazniejsze to zeby isc sie skonsultowac. I raz jeszcze polecam ginekologa prywatnie, bo panstwowo - mozesz zostac potraktowana jak "przypadek do odhaczenia".

Gość hghjyftdrseetqZ
diet_coke a jak ten lekarz pomógł twojej siostrze?

Gość Migotka18
Bardzo dziekuje Wam za te wpisy.. bardzo motywują... i nie jestem sama... i wiem ze nie moge tego zaniedbac obiecuje sobie i kazdej z was ze pojde jak tylko skonczy mi sie okres

Gość Migotka18
kasieńkaa__ Oj mozesz sobie darowac takie komentarze, nie przeczytalas calego topiku i teraz Twoj komentarz jest tu conajmniej mało sensowny do tego co tu piszemy

hghjyftdrseetqZ >>>>> wiem ze siostra dostala jakies leki, niestety nie pytalam dokladnie jakie. mieszkam za granica i nie mam jakiegos swietnego kontaktu z nia wiec trudno mi powiedziec. nie wiem jak boskie sa te leki ale faktem jest ze juz dawno nie byla na pogotowiu

Gość Migotka18
Dziewczynki, ja juz klade sie spac- jestem wyczerpana po dziesiejszym dniu. ale bardzo zmotywowana do działań... Zycze dobrej nocki, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej

Gość Anielicja24
Hej biedulko! Również miałam bardzo silne bóle miesiączkowe, które nawet były tak silne, że lądowałam na pogotowiu. Mimo współżycia bolesne miesiączki nie zniknęły. Dlatego myślę że jest to sprawa indywidualna. Ostatnimi czasy zażywam olej z wiesiołka w kapsułkach, który działa na mnie rewelacyjnie. Nie miałam żadnych bóli przed miesiączką ani w trakcie. Poczułam się nawet zaniepokojona tym, że nie mam żadnych objawów. Przez cały czas miesiączki skakałam i cieszyłam się brakiem bólu jak wariatka. Mój mąż się ze mnie śmiał, że tak się ciągle uśmiecham. Jeśli można leczyć bół w sposób naturalny to ja jestem bardzo za! Tabletki przeciwóbolowe nie należy brać zbyt często, jesteś młoda jeszcze sobie je popołykasz w przyszłości:) Powiem szczerze, że na sto procent nie wiem czy to tylko zasługa oleju, ale jeśli tak to chwała mu za jego istnienie. Wart wypróbowania, polecam. Jeśli chodzi o klinikę w Krakowie. To chodziłam co gabinetu Allmed, znajduje się on na al.Pokoju. Adres stronki http://www.gabinet-gin.pl/ Bardzo przyjemnie i bezstresowo. Wysoki standar i wszystko na miejscu. Cytologia, usg itp. BEZPŁATNIE, gdyż podpisana umowa z NFZ. Mam nadzieje, że trochę pomogłam. A odnośnie pierwszej wizyty u ginekologa to przypomniała mi się moja historia: Najpierw gin. przeprowadził krótki wywiad, następnie czekało mnie badanie. No nie powiem żebym nie była przestraszona, ale ja na stres to reaguje nadmiernym gadulstwem i śmiechem. już się prawie cała od pasa w dół rozebrałam, jednak pozostały mi skarpetki, zapytałam więc: a skarpetki także mam ściągnąć?. Ginekolog spojrzał na mnie i się uśiechnął:P Pozdrawiam cieplutko i dużo uśmiechu!