Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migotka18

Okres - dzisiaj przeżyłam horror

Polecane posty

Gość sziszaaaa
no wspolczuje i nie wyobrazam sobie tego bo mnie nie boli. idz do lekarza koniecznie

Gość Migotka18
Chłopaka biorę pod ramię.. on juz dawno nalegał zebym poszła, powiedzial ze jak bedzie trzeba to sila zaciągnie, ale ja jestem uparta...

Gość ja ja ja tototott
jeśli chcesz mogę podać Ci namiary na ginekologa-endokrynologa do któreo sama chodzę w krakowie. Jest to lekarz przyjmujacy prywatnie, i potrafii rozmawiac z toba tak ze wogole nie bedziesz czula wstydu ze zaraz masz sie przed nim rozebrac czy cokolwiek podobneo ;)

Gość Migotka18
Dzięki Sziszka, bądz szczesliwa ze nie masz takich bolow

Dziewczyny, czy wyscie powariowaly? ;) Ja rozumiem, ze sie nie chce brac hormonow i sama na pewno tez nie bede brac tabletek anty... bo uwazam, ze to nie jest dobre dla zdrowia... Ale jak sie ma problemy ze zdrowiem to sie IDZIE do lekarza, bierze zalecone leki i sie LECZY czasem sa to hormony,czasem cos innego bo sa rozne leki...wazne by sie leczyc branie katonalu tez jest DALEKIE od obojetne dla organizmu... i w zaden sposob nie likwiduje przyczyny problemu to juz lepiej lykac mala dawke odpowiednio dobranych hormonow jesli bedzie taka potrzeba... niz meczyc sie i truc sie przeciwbolowymi w kolko

Gość Migotka18
mozesz tutaj czy mam pdoac maila?

Gość pelusia
Dziewuchy co wy macie z tymi hormonami?? To nie lata 50-te gdzie sie podawalo konska dawke dla uzyskania efektu... Nie dajcie sie zwariowac i zamiast zamartwiac sie i szukac pomocy "teoretycznej" na forum zbierzcie sie na odwage i idzcie do lekarza po fachowa porade...

Gość Migotka18
No niestety ja jestem zaślepiona opiniami na roznych forach,mitami o wąsach i rozstrojeniu humoru... Dlatego, ze nie miałam jeszcze stycznosci z takimi lekami. Trzeba zaufac ze lekarz chce dla Ciebie dobrze...

Gość ja ja ja tototott
podaj moze lepiej maila, potem jesli bedziesz chciala to sobie opinie o nim w necie najdizesz :)

Gość Migotka18
ja wiem, ze mamy nowoczesne metody, ze juz nie jest tak jak kiedys.. ale znam tez pare osob osobiscie ktore maja zniszczone zycie i naprawde duzo skutkow ubocznych przez takie leki. Samych hormonow sie nie boje..boje sie ich zlegto doboru, co jednak w tych latach zdarza się

Gość Migotka18
Przeczytaj_list_i_szybko_zasnij@interia.pl

Gość ja też to mam już mówię
jak sobie radzę - te nospy, pyralginy itp. (przeważnie nurofen forte w płynie) biorę przed okresem, kiedy już czuję że się zbliża, nie czekając na ból - potem tylko co parę godzin łykam po 1 tabletce i jest git. Tylko muszę nie zapomnieć wziąć przed okresem sporej dawki. Jeśli same leki bez recepty działają (chociaż po 2 godzinach) to myślę że nie ma co się męczyć z ginekologiem.

Gość Migotka18
Ja myslę, ze jednak warto byc pewnym czy wszystko z Tobą w porządku... dzieki za opinie. Zobaczymy jak to będzie..

owszem zdaza sie...ale przeciez my nie mowimy o braniu typowych tabletek ANTY (czesto iestety przepisywanych bez badan) tylko o braniu LEKOW i do nie dlka zabawy tylko DLATEGO, ze macie powazane problemy i objawy owszem, po tabletkach tez moga byc jak sie zle trafi...ale nie sadze by byly gorsze niz to co opisujesz...

Nie ja tak nie mam:) Podczas tych dni czuje sie normalnie i z niczego nie rezygnuje-basen,spory czy impreza:) A Ty musialas o swoich bolach menstruacyjnych zalozyc az topic?:O

Gość ja ja ja tototott
wyslalam wiadomosc, napisz tutaj czy dotarla:)

Może to was pocieszy, ale zazwyczaj po pierwszym dziecku te bóle zupełnie znikają. Ja chyba z dwa lata temu przezyłam horror ale innego rodzaju. Zwykle mam silny okres, ale jednego dnia przez chyba cztery- pięć godzin cały czas się ze mnie lało- , musiałam zmieniać wkładki co 15 minut, a częśc czasu po prostu przesiedziałam na kiblu... Byłam naprawdę wystraszona, w końcu jednak jakimś cudem przeszło. Pamiętam, że dzień był ciepły, ja siedziałam w domu, w którym było 24 stopnie, i kiedy to wszystko się skończyło trzeęsłam się z zimna - musiałam siedzieć pod kocem. Ciekawe ile krwi straciłam?

Gość Migotka18
łukaszek ty i twoje kafe 20:48:53 :) 20:49:17 Ja wiesz ile razy mi uratowało zycie? :P

Gość Migotka18
pupa1977- ja dzis mialam to samo, siedzialam na ubikacji przykryta kocem przez 2 h tez sie trzaslam i lalo sie ze mnie ze nie bylo sensu zmieniac wkladek...

Gość Migotka18
ja ja ja tototott - doszly dwa, bardzo serdecznie Ci dziekuje za info i poswiecony czas

Gość jakaKarma
wiem jak to boli.To boli jak poród..wiem bo sama rodziłam 2 razy i mam porównanie.Współczuję.Mając 19lat poszłam do gina.Dał mi tabletki antykoncepcyjne,ale odstawiłam je po pół roku.Idzięki nim bół zniknął.Brałam krótko,ale zdążyło mi się wszystko "uregulować".A wielu moim koleżankom pomógł właśnie dopiero poród.Po dziecku okres mija mi prawie niezauwazalnie.Pozdrawiam!

Gość ja ja ja tototott
nie ma sprawy, mi tez jakis rok temu mniej wiecej ktos pomogl walsnie z tego forum kierujac do tego lekarza. w razie pytan pisz na maila, jesli nie odpisze dzisiaj to na pewno w najblizszych dniach. pozdrawiam!:)

zacznijmy od tego, ze co innego nawet dosc silne bole przez jeden dzien...ktore ustepuja po wzieciu przez dobe 3-4 ibupromow...a co innego cos co nam uniemozliwia normalne funkcjonowanie ja tez sie troche mecze przy okresie ale powiedzmy, ze w granicach normy ;) jesli to przekracza norme...to warto isc do lekarze chociazby po to by sprawdzic ogolnie co jest przyczyna i czy to nie cos grozniejszego niz tylko to co widzimy po objawach

Oja, gin to lekarz jak inny. Tobie, jako dziewicy zrobi tylko usg, więc od razu się kieruj do tego, który taki sprzęt ma na swoim wyposażeniu. Ja miałam problemy z okresem i okazało się, że mam olbrzymiego torbiela na jajniku. W ostatniej chwili go wykryto, inaczej operacja, jeśli wcześniej by nie pękł zalewając całą macicę i prowadząc do bezpłodności :/ Dostałam na rok czasu leczenie hormonalne. Po 3 miesiącach torbiela już nie było widać. Hormony są teraz ok, ja brałam Microgynon, teraz Sylvie 30. Żadych wąsów ani humorów nie mam :)

Gość Migotka18
Zagięła mnie ta odpowiedź z bólem podobnym do porodu... jak dzis jechalam autobusem ze szkoły do domu to właśnie zastanawiałam się jaki jest bol porodowy i czy jest wiekszy od tego ktory teraz przezywam. I ze nie wiem ktory wolalabym. Wiem ze to glupie myslenie , ale tak sobie porownywalam bo na iniczym innym niz na mysleniu o bolu nie moglam sie skupic. Najgorsze jest to ze wpadlam do domu i tak plakalam ze sasiedzi mniue slyszeli , pewnie pomysleli ze rodze silami natury na kanapie..

Gość Migotka18
A juz bylam spokojna.. na samo slowo 'bezplodnosc' robi mi sie niedobrze z nerwow... bo ja odkladam ta wizyte i nie mysle o konsekwencjach.. a ja mam juz takie plany. Nie wspolzyje bo nie jestem dojzala zeby to robic, bo nie chce miec dzieci. To nie jest wcale latwe jak sie ma 18 lat i burze hormonoe, ciekawosc jakl to jest.. staram sie byc madra dziewczyna, mam swoje [priorytety , szanuje siebie bardzo za to ze ejstem dziewcica i to moja decyzja jak i mojego chlopaka.. ale przez to ze nie chodze do tego lekarza nie szzanuej siebie , zaniedbuje sprawy na ktore kiedys juz moze nie ebde mial wplywu> Bo nie wiadomo jak zycie sie potoczy..plakac mi sie chce ze przez moj egoizm moze sie tak zdarzyc ze nie bede miala kiedys swojego malego skarba. To moje marzenie..

Gość pelusia
ja też to mam już mówię... faszerowanie sie raz w miesiacu przez kilka dni cala zawartoscia apteczki jest stanowczo bardziej niebezpieczne niz wizyta u ginekologa i recepta na tabletki hormonalne...

Gość Migotka18
Wiem.. nawet teraz jestem na apapie..smutno mi...

>plakac mi sie chce ze przez moj egoizm moze sie tak zdarzyc ze nie bede miala kiedys swojego malego skarba. To moje marzenie.. to najwyzsza pora chyba zrobic cos z tym "egoizmem", a raczej glupim strachem... i wybrac sie do tego lekarza wreszcie, a nie zaniedbywac wlasne zdrowie jesli sama masz jaka "blokade" to daj chociaz swojemu facetowi sie "zaciagnac" ;) niech cie umowi gdzie trzeba, poijdzie z toba i tak dalej... to TYLKO wizyta u lekarza :)

Migotka witam w klubie:) ja przechodziłam tak że wymiotowałam z bólu...czasem mdlałam... Znalazłam sposób... trzy,cztery dni przed okresem(musisz mniej więcej wiedzieć kiedy dostaniesz) po jednej pigułce NO-SPA z rana... Ja już nie wiem co to ból miesiączkowy:)