Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patka987123

Co kupić jadąc do nowonarodzonego dziecka?

Polecane posty

Witam drogie mamusie :) Moja przyszła bratowa urodziła synka zastanawiam się co wasze dzieci dostawały jak goście przyjeżdzali zobaczyc wasze pociechy? I co może byscie chciały dostać a nikt wam tego nie sprezentował, a przydało by się maluchowi. Ciuszków nie chce kupować bo juz strasznie dużo ma.

moze kup pake pampersow i jakies husteczki.to sie zawsze przydaje ja dostalam cos takiego jak urodzilam core i sie nie zmarnowalo :) moze byc tez jakas zabawka np karuzela nad lozeczko,grzechotki lub pluszak

Gość ja najbardziej ucieszyłabym
się z pampersów i chusteczek .Ciuchów mam w brud ewentualnie jakaś fajna interaktywna zabawka na potem

Ja to samo, jak ktoś pytał, co kupić małemu, zawsze mówiłam, że paczkę pieluch. Co prawda nie dostał ani jedenj, ale dostał "na pieluchy"

Gość gosija
no najlepiej jakies pampersy, chusteczki, albo jakies oliwki czy inne kosmetyki, bo ubranek zawsze sie ma duzo na poczatku ;)

Dokładnie jak napisały poprzedniczki pampersy, chusteczki,to zawsze sie przydaje moze plyn OILATUM , mój synek nawet w szpitalu był kąpany w tym płynie Sa dla dzieci nawet z alergia. Pozdrawiam

Miało byc ze Oilatum, to kometki dla dzieci nawet alergicznych:) Nie sa to tanie kosmetyki a świeżo upieczona mamusia napewno by sie ucieszyła :)

i mamusi jakiś drobiazg:)choć maleńki a dziecku może pieluszki:) zapytaj tylko jakich używaja:0 albo zabawkę gumową? gryzaczeK?ceratową książeczkę?

Gość ale w tym wszystkim
nie zapominajcie o matkach;)

Ja dla przyjaciółki córeczki zaniosłam grzechotkę, symboliczną sumkę na pampersy a dla niej dobrą wódkę, którą wypiłyśmy z okazji narodzin małej:P

Jejku wstyd sie przyznac ale nie pomyslalam o mamusi :D dziekuje dziewczyny za tak dobry pomys na pewno bedzie jej milo :D a rzeczwiscie kupie oliwki chusteczki i jakas grzechotke powinno wystarczyc :D

przy oakzji mamie czasami przyda sie taka muzyka, ktora uspokoi i dzidzie i ją sama ;)

Gość no tak - wódka doskonały
prezent dla karmiacej mamusi :(

A ja mysle ze wodka albo dobre winko jak najbardziej, najlepiej w jakiejs super oprawie co by moglo stac, nawet rok i czekac na wypicie ;)

Gość nununu
a moze kocyk(tego zawsze za wiele)ja bylam bardzo zadowolona jak przyjaciolka kupila mi sliczny welniany koc dla maluszka;)

kocyk juz kupiła taki śliczny mieciutkie wiec to odpada ale bardzo fajny pomysł, jeżeli ktos jeszcze nia ma

Gość o dobry pomysl
z tym winkiem dla mamusi - jak najbardziej popieram:D

Gość Mama jak inne
DO: patka987123 taka moja lista prezentow: Dla dziecka - zestaw do gipsowego odcisku stopy i dloni dziecka, - bransoletka srebrna dla dziecka z wygrawerowanym imieniem i data urodzin, - pierwsze sztucce - pierwsza skarbonka (widzialam u jubilerow takie ladne srebrne) - srebrna grzechotka - ramka na zdjecia, widzialam takie na 12 zdjec na kazdy miesiac pierwszego roku zycia zamowic przez internet spiochy z imieniem lub zdjeciem dziecka Dla mamy -cos do pielegnacji twarzy lub ciala -mala flaszeczka perfum - bon na fryzjera lub do SPA

Do mama jak inne :) no liste świetna na pewno sie przyda ale raczej na chrzciny bo ja juz sie orientowałam ile takie rzeczy kosztuja na chrzciny mojej chrzesnicy i taka srebrna grzechotka kosztuje z 300zł a tyle to ja nie dam na tak zwana wyprawke dla dzidziusia. Chciałam cos skromniejszego nie mam za wiele oszczednosci bo wszystko pochlaniaja studia a nie pracuje ale bardzo bym chciala cos kupic. Dla mamusi postanowiłam kupić dobre winko a dla dzidziusia jeszcze sie zastanawiam i szukam :D

Gość Mama jak inne
Ladna ksiazka lub pierwsze buciki to rowniez piekna pamiatka dla dziecka! Powodzenia

Gość nununu
z ta ksiazka tez dobry pomysl,np.cos w rodzaju moj pierwszy roczek;)